Kawan-kawan kakcik

Selasa, 26 April 2011

Kursus lagi...

Hari ini akan menghadirkan diri seharian di dewan kursus.  Oh! baru hari ke empat bila dikumpul.  Kena cari tiga hari lagi untuk mencukupkan jumlah kursus yang wajib dihadiri sebanyak tujuh hari setahun.

Harap-harap tidak jadi begini nanti.....

gambar diambil dari : abc.net.au


48 ulasan:

  1. Kakcik tulis mata atas kelopak mata..hehe

    Saya pun ada 4 hari lagi nak cukupkan walaupun saya selalu je pergi kursus. Mereka nak kursus dalaman je..huhu

    BalasPadam
  2. bujal...

    makcik bawa sapu tangan - untuk lap airliur! ;-)

    BalasPadam
  3. Sufia...

    kakcik pergi kursus yang buat dalam kawasan pejabat je... tak payah usung beg! :)

    BalasPadam
  4. kakcik
    enpakwe sya pun kursus semalam dan hari ni di MKM PJ

    BalasPadam
  5. kursus lah perkara yang paling malas. lebih lebih lagi kalau yang memberi kursus tak ada aura.

    BalasPadam
  6. kalo yg handle kursus tu best..kita pun x ngantukkan

    BalasPadam
  7. saya kursus pemakanan 3 tahun sekali jer...tp tiapkali pi mesti kena injection huhuhu...CAKITT TAU!!

    saya pun boring ngan penceramah yang sama...dah hafal apa yg nak dicakapkannya...lenkali saya nak bawak kuali dan centong...saper yang berdengkor kuat dalam bilik tu gerenti takleh tido 7 hari 7 malam bila dengar saya punya TONNNGGGGG!!!!!!

    BalasPadam
  8. kunyah gula2 le kakcik... bila ngantuk
    tak pun - main games kat henpon
    ekekekek

    BalasPadam
  9. mulalah tangan gatal mencoret dan menconteng sana sini...


    hehe..



    *pengalaman saya tu kak..

    BalasPadam
  10. uihhh...besonye ngange kakcik weih.. hahaha..

    apa2pun selamat berkursus yak kakcik..errr..ade ke yg tak selamat mase kursus ??

    BalasPadam
  11. Kalau penceramah xboring & kelakar xngantuk kakcik..selamat berkursus ya:)

    BalasPadam
  12. Sikit-sikit mesti ada macam tu kakcik. Ada yg boleh membuat kita sampai menguap dan berairmata lagi.....

    BalasPadam
  13. Berkursus boleh jadi bosan...dan boleh jadi satu pengalaman yg best..bergantung sebenarnya..

    BalasPadam
  14. Sya...

    enpakwe berulang dari rumah atau tidur kat PJ? Sekarang ni kalau kursus di luar, sampai malam pun ada kelas.

    BalasPadam
  15. AM...

    'kerna terpaksa'... pergilah juga!

    BalasPadam
  16. Mimi...

    kursus tadi berkaitan agama. Ustaz tu pandai buat kelakar, ok lah juga... (menguap tetap menguap! hehehe...)

    BalasPadam
  17. AKT...

    asalnya, kursus dijadualkan sehingga petang. Bila masuk dewan tadi, rupanya sehingga jam 11.00 sahaja. :)

    BalasPadam
  18. Q...

    kakcik rasakan, elok Q suruh penceramah tu duduk, Q pulak bagi ceramah kat depan. Ulang sebiji2 apa yang pernah diceramahkannya. Hehehe...

    BalasPadam
  19. Milo...

    mulanya ingat nak buat macam tu juga... tapi sebab tak boring sangat, takdelah mengantuk walaupun tetap menguap!

    BalasPadam
  20. Reen...

    bab menconteng tu, tak banyak - sikit memang ada punya! :)

    BalasPadam
  21. daripada suh dia duduk, bek suh dia resign terroossss.......
    er...BS dah ok ker? nak gi sekolah dah?

    BalasPadam
  22. Adikku Samad :

    kalo ade pun yang tak selamat kerana terpaksa menjawa soalan2 luo jangke - tambah pulok mase tu tengoh sedap megholoh! ;-)

    BalasPadam
  23. Qema...

    ceramah pagi tadi, bolehlah bagi markah 4 dari 5 markah penuh (bukan isinya kerana penceramah memang pakar dalam bidangnya, tapi cara penyampaiannya) :)

    BalasPadam
  24. Kakzakie...

    sedih dan rasa membuang waktu kalau mendengar ceramah yang penceramahnya seolah2 'bercakap dengan diri sendiri', kan?

    BalasPadam
  25. Dr DZ...

    memang betul. Ada kursus yang cuma 'mengabihkabn bogheh' je... pengisian tiada satu yang dapat disemat di jiwa...

    BalasPadam
  26. Q...

    BS dah ok.. yang 'buat perangai' tu, abangnya!

    BalasPadam
  27. salam
    saya kene cukupkan 48jam kursus dalam setahun..tahun lepas tak cukup menyebabkan prestasi saya jatuh 81/100

    BalasPadam
  28. Kak kok saya menguap sama..hee...tetiba rasa mengantukk

    BalasPadam
  29. kalau saya gi kursus, mesti kena bawak stok gula2 8 peket!
    hehehe

    BalasPadam
  30. huhu..kita suka kalau penceramah yg ada unsur humor barulah x ngantuk..kursus apa kakcik pegi tu?

    BalasPadam
  31. Hua...Tengok gambar pun dah terasa mengantuk. Nak tidur dulu lah

    BalasPadam
  32. kakcik. selamat malam

    sure penat dgn kursus... tidur awal yer..

    BalasPadam
  33. kak cik jgn lupa esok bawa cermin mata hitak tau...

    p/s: tak sabar nk jumpa kakcik weekend ni :)

    BalasPadam
  34. benda paling susah time kursus ni ialah mengantuk..
    next month kami pun ada kursus lagi..zzzZZZ da ngantuk dah..

    BalasPadam
  35. makcik kalau bab kursus ni memang suka nak mengantuk.cam ada syaitan kat kelopak mata.

    BalasPadam
  36. Jinkamen...

    kalau setakat 48 jam - alangkah gembiranya kakcik. Dah selesai dah... :)

    BalasPadam
  37. Yan...

    hehehe... betul, kakcik pun boleh menguap sama bila menatap gambo tu! :)

    BalasPadam
  38. Dr h4ni3...

    8 peket??? setiap peket ada berapa biji gula2 kat dalamnya??? :)

    BalasPadam
  39. Rina...

    a ah... kalau penceramah tak pandai tarik perhatian, memang terlentok2lah jawabnya! Kakcik pergi kursus berkaitan keagamaan. :)

    BalasPadam
  40. Ariff...

    jangan tidur sampai terlajak waktu pulak! :)

    BalasPadam
  41. Selamat pagi Ayu...

    kakcik memang selalu tidur awal sebab bangun pun awal. :)

    BalasPadam
  42. Ati...

    InsyaAllah, kalau ada rezeki dapatlah kita berjumpa nanti. :)

    BalasPadam
  43. Life Kami...

    terima kasih sudi singgah, tinggalkan pandangan dan ikut blog kakcik.

    Dah kerja, jadi kenalah ikut juga kursus yang dimestikan tu, betul tak? :)

    BalasPadam
  44. Cik Ina...

    kadang2 puas nak besokan mata - tapi nak tertutup juga, kan? :)

    BalasPadam
  45. Selamat berkursus...

    Ada orang pergi tandatangan je.. lepas itu hilang.. Sama ada tidur dalam bilik atau shopping. Tapi kalau di sekolah tak dapat ponteng le..

    BalasPadam
  46. Mohamad...

    kalau kursus dalam kawasan pejabat pun adakalanya terjadi begitu. Punch in - kemudian tandatangan kehadiran, lepas tu tak tahu berada di mana....

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.