Kawan-kawan kakcik

Selasa, 22 Februari 2011

Jalan-jalan di Kota Kinabalu...

... layan gambar dulu ...




Motorbike???

Kalau ada sampah, siapa nak jawab???

Tak penat ke asyik menung macam itu???

Pastinya kedai ini bukan SRK pelakon Bollywood itu yang punya!!!

52 ulasan:

  1. Oh... Kakcik ke sana ye. Bestnya. Kelakar tengik maskot digi yg dok menung atas bumbung tu:)

    BalasPadam
  2. Kakzakie...

    kakcik menemani suami yang ada mesyuarat kat sana. :)

    BalasPadam
  3. salam kak cik...

    la , dah lepas ke sana pulak...

    beli rantai mutiara banyak2 tau...

    BalasPadam
  4. kak cik.. share2 ler tempat menarik nak dikunjungi, esok saya nak kesana for the first time..

    BalasPadam
  5. Ummi...

    salam kembali. Kakcik cuma beli ikan bilis je! :)

    BalasPadam
  6. Mila...

    kakcik cuma ke KK dan Tuaran je. Suami kakcik mesyuarat dan kakcik duduk di hotel. Tak berani nak jalan sorang2 lagi pun badan kakcik ni 'tak kuat'. :)

    BalasPadam
  7. bujal x...

    cer cerita - kamu nak 'kusyen' ke wilcha??? hehehe...

    BalasPadam
  8. Pn Dr...

    kakcik tak mampu nak makan udang tu (nasib baik tak minat pun sama) - harga antara RM25 - RM100 seekor!

    BalasPadam
  9. selamat pagi kakcik..
    wah... 2 hari tak bersiaran..rupanya ke KK..
    best2......

    BalasPadam
  10. kak cik meriahnya pasar tu..seronok tengok memacam ada...

    BalasPadam
  11. Ayu...

    kakcik 'menumpang' suami je... :)

    BalasPadam
  12. Sya...

    waktu malam memang meriah - bila siang tempat tu lengang dan lapang. :)

    BalasPadam
  13. rindunya nak ke KK!!!

    akak tak pegi ke KK park ke? :D

    BalasPadam
  14. wahh..bestnya k.cik. boleh le syer2 pengalaman coz pertengahan tahun nie aina ingat nak kesana jugak...

    BalasPadam
  15. JunAina...

    nanti-nanti kakcik ceritakan. Tak banyak cerita pun sebenarnya. :)

    Tahun lepas kakcik ke KAKI Gunung Kinabalu. Boleh search cerita tentangnya di blog ini.

    BalasPadam
  16. terliur tengok ikan2 & udang segar bakar tu..

    BalasPadam
  17. qemaishak...

    nasib baik kakcik tak terliur. kalau tidak terbanglah RM melayang2... :)

    BalasPadam
  18. Kak Cik ....

    Ikan kurau keringggg sedap ..... kat tamu ...

    BalasPadam
  19. ikan layaran ikan senangin,
    dibahagi rata sorang sedikit;
    jalan-jalan makan angin,
    pasti lupa segala penyakit.

    penyapu dibuat dari jerami,
    jerami padi rambutnya lebat;
    dah kesukaan mengikut suami,
    jangan ditinggal segala ubat.

    pasal berjalan nombor satu,
    makan ubat nombor kendian;
    balik nanti mengeluhlah tu,
    sana sakit sini sakit satu badan.

    konon-kononnya dialah yang penat,
    suami mesyuarat dia merayap;
    bila merayap tak hengat-hengat,
    macamlah dia yang pi mesyuarat.

    hahhahhah...

    BalasPadam
  20. Kak....tu kg halaman en suami hehehe....udang tu rm25 sekor???aiyoooo mahal sgt tu kak....kami slalu makan xsampai mcm tu...cmpr2 semua pun xsampai 100

    Saya suka chicken wing sana...sangat sedap

    BalasPadam
  21. Chik Att...

    kakcik tak beli pun... :)

    BalasPadam
  22. Q...

    makan nangka perut berangin
    berkerut-kerut menahan sakit
    bila berjalan makan angin
    tidak juga lupa pada penyakit

    sungguh enak sikacang badam
    jangan pula digaul garam
    hasrat berjalan terpaksa dipendam
    tak larat mengheret kaki yang meragam

    parut kembung disapu minyak
    menusuk hidung bau yang menyengat
    melihat kuih cincin punyalah banyak
    padamu Puan segeraku teringat. :)

    BalasPadam
  23. Mimi...

    iya, tersangat banyak gerai menjual kepak ayam. Kakcik hanya memandang, nak ambil gambar takut pulak... :)

    BalasPadam
  24. bestnya jenjalan.. sedapnya ikan2 segar tu.

    BalasPadam
  25. kakcik,

    hati saya masih tertinggal di sabah. huh, seribu satu kenangan disana. insyaAllah..tahun depan nak ke sana lagik. belum puas rasanya

    BalasPadam
  26. ooo...patut la diam x de entri sgt pun

    BalasPadam
  27. Kak Cik - Amboi... bestnya. Jumpa dengan kak Echah tak?

    BalasPadam
  28. Teringin nak pergi tapi masih takut naik kapal terbang.....

    BalasPadam
  29. assalamualaikom!
    amboi hamboi hamboi hamboi hamboi hamboooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    jauhnye jln dgn abg mus ningge BS yehhhhhhhhh...
    ate ngape kakcik x posing skali dgn jin kunin tu?

    BalasPadam
  30. assalamualaikum mama
    wah beshnya..
    cheqna pun dalam perancangan nak g sabah ni...

    BalasPadam
  31. AzMask...

    ikan tu nampak sedap, tapi kakcik tak rasa pun. :)

    BalasPadam
  32. NM02...

    kakcik paling suka masa pergi Kinabalu Park... :)

    BalasPadam
  33. eelobor...

    kalau kakcik 'diam' tu, maknanya kakcik tidak berkembar dengan pc/laptop! :)

    BalasPadam
  34. assalam kakcik..dolu2kan kaseh penah dok sabah tapi tak penah singgah pun pasar kat sabah tuh..now dah teras rugi sgt2 tak p dulu...

    BalasPadam
  35. TRR...

    kakcik pergi sekejap je. Tak bagitau dengan Combi pun...

    BalasPadam
  36. Zool...

    masa kakcik balik dari KK, cuaca tidak begitu baik, takut juga bila kapalterbang melanggar awan. Terasa macam naik kereta yang terlanggar bonggol atau lubang yang banyak....

    BalasPadam
  37. AzeedA...

    wa'alaikummussalam. Idokle teman teghingin nok manjat ateh bumbung yang tinggi yaamat tu weh....

    BalasPadam
  38. Cheqna...

    wa'alaikummussalam. Bila nak pergi tu? Mama mungkin pergi lagi bulan Mei nanti. :)

    BalasPadam
  39. AKT...

    memang banyak, tapi kakcik tak beli walau sebutir pun. :)

    BalasPadam
  40. Kaseh...

    salam kembali. Memang kalau kita tinggal di sesuatu tempat dalam tempoh yang lama, kita takkan teruja untuk pergi ke tempat yang jadi tumpuan orang... :)

    BalasPadam
  41. -saya tak sampai2 lagi ke Sabah..~huhu..

    -puas makan seafood segar kan?

    BalasPadam
  42. Cik Ceria...

    bila bercuti macam tu, barulah benar2 berehat walaupun bila balik macam2 nak kena buat...

    BalasPadam
  43. Dr DZ...

    kakcik tak makan pun seafood tu. Kakcik makan nasi goreng kampung yang sangatlah berbeza dengan yang biasa dimakan di sini. :(

    BalasPadam
  44. kueh cincin aritu tak habis-habis lagi...byk sangat dibawaknya macam nak bukak pasar malam...

    ada ketikanya saya rasa lebih byk makan kueh cincin dr makan nasi heh3..

    BalasPadam
  45. Acu...

    kakcik pergi sekejap je. Kakcik sms Vic dengan Azie tapi diaorg tak jawab! :(

    BalasPadam
  46. Q...

    kakcik teringat yang Q kata orang tu bawa banyak tuari, tu la pasal kakcik tak beli sekeping pun kuih cincin tu...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com