Kawan-kawan kakcik

Selasa, 20 Julai 2010

Biarpun ringkas, aku masak juga!

Yang penting, suami dan anak-anak berselera dan kenyang.  Memang kuakui aku bukannya pandai memasak, tapi aku tukang bancuh air, tau. :)

ayam goreng, ikan kembung masak taucu, sambal belacan dan kubis masak lemak putih

dari sudut berbeza

aku masak sebaik balik dari pejabat. :)



20 ulasan:

  1. Sedapnya kakcik....
    silap - silap tak cukup nasi di buatnya.

    BalasPadam
  2. kak cik, yang ringkas tu yang sedap dan menyelerakan tu,..
    makan lak ngan nasi panas, spt kata kak wan silap2 tak cukup nasi....

    BalasPadam
  3. alaaahh kak,


    saya tengah pantang nasik ni pun terliur lah kak.

    sambal belacan..huhu...

    BalasPadam
  4. slam kak cik,itu bukan ringkas, itu berat dan menyelerakan tu..

    BalasPadam
  5. Salam my dear KakCikS..:):)

    baru jek lepas masak nihh...:):)

    aduhaii...kalaulah yang ringkas dikatakan itu sebegitu pandangannya..agaknya...kalau masak yang tak ringkas..lagi2 superb nihh..:):)

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum wbt
    Mangai, rengkas apo ko bondo eh! Namo eh ringkas, kalau makan ikan bilih (montah) gesek campur eh dongan limau nipih, goring tolo dadar dan nasi, itu pun dah kigho sodap...

    BalasPadam
  7. Lemak kobis lawan dgn sambal belacan.....perghhhh...kot saya tu kak, confirm bertambah :D

    BalasPadam
  8. Ibuintan..

    makan masakan sendiri lebih terjamin segala2nya, kan? walaupun tak terjamin kesedapannya.. :)

    BalasPadam
  9. Reen...

    masih berpantang dari memakan nasi ke? Dah berapa kg turun? (ni yang jealous ni!) :)

    BalasPadam
  10. Salam Annie..

    kakcik sendiri pun tak makan sebenarnya.. sebab dah dua kali makan nasi siang tadi! (pagi bawak bekal dari rumah) :)

    Bagaiamana jadi pelajar semula? Harap2 semuanya berjalan lancar.

    BalasPadam
  11. Salam Tinie sayang..

    kakcik manalah pandai masak yang 'berat2'. Kalau nak makan yang lain sikit, kena order dari dapur restoran! :)

    BalasPadam
  12. Wa'alaikummussalam Yop..

    kalo tengah lapo, dapat nasi hangat + telo mata kebau + patah cili api + kicap pun boleh makan bertambah2. :)

    BalasPadam
  13. Mimi..

    malangnya, selepas masak - kakcik rasa kenyang. Sebelum tu berkobar2 nak makan sambal belacan dengan masak lemak tu. :)

    BalasPadam
  14. kakcik.. tu bukan ringkas.. superb namanya. kalo ringkas lauk semata jek. hehe.

    td sy konon rajin.. tp goreng nasik yg teramat pedas. hehe

    BalasPadam
  15. alahai.... kak cik buat IM rindu kat masakan ibu_suri...

    BalasPadam
  16. Cyana.. rajinlah juga tu. Kalau tak rajin langsung tak masak. :)

    BalasPadam
  17. IM.. kakcik doakan semoga atas kesabaran IM, ibu_suri akan kembali pulih sepenuhnya dan dapat menjalani kehidupan seperti sebelum beliau ditimpa sakit. Amin.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.