Sedia untuk dihidang tanpa perlu menambah asam, garam dan gula...
Selain dari serbuk rempah lengkap untuk masak kicap, ada berpuluh jenis rempah lagi yang turut dihasilkan oleh Old Malaya Kopitiam seperti untuk masak lemak, tomyam dan lain-lain. Rujuk di SINI.
Rempah ratus yang disediakan ini sangat sesuai buat para pelajar yang duduk jauh dari keluarga, untuk para isteri dan ibu yang kesuntukan masa, malah untuk mereka yang suka bercuti ke mana-mana tetapi masih mahu memasak sendiri. Didatangkan dalam bentuk serbuk dan tahan sehingga 18 bulan dari tarikh dikeluarkan, ia sangat mudah untuk dibawa berbanding rempah dalam bentuk basah dan berminyak.
Sebenarnya, Old Malaya Complete Spice ini telah pun digunakan dengan meluas oleh pihak Tabung Haji dan juga dapur Istana Brunei. Walaubagaimanapun, setakat ini ia belum boleh didapati di kedai runcit mahupun pasaraya.
Jadi bagaimana untuk mendapatkannya? Berkunjunglah ke cawangan-cawangan restoran Old Malaya Kopitiam (Bangi, Shah Alam, Nilai dan KLIA) dan dapatkannya dari sana.
|
wah... senang betul tu kakcik... memudahkan ni kot2 nk msk cepat2 kan... n tak perlu bahan mcm2... mudah n ringkas
BalasPadamkalau ada jual on line laku deras ni..
BalasPadamAmboi senangnya mak...sesuai untuk orang bujang ni..x banyak kerja kan
BalasPadamSenang dan mudah.
BalasPadambagusnya...terutama bila ada tetamu datang...
BalasPadamwoaaah mudahnya. CT suka kalo masak kicap orang masukkan bawang last2. baru crunchy kan kan..
BalasPadamHari ni saya masak kicap daging KC .... tp guna kaedah konvensional lah hihi...
BalasPadamTeringin jugak nak tau mcm mana dia buat rempah tu kan. Bahan apa yg dia guna sampai bancuhan dia jadi hitam tu