Kawan-kawan kakcik

Selasa, 21 Mac 2017

Mahalnya harga durian...

Yang ini durian Musang King.
Di luar musim, harganya mencecah hingga RM85.00/kg

Yang ini pula durian D24,
Mahal juga, RM45.00/kg

Buah kundang (mungkin datang dari Thailand).
Di sesetengah tempat, harganya hingga RM50.00/kg

Makcik hanya mampu tengok sahaja dan makan bila ada yang sudi membelanja...😆😆  Terima kasih Yan dan suami kerana berkongsi rezeki.

14 ulasan:

  1. Ketika musin durian pun mahal kak..apatah lagi di luar musim kak...subhanAllah...jeling hujung mata je sambil telan air liur..hihihi...

    BalasPadam
  2. adu.. makanan orang have-have dah semua ni sekarang.

    BalasPadam
  3. harumanis pun ada yg letak harga lebih 50 ringgit satu kilo. Nampaknya kita makan buah impot sudahlah...Buah tempatan utk org kaya berada saja.

    BalasPadam
  4. Mahal kalau fresh tak pa lagi...Ni kat sini dahlah jual durian tu mahal..kecil & tak segar pun...

    BalasPadam
  5. Buah durian luar musim ni tak banyak, tu yang mahal harganya.
    Lagi pun musuh banyak tertumpu kat situ.

    BalasPadam
  6. sedapnya durian, bilalah nak musim ni

    BalasPadam
  7. waduh2 sesak napas tgk harganya....

    nsb lah tekak ni boleh di ajar suruh sabar hehehhe

    BalasPadam
  8. Kakcik, pada tahun 92 sewaktu saya di Tokyo, saya teringin nak makan durian. Saya ke Shinjuku kerana katanya ada dijual disana. Saya jumpa tapi tak jadi beli sebab harga sebiji dah mencecah RM120 waktu itu.....durian siam....kulit merekah!

    BalasPadam
  9. Sedap sangat ke Musang King tu KC. Mahal beno regenya. Kalau mampu sekali pun, menggigil jugak rasanya nak beli durian mahal mahal ni KC...

    Buah Kundang pun mahal jugak rupanya. Kalah durian kg.

    BalasPadam
  10. ALHAMDULLILAHH dapat kita sama2 merasa ye kakcik .

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.