Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 29 Julai 2016

Dua tahun berlalu....

...mereka sudah kelihatan berbeza.
Yang bongsu sudah lebih besar dari abang-abangnya.
Bangcik dah kurus dan rambut pun dah lurus!
Angah sahaja kekal menjadi yang paling 'kecil'

Yang agak sama untuk ketiga-tiga mereka adalah SUARA
hingga kadangkala aku sendiri keliru siapa yang sedang berkata-kata
sekiranya tidak nampak wajah mereka

Apa-apapun mereka adalah anak-anakku
anak yang kukandung dalam rahimku
anak yang kulahirkan dengan mempertaruhkan nyawaku
anak yang sentiasa ada dalam doaku
anak yang kupohon agar Allah memberikan mereka kasih dan restu


Saja nak tunjuk gambar ini.
Gara-gara Qaid suka sangat tengok gambar Atoknya,
aku jadikan gambar ini sebagai gambar latar belakang komputerku
hai la cucu...:)

7 ulasan:

  1. 2 tahun aje kak baru berlalu tapi banyak perbezaan pada anak-anak. Yang pasti mereka makin dewasa. Mengapa ya bila tengok anak-anak makin menuju kedewasaan, hati emak-emak ni terasa sayu?

    BalasPadam
  2. Anak2 makin besar, mama2 pun mkin terasa berusia
    Mudahan Allah pnjangkan usia dom keadaan yg sihat walafiat kan kakcik
    Dapat tengok anak2 dan cucu membesar dan membina kehidupan

    BalasPadam
  3. Adik memang tinggi dan besarlah Kakcik.
    Qaid pun dah nampak sangat bezanya
    Cuma abang aje tak tua-tua hihi.... (jgn cakap abg kakcik nanti dia ketawa besar)

    BalasPadam
  4. Lamanya tak singgah sini.....lama tak berblog and melawt blog sebenarnya....rindu nak berblog

    BalasPadam
  5. 2 tahun walaupun rasanya tak lama tetapi kesannya begitu ketara...rambut saya tetiba jadi putih! Hahahahahaha...

    BalasPadam
  6. Baru perasan anak- anak mak semua lelaki ye...untungnya mak nanti dapat ramai menantu perempuan..

    BalasPadam
  7. Kalau along ada sure jadi complete susunannya....
    Yg bongsu memang selalu win daripada abang abangnya.....paling besar....
    Bangga dan bersyukur kerana Allah kurniakan anak utk kita, moga mereka menjadi penyejuk mata buat ibu bapanya

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.