Kawan-kawan kakcik

Rabu, 25 November 2015

Kashmir - menyusuri jalan pergunungan yang berliku...

Menyusuri jalan sempit di lereng gunung sering sahaja membuat jantung bagaikan terasa berada di luar dada!  Walaubagaimanapun, rasa 'seriau' itu hilang bila menatap pemandangan di kiri kanan jalan.  Kerana aku pencinta keindahan, maka pemandangan yang aku lihat semuanya membuatkan aku tambah mengkagumi kebesaran kuasa Allah Yang Maha Berkuasa...

Bangunan apakah agaknya ini?

Pokok begini pun kelihatan cantik...



Berkabus di mana-mana...


Zubair yang duduk di hadapan sambil memegang telefon Yan pun tidak henti-henti merakamkan gambar...

Kelihatan seperti sawah padi yang baru dituai hasilnya...




Walaupun rumah-rumah itu tidak mewah, tapi ada kecantikkannya yang tersendiri...


Memandang jauh ke lembah sana...



Sejukkkkkkkkkkkkkk....


...banyak lagi gambar syok sendiri menanti untuk muncul di blog ini...

12 ulasan:

  1. Takpe mak..lagi bnyk gambar lagi saya suka :)

    BalasPadam
  2. Kami semua tumpang tengok kakcik
    Suka juga sebab nak sampai sana tu entah bila

    BalasPadam
  3. bila la dapat pi sini...wah..bonda selfie!!!

    BalasPadam
  4. Subahanallah... memang cantik permandangan nya Kakcik..
    Memang boleh ralit menengok permandangan yg indah itu..
    Betul kata kakcik tu.. boleh menghilang kan rasa takut naik jalan berliku tu :)

    BalasPadam
  5. bestnya kakcik.. pengalaman melihat suasana kat tempat orang.. mesti sejuk.. tengok gaya macam sejuk gila...

    BalasPadam
  6. sampan jem2 hp saya tu diputa dia.. ingatkan battery punya pasai.. rupa2nya kesejukan dia. tak jadi nak beli battery baru kak.

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Kakcik,

    Mak Long rasa sedih nengok rumah-rumah mereka di pergunungan. Pastinya sejuk membalut diri di musim sejuk terutama apabila ada angin utara menghembus membawa salji yang tidak terperi sejuknya. Ya Allah lindungilah mereka

    BalasPadam
  8. Setiap gambar yang akak share...tak jemu nak tengok..best...

    BalasPadam
  9. Cantik sgt kak view nya tu....share byk2 gambar pun saya tetap dtg tgk tanpa jemu...

    BalasPadam
  10. Seronoknya...One of my dream place sebenarnya nak ke kasymir. in shaa Allah satu hari nanti... :) thanks akak for sharing this entry.

    BalasPadam
  11. Tak terungkap dengan kata-kata Kakcik.. yang pasti saya suka.. cantik.. ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.