Kawan-kawan kakcik

Khamis, 6 Ogos 2015

Beras Dara Kampung...

...rasanya penduduk sekitar Beranang,  Selangor pasti 'mengenali' beras jenama Dara Kampung ini...

Beras ini adalah keluaran syarikat bumiputera sepenuhnya.
Nama syarikatnya (seperti yang tertera pada kampit beras) :
MAJUMARA TRADING
Lot 527, Batu 27
43700 Beranang
Selangor
Comel model ini kan?
Tapi kalau hendak beli beras, jangan mimpi nak dapatkan model
ini sekali.  Walaupun beliau masih seorang gadis tapi beliau
juga masih menuntut di sebuah pusat pengajian.  Sama ada
hatinya sudah dimiliki atau tidak, tidaklah pula aku ketahui. :)
Sedap nampaknya lauk ini (maaf kepada yang tidak makan
ikan keli).  Tambah sedap bila dimakan bersama dengan nasi
dari beras Dara Kampung yang masih panas tau...
Ini bukan catatan berbayar.  Aku memaparkan apa yang aku lalui dari kehidupanku sehari-hari. Lagipun aku bukanlah blogger popular untuk ada orang sanggup membayarku bagi menerbitkan sesuatu catatan...

14 ulasan:

  1. Baik ni kak...tak berbayar pun tak per kak...berpahala juga menyabarkan benda2 yg baik begini...

    BalasPadam
  2. Bestnya.. Mesti rasa dia sedap kan mak. Keluaran org kita pulak tu.

    Sdp lauk tu mak. Saya mkn keli . Lama x mkn gulai camtu

    BalasPadam
  3. hehehehe nk kene try jgk beras nih kakcik mana tau lagi sedap kan

    aduh sedapnya tgk ikan keli tuh kakcik oi.... pekat likat kuah nyer lak tu... rugi tak mkn ikan keli...

    BalasPadam
  4. Fuuhhh kena cari kalau lagu tu...Selamat tinggal Jalaludin Hassan!

    BalasPadam
  5. Ikan keli cili api ye kak..sedap lagi lazat tu..unik nama beras ni..

    BalasPadam
  6. menarik sangt nama beras ni..mesti beras yang bersih suci murni nih..hahah

    BalasPadam
  7. Hello Kacik Nur, chanted beras dara kampong. Saya dari Canada kedai jual beras dari Thailand and Vietnam. Tu ikan keli tengok sedap...but saya ta'makan fresh water fish only ikan laut.
    Tetapi saya suka makan tu ikan sepat salt fish...ada bawang, limau, a bit of vinegar, best la tu.
    You have a nice day.
    Lee dari Canada.

    BalasPadam
  8. produk tempatan ya....bumiputera...bagus tak pernah dengar juga nama ni

    terima kasih atas perkongsian ini kakcik nur

    BalasPadam
  9. Beras janda kang orang rumah tak mau beli lak. Lol

    BalasPadam
  10. Tak pernah dengar pun nama beras ni. Syarikat bumiputera baru ke, Kakcik? Kalau si lelaki yang beli beras dan nampak model ni, memang lakulah nampaknya produk syarikat ni :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.