Kawan-kawan kakcik

Selasa, 9 Jun 2015

Nasi Bamboo Sg. Klah...

Balik dari Bali, esok dan lusanya dua hari berturut-turut suami mengajakku ke Sungkai.  Hari pertama berjumpa kawan di Klinik Kesihatan Sungkai dan mencuci luka kesan pembedahan di ibu jari kaki suamiku.  Hari kedua, kami singgah di Nasi Bamboo Sungai Klah. 

Jomlah layan gambar-gambar yang kurakam...

Set asas begini - 2 nasi, semangkuk kuah dan set serunding / ulam / sambal dan serunding serba sedikit berharga RM5.00
Seketul ayam goreng + kerabu taugeh + kerabu pucuk paku
berharga RM12.00
Semangkuk cendol pulut berharga RM2.00
Beginilah rupa nasinya...
Penuh sesak...
Pelbagai jenis bidkut tradisional juga ada dijual.
Pelbagai lauk pauk tambahan.
Tak tahulah apa cerita di sebalik nama 'bunian' itu.
Pelbagai kerabu dan masak lemak ala kampung juga disediakan.
Berderet kereta pelbagai jenis...

14 ulasan:

  1. kakchik.on the way ke sg klah ke dekat pekan sungkai kak chik. tak pernah nampak pun masa balik kpg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuma ada papan tanda masuk ke Felda Residensi (TRAP Sg Klah). Masuk di simpang itu dan restorsn ini terletak tak sampai 1km dari jalan masuk itu.

      Padam
  2. uishh sedapnya kak cik, lain dari yg lain .. tak penah jumpa lagi ni...

    BalasPadam
  3. ERR..macam teringin la pulak mak oiii..huwaa..takkan nak kene pegi sana!

    BalasPadam
  4. OOO MENARIKNYA ..NANTI BOLEH MAI CUBA

    BalasPadam
  5. Jangan lupa ajak MICHAEL RUPERT of STARRING YOU project untuk hantar poskad ke rumah kak cik :)

    BalasPadam
  6. pernah tgk masa g TRAP arituh.. tp x singgah.. lelain kali bleh try ler nampaknya

    BalasPadam
  7. Ada sotong bakar tu..

    Amacam rasa nasi dalam bamboo tu kakcik? ada beza ke?

    BalasPadam
  8. Memang menarik nak cuba nassi ni. Saya pernah sampai sini dua kali dah kakcik..

    BalasPadam
  9. susah nya nak jumpa kedai makan jual kerabu banyak macam ni...

    BalasPadam
  10. Saya cuma pernah makan nasi bamboo semasa tinggal seminggu di Kg Beng, Lenggong, Perak beberapa belas tahun dulu... Memang sedap dan rasa keasliannya...

    BalasPadam
  11. banyaknya.. rambang mata nak pilih O_o

    BalasPadam
  12. Banyaknya pilihan, memang rambang mata kalau nak makan. Kalau boleh, semua nak dibeli. Nampak macam unik pulak nasi bamboo ni. Saya ni baru tau kewujudan tempat ni. Wah, banyak betul tempat makan best kalau nak JJCM keluar KL rupanya ya!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.