Kawan-kawan kakcik

Khamis, 29 Januari 2015

Bila Kaklong melawat kawasan ...

...dia hampir lupa itu kawasan orang!

Di seberang jalan yang sibuk ini ada konsert terbuka.
Kaklong cuma memerhati sebentar dari jauh sahaja.
Nampak tak kedai Rohani tu?
Antara 'pembekal' kepada gedung
terkenal di Malaysia
Seperti kata Suria Amanda, di sini maknya ini
asyik tersenyum.  Tak nampak macam Kaklong
Kawasan yang garang, kan? :)
Nampak tak klon Menara Rebung TM di belakang tu?

Menjadi satu keseronokan pula bila melintas
jalan di sini.  Dengan motosikal yang bukan
sedikit disertai kereta dan bas, kita melintas
sambil mencelah-celah sahaja.  Kalau di
Kuala Lumpur, nak merasa terlentang atas
jalanraya, cubalah buat!

18 ulasan:

  1. itulah nekcik tengok kakcik ceria jer kat betnam ni..senyom sampai telinga..camtu kena jejalan selalu lah kakcik..hilang stress walaupun terpaksa bersabung nyawa melintas jalan..masih boleh tersenyom kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... kakcik memang enjoy melintas jalan di sana, Adik kakcik siap buat video sambil melintas. Mungkin Nekcik ada tengok kat fb... :)

      Padam
  2. Klon menara rebung. Saper punya building tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Khabarnya milik pelabur dari Malaysia (TM) juga...

      Padam
  3. Ganasnya muka Kak Long... dah macam kepala gangster dah... next time lampu hijau pun jalan jer yer... takder sapa berani sentuh tu... sentuh kalu... langsai lah kat situ jugak.. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tunggu jalan 'clear' untuk melintas, memang tak akan melintaslah jawabnya... :)

      Padam
  4. uii garangnya kak cik masuk kawasan huhu, yelah sama kat bangsar tu kan heehee..depa tiru kita lah tu.. :)

    BalasPadam
  5. Oh, baru perasan kenapa dipanggil menara rebung!

    BalasPadam
  6. Tak boleh nak imagine mcm mana nak lintas jalan kat gambar last tu... huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pesan Nekcik : kalau nak melintas, jangan pandang kiri kanan atau berpatah balik ke belakang. Pandang ke depan dan terus melintas...hehehe...

      Padam
  7. K.long kawasan.. confused kejap. Kakcik jd k.long ;-). Bila senyum tu nampak manis je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kaklong Kawasan tu konon2 macam 'Ayahanda Kawasan' atau 'Abang Long Kawasan' dalam filem/drama Melayu tu... :)

      Padam
  8. mengelak dari motor yg umpama jalan tu mereka punya.. adalah satu cabaran..hehe

    BalasPadam
  9. mmg ada gaya kak long lah kakcik.... mmg sebijik menara rebung kite lah kakcik

    BalasPadam
  10. Masa Kak Long kawasan menjalankan operasi, memang 'ganas' kak muka. Itulah kalau terjumpa, memang saya sembunyi bawah gerai ntah apa-apa. Takutlah... Kalau nak selamat kena jumpa Kak Long kawasan masa dia tengah melintas jalan kat Vietnam, seronok je air muka. Hahaha....

    BalasPadam
  11. Walaupun Kak Long kawasan, tapi mesti ahli kongsi semua sangat sanyang...senyuuummm jer.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com