Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 26 Disember 2014

Nasi lemak RM15.00

Satu berharga  RM15.00  bersih dan satu lagi berharga  RM15..90 sebelum ditambah cukai  perkhidmatan.

Rasa? 

Lain orang lain tekaknya, kan?


14 ulasan:

  1. Nasi yg memula tu kering..
    Tak menyelerakan...
    Nasi yg lebih .90sen tu nampak menyelerakan.....
    Katmana tu? Sedapppppppp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg mula2 tu dlm pesawat Air Asia . Yg kedua di Papparich KLIA2 :)

      Padam
  2. Kalau kakak pilih yg bawah walau lebih sikit harganya
    Tapi macam mahallah sangat pulak kakcik sampai lebih RM10/-?

    BalasPadam
  3. nasik lemak apa sampai 15 ruinggit ni?/mahaii nya..heheheh..maklum la...saya ni biasa beli Nasi lemak harga 3,4 ringgit je...yang mahal2 gini memang tak mampu..ekekek

    BalasPadam
  4. mahalnya kak,, anie kadang sarapan kedai mamak nasi lemak ayam goreng serupa gambar yang kat bawah tu baru RM4.80..mesti dia caj perkhidmatan 2X ganda tu,,

    BalasPadam
  5. kak cik, yg atas klau beli online dapatlah rega rm12, yg no.2 tu kalau boleh beli online bagus jugak..baru dtg kedai dan makan...hehehe

    BalasPadam
  6. nampak sedap tapi bila tgk harganya nampak tak berbaloi pulak.

    BalasPadam
  7. kalau beli online dapatlah jimat sikit Kakcik..tapi slalunya kami oder green curry chicken..atau briyani..berbaloilah sikit!

    BalasPadam
  8. Boleh tahan dengan harga macam tu.. tapi yelah.. kita lihat pada tempat dan situasi pulak mengikut harganya..

    BalasPadam
  9. tengok harga tak begitu memberansang......tapi peredaran zaman, nasi lemak pun sudah boleh berganding bahu dgn fish&chips :)

    BalasPadam
  10. mak aihh..! mahalnya,,, memang kena gigih buat nasik lemak sendiri nampak gayanya ni..

    BalasPadam
  11. Melihat harga yang Kak Cik tunjukkan di atas, memang sudah banyak perbezaan dulu dan sekarang. Taraf hidup semakin tinggi di mana-mana sahaja. Di tempat kami tinggal pun laagilah. Beli barangan semua ada "sale tax" melainkan bila membeli barang makanan mentah di pasar tani atau di pasaraya. Kalau makan di restauran pula kena bagi tip lagi kepada waiter sekurang-kurangnya 10% dari harga yang kita belanja makan.

    BalasPadam
  12. Komplen tetap komplen. Mahal tu sampai RM15. Cumanya kalaulah sedap, komplen tu taklah berlarutan. Hilang ditelan kesedapan rasanya. Tapi kalau tak sedap, memang berbakul-bakullah komplen sampai penat mulut nih!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.