Kawan-kawan kakcik

Isnin, 26 Mei 2014

Bila orang lain yang mati, kenapa kita pula yang suka hati?...

dia mungkin musuh kita
...tapi kita bukan pewaris hartanya

dia mungkin pemimpin negara
...paling kuat pun dapat cuti sehari sahaja

dia mungkin seorang raja
...mungkin hanya darah yang sama warnanya

tak payahlah kita beriya-iya menambah dosa
...menutur atau menaipkan kata-kata yang mungkin dusta semata

lebih baik kita mengirimkan doa
...agar orang lain pun tidak berat untuk berdoa buat kita...


Catatan tidak kena mengena dengan madah seloka :

aku baru kehilangan besan lelakiku pada tarikh 25/05/2014.  Perginya cukup mudah, hanya sakit dada sehari dua.  Beliau menghembuskan nafas terakhir dalam kereta yang dipandu anaknya sewaktu perjalanan ke hospital.  Sebelumnya beliau mendapatkan rawatan di sebuah klinik swasta di mana doktor di situ mengatakan 'tiada apa yang perlu dirisaukan'.  Kerana tidak berpuas hati, anaknya terus membawa pula ke hospital.  Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hj. Othman bin Sarjo.  Perginya di usia 63 tahun meninggalkan seorang balu, 3 orang anak dan seorang cucu serta segala-galanya.  Al- Fatihah.

17 ulasan:

  1. alfatihah... semoga rohnya tergolong dalam golongan yg beriaman.. amin..

    BalasPadam
  2. Inna lillahi wainna ilaihi rojiuun..
    Semoga Rohnya ditempatkan dikalangan insan2 yg di redhaiNYA...

    BalasPadam
  3. Inna lillahi wainna ilaihi rojiuun.. Takziah buat akak dan keluarga tersebut.

    BalasPadam
  4. Al-Fatihah..pemergian yang amat mudah sebagai penanda pengakhiran hidup yang baik kan kakcik..

    BalasPadam
  5. Al-Fatihah semoag kaum kluarga Arwah tabah...

    BalasPadam
  6. Al-Fatihah. Dalam kesedihan kita mampu tersenyum dengan mudahnya Allah menjemput dia.

    Bahagian masing2.

    BalasPadam
  7. Inna lillahi wainna ilaihi rojiuun.takziah.

    BalasPadam
  8. Alfatihah..semoga Allah mempermudahkan segalanya ketika dia di alam sana....

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum,
    DariNya kita datang, kepadaNya jua akan kembali. Alfatihah. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Aminnn.

    Takziah kepada seluruh ahli keluarga.

    BalasPadam
  10. salam kak cik

    alfatihah kpd arwah. takziah pada kluarge,,

    BalasPadam
  11. Sy rs mcm selalu kena buli kt tmpt keje tp at the end, pulangannya amat memberangsangkan. Kiranya sy ni dizalimi x Kakcik?

    BalasPadam
  12. AlFatihah buat rwah..salam takziah kak cik dah keluarga

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.