Kawan-kawan kakcik

Selasa, 1 April 2014

Pemantauan ke atas Penjawat Awam yang berniaga atas talian...

...pada waktu bertugas...

19 ulasan:

  1. bukan penjawat awam sahaja kot kak chik... yang kerja swasta ni pun... kerja dengan orang boleh lagi buat perniagaan sendiri ambik waktu pejabat juga... macam tamak jugalah kan... kiri nak kanan pun nak... hasilnya tak halal le sebab mencuri dalam waktu kerja...

    BalasPadam
  2. setuju benar ada peraturan ni...kalau tidak opis jadi benda lain.Market ke,bazaar atau pasar malam.

    BalasPadam
  3. Yelah Kakcik kalau sampai mengganggu tugas tak kiralah kerja swasta ke kerja kerajaan ke memang kena tegur. Masing2 kena ingat semua kerja kita akan disoal di akhirat.

    BalasPadam
  4. saya dah tau tapi secara rasminya saya belum dapat lagi surat ni kakcik.. ntah nape lambat lak sampai..

    BalasPadam
  5. huhuu...kesian semua bilis bilis!!

    BalasPadam
  6. heheheh kena dah...hati2 yer..fb kat pejabat kami pun dah kn block.ok gak tidak orang asik main game jer..

    BalasPadam
  7. semua yg ada akses internet terlibat secara tak langsung...hemmmm yg beli ,yg tengok2 saja apa lagi yg buat bisnes.

    BalasPadam
  8. takleh la jual kuih raya dlm opis...kui kui kui

    BalasPadam
  9. Kan dah ke pantau tu... kena minta izin dulu nak berniaga ye :)

    BalasPadam
  10. kat tempat keja suami saya ada sorang tu dah 2 kali dapat surat amaran.heheh..tapi suami saya kerja swasta.bukan kerja kerajaan.

    BalasPadam
  11. Payah juga tu, sebab yg buat bisness atas talian bukan saja kumpulan bawahan tapi gred 41 ke atas pun sama....huhuhuhu...

    BalasPadam
  12. boleh berniaga di luar pejabat. tapi ramai dok promote dalam pejabat, walaupun orang luar (salesman) datang jual barang.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com