Kawan-kawan kakcik

Ahad, 17 November 2013

Bibir merah bak cili...

...tak mengapa.  Pedas kata-kata yang dituturkan pun tidak mengapa kalau tujuannya untuk membawa sejahtera.

Tapi ramai orang tidak boleh menerima teguran pedas tambahan bila ianya tepat kena ke batang tubuh sendiri.

Sampai bila kita selesa didodoikan sedangkan tali yang membuai kita itu kian haus dan mungkin menghentak kita jatuh tanpa ampun bila-bila masa sahaja...

16 ulasan:

  1. betul. sy pun kekadang camtu.... tapi sy kalau tak suka pun selalunya diam je...

    BalasPadam
  2. kreatif.Saya phobia dgn orang bergincu cili padi merah..berapi rapi bila berkata kata.Tak kira tgh laman mana.

    BalasPadam
  3. Tak salah kalau kata2 pedas itu untuk membawa sejahtera tapi ada masanya, tuan mulut yg berkata pedas itu sendiri tak dapat menerima bila perkara yg sama dibuat terhadapnya. Dia tegoq kita pedas2 takpa, kita tegoq dia pedas2, dia tak boleh terima pulak, itu yg buat haghu. Hehe.

    BalasPadam
  4. sekarang ni Ida lebih suka sound kat budak2 opis yg baru2 ni bila agak keterlaluan mengada2 mengedik2 di opis dgn budak lelaki..naj terima atau tak terpulang..tak nak bersubahat..

    BalasPadam
  5. betul kak cik saya setuju dengan kata2 kak chik....

    BalasPadam
  6. pedas,, sambal sedap dimakan
    pedas kata2 sakit untuk ditelan....

    BalasPadam
  7. Baru mkn sambal belacan tadi...pedas ya ampun...letak juga cili besar ni...ttp pedas....grrrrr..
    Kreatip la kak...:-)

    BalasPadam
  8. sempat lagi tu mendeko.
    hihi
    beringa utk diri sendiri.

    BalasPadam
  9. La ni, ada yang pakai gincu warna biru...

    BalasPadam
  10. tengok cili rasa-rasa nak menyambal ajer

    BalasPadam
  11. Kreatifnya kakcik susun bawang cili tuh!

    BalasPadam
  12. Salam Mak..

    Teringat satu ayat tak igt baca kat mana..
    Kalo kita bercakap pedas (niat menegur orang tuh) kita boleh direct personally dengan tuan tubuh..
    tapi kalo kita bercakap 'pedas' secara umum / public.. tuh dah umpama mengaibkan tuan tubuh walaupon niat asal kita nak menegur utk kebaikan..

    bukan x ada org x boleh ditegur..tapi harus kena caranya..

    cili merah mak tuh jeliterrr sgt aihh~

    BalasPadam
  13. apa la salahnya kalau utk kebaikan diri sendiri kan, pedas walau cam manapun itulah hakikatnya yang perlu kita terima

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com