Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 25 Oktober 2013

Jangan asyik 'kita' sahaja...

Kita nafikan penglibatan orang lain bila ianya 'membawa' nama baik

Kita malas nak ucapkan terima kasih bila orang berbuat sesuatu yang baik untuk kita

Kita lindungkan kebaikan orang semata-mata kerana hendak menonjolkan diri kita

Kata Prof. Dr. Muhaya di TV9 pagi tadi 'kalau orang tu asyik nak menang,  kita jabat tangan dia dan kata 'baiklah, awak menang.  Ambillah hadiah awak.''

26 ulasan:

  1. Menang yg macam tu tidak bererti kakcik..

    BalasPadam
  2. btol..kite mengalah xbereri kalah cuma malas nk memanjangkan keadaan

    BalasPadam
  3. Bagi chance kat dia didunia ni kakchik...

    BalasPadam
  4. family saya kami memang rajin ucap terima kasih. budak gundut 4 tahun tu pun dah terbiasa ucap terima kasih.

    walaupun kecik je words tu tapi maksudnya besar. orang yang terima ucapan tu rasa dihargai.

    BalasPadam
  5. beralah tak beerti kalah kan kak...

    BalasPadam
  6. Yg wangi dia nak, yg busuk dia campak kat orang lain,kan kakcik? :P

    BalasPadam
  7. telinga sama capang, hati lain-lain..

    BalasPadam
  8. ye lah mak...
    saya yang kalah...

    *mood down lepas kuar meeting*

    BalasPadam
  9. yup.. sesekali kita bagi dia menang.. ;)

    BalasPadam
  10. singgah baca & ucap terima kasih buat kakcik sudi mendoakan Adik !

    BalasPadam
  11. ayat tahniah perli ni..kalau tak paham bole lempang laju2.. hahahah

    BalasPadam
  12. assalamualaikum kak cik ,

    tadi terkomen guna acc en suami. sorry~
    dah lama tak singgah sini.dah lama tak BW.

    sesekali tu kene beralah dgn org lain tp tak bermaksud mengaku kalah kan. :)

    BalasPadam
  13. kita kena belajar untuk menjadi seorang yg positif,senang nak hadapi dgn org2 yg 'istimewa' mcm tu hehe

    Tips Kesihatan & Kecantikan

    BalasPadam
  14. Salam kenal kakcik... ida singgah dah follow

    BalasPadam
  15. best kan statement last tu..ramai jns orang yang sebegitu

    BalasPadam
  16. Moga kita xsebegitu... Bg ros, takut bika wat org terasa hati,,,

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com