Kawan-kawan kakcik

Ahad, 28 Julai 2013

Kalau hendak ke Pusat Bandar Kuala Lumpur...

...di musim perayaan ini, mungkin lebih baik jika kita menggunakan perkhidmatan kenderaan awam.  Kesesakan adalah sangat melampau.  Jangan letak kenderaan sesuka hati di pinggir jalan kerana pihak berkuasa sentiasa 'bersedia dengan borang cinta' untuk dicatatkan nombor kenderaan sekiranya kita 'tidak mendengar kata'...

19 ulasan:

  1. sy dah tak dok kl. dulu kalo nk ke tgh bndar suka lg kot naik tren bahagiaaaa hee

    BalasPadam
  2. assalamualaikum kakcik...teruknya kesesakan lalulintas kat KL mmg dah biasa tapi nak musim perayaan mcm ni mmg lagi la suah betul nak lalu...kalau hari raya nanti KL jadi lengang pulakan...:)

    BalasPadam
  3. Betul mak, guna kenderaan awam langkah yg bijak utk musim raya ni...jimat duit parking :D

    BalasPadam
  4. lebih-lebih lagi dekat musim perayaan ni semua orang sibuk membeli-belah. ada untungnya shopping awal-awal, dapat duduk rumah, elak kesesakan. :-)

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum,
    Semalam hadiri undangan berbuka puasa di KL. Fuhhhhh! Salah masuk jalan hu hu hu hu! Sangat derita...

    BalasPadam
  6. naik motor bagi orang2 bujang macam saya ni adalah pilihan yang terbaik.. hehehe

    BalasPadam
  7. Kannn....sesak ni kadang buat kita stress. Tapi dah nama pun nak sambut raya...jadi orang pun mestilah berpusu pusu nak menyopping...

    BalasPadam
  8. Nekcik dok dekat pun setapak jer tak kuasa nak meredah bandar. ..kakcik boleh tal emailkn alamat rumah kat email nekcik...jariah174@yahoo.com....tk kakcik

    BalasPadam
  9. jalan tar mmg semedang jem!
    stress.

    BalasPadam
  10. baru merancang nk ke KL weekend ni...aduyai tengok gambar nie rasa ngeri la pulak.

    BalasPadam
  11. dh berapa thn kami tak supink raya kt jln tar,sogo n msjid india.... skrg nih prefer ke aeon jusco atau ke festival city je kakcik, tak sanggup nk meredah jem supink kt kl terutama klcc huhuhu

    BalasPadam
  12. bertahun tak menjengah pusat bandar..hahaha..

    BalasPadam
  13. Ingat nak singgah KL sebelum balik Johor...kesian kat anak2 pulak kalau nak redah TAR huhu

    BalasPadam
  14. Kalau hari biasa tu pun sentiasa jem..ni kan pulak waktu2 hampir perayaan ni kakcik..mmg betul2 melekat jem nya...mmg tak sanggup nak redah....

    BalasPadam
  15. kat mana2 pasaraya pun jem.. semua dok pakat shopping for raya

    BalasPadam
  16. mak...
    jom kite pegi tempat soping yang banyak parking je...hehehe

    tak larat nak laga2 montot kat situ....

    ade makcik tu pesan kan... jgn dtg time weken tengah sesak2.. sebab ramai penyeluk saku beroperasi di situ... pantang lepa..
    mmg la dorang sapu...

    balik bawak penat dan habuk ja nanti...

    BalasPadam
  17. dah dekat berbelas tahun saya tak ke KL untuk shopping

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com