Kawan-kawan kakcik

Khamis, 4 Julai 2013

Dugaan dan kehidupan...

...bagai jari dan kuku...

Kuku tanpa jari tak akan berdiri sendiri
Jari tanpa kuku tak akan kelihatan berseri

23 ulasan:

  1. saya dah potong kuku.... tetiba...

    selamat pagi kak...!!!

    BalasPadam
  2. Dugaan itu tak terduga
    Cabaran itu yang menduga
    Masaalah itu ....pandai pandailah menepisnya.

    rasa kdg kdg macam tenggelam dalam bermuda triangle layaknya
    bila dugaan beri masaalah buat kita nak selesaikannya.

    BalasPadam
  3. Kakcik nampak berseri la kali ni. Klu tak, asik sedih je.

    BalasPadam
  4. idup pasti ada dugaan..xpe kak yg penting kita tabah n sabar..morning kak...heheheh

    BalasPadam

  5. Allah akan sentiasa menguji hambaNya...untuk menaikn darjat kita..mohonlah agar berikan kita seringgan ringgan ujian..al baqarah 286..insyaallah

    BalasPadam
  6. Salam Kakcik..

    Ujuan datang dan pergi, insyaAllah moga Allah permudahkan.
    ps:Wajah Kakcik nampak tenang sekali..

    BalasPadam
  7. hidup tanpa dugaan, tu bkn hidup namanya. itu syurga

    BalasPadam
  8. sejak balik umrah ni rasa nya mendung jer blog kakcik ni...ada masa nya saya macam faham,ada masa nya saya keliru lak...apa apa pun saya doa kan agar semua nya berjalan lancar ya kak cik..

    BalasPadam
  9. betul tu kakcik, saling memerlukan... mcm asam pds tanpa asam kalu takde dugaan

    BalasPadam
  10. salam kak. dugaan dan cabaran tu adalah sebahagian dr kehidupan. x lengkap klw hidup x de dugaan.

    BalasPadam
  11. assalamualaikum kakcik...saling memerlukan...:)

    BalasPadam
  12. baru potong kuku minggu lepas...hehehe...

    BalasPadam
  13. untunglah dah beres buat umrah

    ramadhan tahun nih masak :-(

    nih lom lagi termasuk kes tipu travel agent kat blog mazidul

    BalasPadam
  14. Salam kakcik, berseri muka kakcik..moga kita semua sabar tempuh dugaan hidup ni, insyaAllah :)

    BalasPadam
  15. pernah tengok orang yang jari dia tak de kuku..ngeri..

    BalasPadam
  16. dulu kuku saya pernah tercabut. memang buruk sangat keadaannya

    BalasPadam
  17. kuku tercabut nanti tumbuh balik...tapi malunya sementara nak tunggu kuku tumbuh habis kat jari

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com