Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 5 April 2013

Sibuk berkempen semula...

(Edisi jangan terpedaya dengan tajuk)

Sebenarnya hujung minggu kakcik kembali sibuk sebagai pengiring suami berkempen  ke sana sini.  Sabtu ini ke Teluk Intan.  Sabtu depan ke Melaka.  Sabtu sekali lagi ke Seberang Jaya.

15 hingga 19/4 - tak masuk ke pejabat.  Bertugas sebagai urusetia kursus lagi.

Tak sabar nak pencen.  Boleh jadi pengiring suami tanpa perlu fikirkan nak ambil cuti!

44 ulasan:

  1. sambil mengiring sambil makan angin ya kakcik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu saja peluang yang kakcik ada untuk makan angin. Nak bercuti saja2, tak mampu. :)

      Padam
  2. Waahhhhh......udah macam bodyguard jugak erk kak....lebih kurang mcm tu jugak kan kak...kan....kan...ahakz

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukankah tempat seorang isteri itu di sisi suaminya...hehehe

      Padam
  3. selamat meneman berkempen.. hehehe

    BalasPadam
  4. Salam Kakcik;

    Lepas PRU nanti kena fikirkan cuti lagi... standby yeaaa...

    BalasPadam
  5. Salam,
    Jadi pengiring memang best Kak Cik...

    Heheheheh

    Take Care!

    BalasPadam
  6. Wah wah....teman je ke Kakcik? Tak kempen sama? ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana boleh kakcik campur tangan dalam urusan kerja suami... hehehe

      Padam
  7. Waaa.. cayalah kak cik.. belum berpencen pun dah start bina kerjaya baru.. hihihihi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kerjaya tak bergaji namanya tu. :)

      Padam
  8. Balasan
    1. Sekarang bawak iPad je - terus hapdet ke IG! ;-)

      Padam
  9. Aina pun kalau boleh nak dok rumah urus anak2 tapi banyak lg tanggungjawab yg belum selesai.

    Tak apalah kakcik sambil menyelam sambil minum air. Elok gak temankan suami tak delah lepas habis tugasan dia boring sensorang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia tak boring, Aina. Kakcik yang boring sebab bila dia pergi mesyuarat atau ada acara, kakcik tinggal dalam bilik je. :(

      Padam
  10. Kakcik dijangka pencen bile tu? Mmg tgu masa ke?

    BalasPadam
  11. Bodyguard tak berbayar tp hati gumbira kan kak..dapat iring Tuan besar kesana kemari...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an bila kakcik ada sama, tidaklah ada fitnah bertebaran (atau, bila ikut pun boleh jadi bahan fitnah juga?). Yang penting, kakcik tak kacau tugas suami. :)

      Padam
  12. Pengiring setia ;) sibuk juga suami kakcik ya. Tp sibuk pun yg penting masih boleh bersama.. seiring sejalan ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Taklah sibuk sangat sebenarnya, kakcik je sibuk nak buat2 sibuk... ;-)

      Padam
  13. Kakak rasa kalau nak pencen awal pun dah boleh dah kakcik... boleh terus jadi pengiring sana-sini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Andai diizinkan Allah, mungkin 3 atau 4 tahun lagi, pencenlah kakcik. :)

      Padam
  14. Balasan
    1. Alhamdulillah. Sementara suami tak segan nak bawa... :)

      Padam
  15. kalau dapat mengiring selalu best kan.. tuler sayapun teringin dah tak nak kerja lagi... alahai...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak buat macamana, kan? Kita bukan ada sumber pendapatan yang lain...

      Padam
  16. dah dkt dgn tempat tb ni kak cik..jemputle singgah rumah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macamana kakcik nak hubungi TB? :)

      Padam
  17. kalau bukan kakcik yang temankan siapa lagi kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buatnya dfia bawa orang lain, tak ke naya je kan? ;-)

      Padam
  18. tak lama jer lagi mak nak pencen..... :)

    BalasPadam
  19. ni pengiring selaku PA hubby ni.. bestla leh ke mana-mana berdua bersama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau kena waktu cuti sekolah, kadang2 anak2 ikut sama. :)

      Padam
  20. kak cik..acik pun tak sabar nak pencen..tak payah dah nak fikir pi kerja pagi2 kan

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.