Kawan-kawan kakcik

Selasa, 30 April 2013

Kalau nak buat tuntutan, biarlah ianya 'betul dan benar'...

Jangan pula pergi ke sesuatu tempat atas urusan 'rasmi' dengan menaiki kereta beramai-ramai (car pool), kemudian memandai-mandai fotostat resit teksi kosong dan tulis sendiri jumlah bayaran. Tak takut dosa ke kawan?

notasukasuki :  baru dapat panggilan kononnya dari Maybank yang mengatakan bahawa 'mengikut undang2 Bank Negara....bla ...bla...bla...' . Tak habis dia cakap, aku dah jawab 'oh... saya dah tahu tentang itu. ok. bai.'  Terus aku tamatkan perbualan....

26 ulasan:

  1. Salam Kakcik;

    Jika yang buat kerja "claim tipu" tu orang melayu yang mengaku beragama Islam... sendiri mau ingat laaaa...

    Allah MAHA mengetahui... wang haram akan menjadi darah daging dalam tubuh badan kita, apatah lagi diberi makan/minum pada ahli keluarga... perghhhh....

    Nauzubillah...!!!

    BalasPadam
  2. ramai yang suka buat cam tu kan....

    BalasPadam
  3. ramai yg seronok buat keje mcm tu...depa kata tipu sunat..

    BalasPadam
  4. biasa terjd kt opis nih kakcik, yg peliknyer bkn staf yg gaji kecik2 tp pegawai yg ramai bt gitu...

    BalasPadam
  5. Ramaiiii...kak cik yg dok buat lagu tu.

    BalasPadam
  6. tipu dosa, masuk neraka kan mak....

    BalasPadam
  7. Saya tak sampai hati nak letak telefon kalau org call macam tu..tapi sekarang buat hati kering je.."sorry saya tak berminat"
    ramai org buat camtu tak kira pangkat..

    BalasPadam
  8. tipu.. tipu.. dan tipu lagi.. semua yg berkata2 sekarang hanyalah pelesuu belaka...kan mak?

    BalasPadam
  9. tak baik la buat cam tu. x berkat rezeki nanti.

    BalasPadam
  10. huu.. beraninya buat benda salah.. aiyoo

    BalasPadam
  11. emm selalu orang buat.. tah lah kak depa tak takut dosa sebab ada yg sokong dan boleh diluluskan..

    BalasPadam
  12. Salam bahagia KC. Moga yg baik2 utk kita.

    BalasPadam
  13. Masalahnya, kalau kita yang jadi tukang kira, dan nampak sangat dia menipu...terus jadi geram. Nak menipu pun x agak2...

    BalasPadam
  14. tuntutan palsu. dulu saya pun selalu berdepan dengan masalah ni. dah la kita dipertanggungjawabkan untuk recommend claim depa ke pengurusan. untuk tak mau bersubahat setelah diletakkan dalam keadaan dilema oleh orang tak bertanggungjawab, saya adukan ke pengurusan. alhamdulillah..sebulan dua ni keadaan dah pulih.

    resit tipu...jumlah km pun tipu...ish, ish..tak ambil pusing langsung bab halal haram.

    BalasPadam
  15. ramai yg buat mcm tu kakcik, sendiri jawaplah nanti !

    BalasPadam
  16. elaun makan pun nak tipu..so macamana?

    BalasPadam
  17. orang yang buat macam itu, kasi makan family sudahnya family porak peranda. sendiri mau ingat.....cash je balasan Allah tu

    BalasPadam
  18. masa jeragang keja gomen dulu sebelum sain claim anak buah beri ingatan sokmo...... saya sain ni untuk sahkan yang tuan/puan pegi atas urusan rasmi kerana keperluan tugas.... akauntabaliti atas tuntutan adalah dipihak tuan.... kalu ada yang tak betul tanggung sendiri, kalu sini bole terlepas masih ada lagi hari pembalasan.....

    BalasPadam
  19. Dekat mana diorang dapat resit kosong tu ye?

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.