Kawan-kawan kakcik

Rabu, 27 Mac 2013

Akulah itu...

yang sanggup berlapar dahaga
demi kelihatan menarik di mata manusia

namun...

tidak sanggup berpuasa
mengikut segala peraturanNya
untuk kelihatan cantik di pandangan Yang Esa!

Gambar hiasan semata-mata, tiada kena mengena dengan isi cerita.
notataksiapatanya : maafkan daku wahai kawan-kawan sekalian.  Tidak sempat membalas sapaan mahupun kunjungan kalian.  Nota-nota ringkas di blog ini pun selalu dibuat secara spontan di awal pagi sebelum mandi!

32 ulasan:

  1. selamat pagi kakcik...semoga hari ni hari yg mengembirakan hati..

    BalasPadam
  2. Kakcik dah bergerak pegi Utara ker ni? Take care ya

    BalasPadam
  3. Assalam kakcik, sibuk sgt ye? Puasa dgn niat nk diet.....kdg zana pun mcm tu tp bila fikir balik, takde dpt apa pun. Bukan senang nk kurus kakcik oiiii..minda kena kuat:-)

    BalasPadam
  4. berpuasa hanya kerana Allah... tiada yg lain, kalau nak cantik itu aalah ganjaran atau bonus dari yg Esa jugak

    BalasPadam
  5. sempat lg yek kak cik sblm mandi tu bleh update ;-)

    BalasPadam
  6. mak, dah mandi ke blom skang ni... hehehe

    BalasPadam
  7. nak ikut mandi..nak ikut..haha..

    BalasPadam
  8. damainya mata dan hati dpt tgk permandangan yg seindah ini.. :)

    BalasPadam
  9. Kita yg sering lupa dan teralpa kan kak...sehingga tujuan sebenar berpuasa itu disalah guna....

    BalasPadam
  10. hajat di hati nak berehat tenangkan fikiran...tp ntah bila..

    BalasPadam
  11. Eh..kita punya title entri pagi ini nampak hampir serupa tapi isinya tidak sama.
    http://izan-az.blogspot.com/2013/03/kitalah-itu.html

    BalasPadam
  12. Sy pulak, sejak akhir2 ni....takde mood betul nak berblog...tp gagahkan diri gak kakcik....

    BalasPadam
  13. betul tu kak cik.. saya sangat-sangat setuju dengan kak cik :)

    BalasPadam
  14. Salam kakcik..

    betul sangat tu kak.. selalu teringat nak diet.. tapi tak selalu teringat nak berpuasa.. terima kasih atas peringatan yang baik ni.. Alhamdulillah..

    BalasPadam
  15. Salam kenal kak cik. Tertarik pada blog yang sempoi begini.

    BalasPadam
  16. kan mak..apa salahnya berlapar@diet itu digantikan dengan puasa.... :)

    BalasPadam
  17. sngan bermakna ayat diatas tu mak...

    BalasPadam
  18. Hajat hati saya nak mandi sungai tak dapat2 lagi..huhu..

    BalasPadam
  19. syoqnya bejalan... jenguk2 kat sini sama kakcik.. saya budak baru belajar...http://dontlook4trouble.blogspot.com

    BalasPadam
  20. Kat mana ni kak. Take care ye..

    BalasPadam
  21. Sebab baca sekaligus dua tiga post kakcik, langsung terkomen kat post sebelum ni.. Rambang mata tengok post banyak dengan gambaq2 yg menarik... He he

    BalasPadam
  22. nanti nak ganti puasa la..
    minggu depan ok jugak..
    minggu ni bendera masih berkibar..hehe

    BalasPadam
  23. salam akk
    terima kasih sbb dlm sebuk2 akak tuu ,ada juga masa singgah blog ieda .. ieda pun lately nie sebuk kak
    x menang tangan huhu

    BalasPadam
  24. oppp...lum stat lg nk gnti posa..tq kak ats peringatan tsebut..

    BalasPadam
  25. aduh kakcik..
    sungguh tajam dan sinis.

    nasib baik dayah gemuk...tak terasa la..
    hikhik..

    ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com