Kawan-kawan kakcik

Rabu, 13 Februari 2013

Miri dan Mulu - gambar-gambar kitar semula...

Gambar-gambar dirakam sewaktu kakcik ke Miri dan Mulu, Sarawak pada awal bulan Mac, 2010...

Bagai kapas yang berserakan

Di kala senja menjelang

Matahari yang bagai ingin menyorok ke dalam lautan

Bagai kapas dibusar

Bilik yang luas di Royal Mulu

Kenangan yang tak boleh dilupakan - minta Fresh Orange
dapatlah buah oren.  Sepatutnya minta Orange Juice!
Hidangan ini (termasuk sandwich itu) berharga RM16.00

Tenang dan damai

Tak mampu untuk ditumpang - RM90 untuk 45 minit menyusuri
sungai Mulu

Makcik yang tak habis-habis berangan!

Mungkinkah agaknya dapat bercuti ke sana lagi?

24 ulasan:

  1. Cantik bilik tu Kakcik..Dan tak sah kalau tak ambil gambar awan kan...

    BalasPadam
  2. cantik2nya gamabr pemandangan...mcm dlm poskad la kakcik!

    BalasPadam
  3. hehehe.. mcm sama je kan pengalaman kita.. hiksss.. best mak.. nnt kita g lagi.. mak join iyra nak? kita rest kat camp 5.. kitorg panjat pinnacles (again) mak santai di camp 5 yg tenang dan dingin tuh.. cuma kena jalan masuk camp 5 tuh dlm laluan hutan 8.8km la..hikhikhik~

    BalasPadam
  4. Teringin nak ke sana tapi enth bila...awan tu memang cantik...

    BalasPadam
  5. bilik tu sungguh cantik....
    **memang fresh punya orange dia bagi..kih3

    BalasPadam
  6. awan dan kepak kapal terbang kan kak!!
    :)

    BalasPadam
  7. senyum baca pasal fresh oren tu he..he.

    BalasPadam
  8. salam kakcik.....kami blm smp le mulu...best gak ni ekk p jalan2

    BalasPadam
  9. aduh mahal nyer ek buah oren tu ngn sandiwh

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum Kak Cik

    itu album 2012
    akan meyusul kisah pengembaraan 2013

    BalasPadam
  11. kalau kat tempat kita,fresh oren merujuk pada jus oren la kan...:)

    BalasPadam
  12. mintak fresh orange dia bagi yg hak buah jer? sabar jer la...

    BalasPadam
  13. Terima kasih kerana sudah ziarah saya di mybabah.com. Semoga Kak Cik sekeluarga sihat selalu, amin...

    BalasPadam
  14. Sekarang dah makin maju Miri dan Mulu.

    BalasPadam
  15. Sy mmg teruja dgn permandangan ni....bila la nak sampai ni....

    BalasPadam
  16. order fresh orange dapat oren fresh..heee..lucu

    BalasPadam
  17. saya risau tengok kipas kapalterbang tu tak pusing .. hehe

    BalasPadam
  18. nampak gaya nya nak kesana kena bawak duit berkepuk2 la..heheh

    BalasPadam
  19. Besar biliknya. Kelakar pula ttg fresh orange tu ;)

    BalasPadam
  20. Best ya... dapat jalan-jalan ke Miri. Orang yang bijak ialah yang melihat keindahan alam ciptaan Tuhan dan bertasbih atas kehebatanNya...

    BalasPadam
  21. haha selalu mmg kita minta fresh orange dapat la air oren tu..kat sana lain plak ye

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.