Kawan-kawan kakcik

Isnin, 25 Februari 2013

Jalan-jalan lagi di Melaka (23/02/2013)...


Pagi - jalan-jalan cari sarapan dulu di Mydin Mall.  Nasi Kerabu
bersama semangkuk sayur berharga RM9.00 - BS kata
'murahnya'.  Mentang-mentang bukan dia yang bayar! Sup
'gear box' semangkuk berharga RM12.00.  BS beli jam tangan.
Datang di tengahari, tempat ini sunyi sepi...

Ke  Medan Selera Ayer Keroh untuk menjamu selera,
malangnya hidangan tidak seperti dijangka...

Balik dulu ke hotel, layan BS dengan adik sepupunya mandi dulu.
Tengoklah gaya BS tu - 'sangat abang' kan?


Sementara menanti malam, jalan-jalan dulu sekitar Melaka.


Rupa-rupanya Medan Ikar Bakar ini meriah di waktu malam.


Mungkin kami salah memilih gerai!

27 ulasan:

  1. Salam Kak Cik..Berjalan je kerojer nya..seronok bersama keluarga..

    BalasPadam
  2. wahh bestnya jalan2 melaka...last 2week pegi xsmpat mkn ikan bakar tp asam pedas wjib..haha

    BalasPadam
  3. berjalan sambil selesaikan urusan ke kakcik?

    BalasPadam
  4. Wah..Melaka..Hmm teringat kat asam pedas berhadaoan dengan kapal besar tu...Ye la kak cik..kadang kita pun tak pasti kedai mana yg masakannya sedap.takpelah,lain kali jangan masuk kedai tu lagi ye..Melaka tu comel kan k.cik..lyn pun suka jugak ke sana..masa stay kat s.alam dulu la...huhu

    BalasPadam
  5. melaka happening waktu malam. siang2 tempat makan takdela riuhnya.

    BalasPadam
  6. umbai baru lagi selesa kan mak...

    BalasPadam
  7. hahaha..Tunggu BS dah masuk alam pekerjaan..baru dia tahu murah mahalnya...ekekekeke

    BalasPadam
  8. hidangan last tu nampak macam sedap, tapi kenapa tersalah pilih gerai?tak kena selera ke?

    BalasPadam
  9. geraaammmm lama tak pi melaka... asam pedas mantap kat sana kan..

    BalasPadam
  10. betul la kakcik...'murahnya' nasi kerabu tu..hehe

    BalasPadam
  11. salam kakcik..

    anak2 mmg gitu.. semuanya mcm murah bagi mereka..

    BalasPadam
  12. wah2 bestneyr jln2... mungkin lenkali kene tanya org melaka apa yg best n harus di kunjungi kalu ke sana kakcik...

    tp kalu utk ns kerabu ngn sup gear box tuh ngn harga begitu sgt2 terlalu mahal... kalah restoren

    BalasPadam
  13. Tersalah pilih kedai juga dwaktu malam nyer ye kakcik..tak per kak...pertama kali cuba....kdg enak kena selera kdg tidak kan...

    BalasPadam
  14. wahhhh jalan lagiiii......panjang kaki kakcik nooo....

    BalasPadam
  15. Suka tengok gaya abang BS. Penyayang :)

    BalasPadam
  16. meriahnya menu tu.
    terasa lama pulak tak pekena ikan bakar..

    BalasPadam
  17. saya pernah pergi perkampungan ikan bakar terapung kat Umbai tu .. tak terapung pun !

    BalasPadam
  18. Kecur melihat menu tu.. Lama benar tak jalan2 Melaka..

    BalasPadam
  19. Alin pernah makan kat Umbai tapi tak sedap dan mahal...hehehehe

    BalasPadam
  20. Knp tak sedap ke? Pernah mkn ikan bakar dekat tepi laut. Tp tak ingat nama kedai. Sedap. Yg pasti bukan umbai ;)

    BalasPadam
  21. X pernah jln jln ke melaka. Klw ada pun time kecik kecik dulu je..

    BalasPadam
  22. Keluarga yang bahagia.. Alhamdulillah!

    BalasPadam
  23. Mak, next time kita g melaka.. makan asam pedas lunch, mlm mkn kat umbai.. nnt kita cari kedai yg betul2 sedap yek.. :)

    BalasPadam
  24. Dah banyak kali merancang/bercadang nak ke Melaka tapi belum kesampaian..

    BalasPadam
  25. Umbai memang happening waktu malam jer Kakcik

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.