Kawan-kawan kakcik

Khamis, 14 Februari 2013

Hari Valentino Rossi?...

Dari pagi terdengar penyampai-penyampai Radio EraFM menyebut tentang 'Hari Valentino Rossi'.  Apakah maksudnya itu?  Mungkinkah kerana tak boleh mewar-warkan tentang Valentine's Day, maka di'koner-koner'kan menjadi hari Valentino Rossi?  Entah, aku tak faham sebab aku memang kolot...


23 ulasan:

  1. radio era? dah lama abaikan. dengar bernama radio 24 atau sinar (kadang2 je) pun dah ok...

    BalasPadam
  2. Kan kakcik sbb saya pun terdengar radio era masa tengah makan pagi dengan hubby tadi, pastu terdengar dj diaorang cakap pasal hari valentino ni ntah apa2 la, kalau dah tak boleh war2 kan takpayahlah nak kiasan2..

    BalasPadam
  3. samalah sy pun tertanya² jgk.. asyik dgr dj radio era ckp dr td...

    BalasPadam
  4. velintino rossi KA minat but valentien day mmg x pernah celebrate huhuhu

    BalasPadam
  5. Ada hari Valentino Rossi ka, ni baru saya tau..
    Kakcik, bila free, tolong check email na :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak Dinas! Emel yang mana? Kakcik ni kdg2 tak tengok, terus delete je...

      Dinas emel sekali lagi boleh tak? :(. Guna emel emzekjay@hotmail.com tu, ya...

      Padam
  6. Mungkin deejay ERA kepingin sangat nak rayakan hari Valentine tu..tapi segan, segan dgn manusia..tu yg di ubah ke nama pelumba motor tu...Tapi dgn tuhan, tak segan, kot?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ermm tu la dia...jauhkan kita dari perangai begini

      Padam
  7. Saya sangaaaaaaat jarang dengar Era dah sekarang nie.

    BalasPadam
  8. Ada plak hari valentino rossi. Merepek je era skrg.

    BalasPadam
  9. dah lama tak dengar era.. selalu dengar ikim.fm jerr hihi..

    BalasPadam
  10. galak nak sebut jugak..kalau sebut valentine kang kena hentam

    BalasPadam
  11. erm...media main kan peranan penting dalam menyebarkan sesuati perkara..tak cerdik sungguh depa nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu x bijak n x cerdik akhirmya makan diri sendiri..dah la menamakan diri sendiri "maharadio"

      Padam
  12. macam2 la depa ni kakcik....yang haram tetap haram w.pn diubah namanya...aduyai....

    BalasPadam
  13. Ni tak berani nak sebut valentine ler...takut kena seranah kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe betul gak tu..cuma depa kena ingat la buat camtu lagi buat org meluat..so irritating

      Padam
  14. tu la pasal saya ingat saya sorang je perasan hal ni semalam...sampai terfikir gile ke ape dj radio ni...dah jd cm nak menyindir hukukn pulak...nauzubillah min zalik

    BalasPadam
  15. Oh ada ye kak hari apa tu?
    he he saya tak dengar radio ada class pagi2..
    tunggu cuti baru sempat dgr radio
    baca blog akak baru tau ada hari tu
    kira saya pun sekapal dgn akak lah sbb tak tau mende apa tu
    tapi bagi saya tukar apa nama pun kalau matlamat sama nak rai hari tu
    ia tetap haram lagipun majlis fatwa dah kuarkan kenyataan...

    BalasPadam
  16. FARTwa je haram tapi tiada hukuman pun

    valentine budaya kristian? gong xi fa cai = amalan syirik tapi masih ramai Muslim sambut sekali...

    Tok seh follow sangat jakim VERSI najibrazak ni sampai NIKAH mudah diPERSULITkan hingga ramai wanita jadi mangsa tupai la ni!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.