Kawan-kawan kakcik

Rabu, 23 Januari 2013

Sibuk sikit...

... dan otak pun sedang tepu!

Layan sajalah gambar lauk yang kumasak petang semalam :

26 ulasan:

  1. masak pindan ke singgang tu kak cik??? sedap...rindu nak makan mskan mak...=)

    BalasPadam
  2. Assalamuaalikum kak cik..

    Nak cikit...:)
    Bawang ngan cili banyak2 memang heaven..hihi
    Tapi suami tak suka plak..reaksi dia kalau tertelan bawang,memang teruk..sampai termuntah2.:)

    BalasPadam
  3. Dah lama betul tak makan ikan singgang tu.

    BalasPadam
  4. masakan ringkas gini boleh makan bertambah nasi ni hihi

    BalasPadam
  5. ayam goreng ke dgn bawang ke tu.. ayu suka bawang byk-byk.. singgang ikan tu ayu makan kalau ikan tu dah goreng dulu.. mmg faveret..

    BalasPadam
  6. yg ada cili hijau tu macam masak taucu style Perak, betul ker tu kakcik?...sua2 tu lauk dangerous kan? mau tak cukup nasi panas sepiuk tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dua2 la kakcik, bukannya sua2....poblem betul kalau asyik terkejar2 jer ni kan....tp tak cukup masa tapi nak bw juger so ini l akibatnya hek3

      Padam
    2. Betul... Itu masak taucu Perak Style... :)

      Kakcik pun problem menaip bukan sebab terkejar2, tapi sebab skrin kecik jari beso! ;-)

      Padam
  7. Dah lamanya tak makan lauk tauhcu..nie..sedappnyaa.. tgk lauk kakcik..

    BalasPadam
  8. faham sgt tu kakcik... take yr time ye

    BalasPadam
  9. sedapnya lauk kampung camtu...makan nasi mesti bertambah...

    BalasPadam
  10. Cili hijau dalam lauk taucu tu sangat best...!

    BalasPadam
  11. Sekali tengok macam singgang...rupanya masak taucu....lama dah tak buat taucu ni....lauk camni yg buat nasi bertambah ni

    BalasPadam
  12. Lagi satu tu gulai tauchu ke? ehehe

    BalasPadam
  13. mesti syok makan sambil geget lada hijau tu..

    BalasPadam
  14. ramai betul orang sibuk hari ..
    saya lak buat2 sibuk je..hheeh

    BalasPadam
  15. Semalam saya pun masak singgang. Sebab tak larat nak masak beriya2.

    BalasPadam
  16. Msk taucu ke kakcik? ouh! fav sy la kakcik!!!

    BalasPadam
  17. sodappp tu kakcik... dah terliur lak tgk petang mcm ni laparrrr...:)

    BalasPadam
  18. kak cik ikan masak apa?. zila pntang tgok lauk nie..h ehhee lada hijau klu zila wajib mkn dulu..ikan last2..

    BalasPadam
  19. taucu?lama tak makan taucu..simple tapi sedap hingga menjilat jari kan

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.