Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 4 Januari 2013

Makan-makan di Chicken Rice Shop, Sunway Carnival Mall...

Pertama kali makan di sini beberapa tahun lalu atas ajakan Murni Alfathunnisa Ishak.  Tertarik dengan hidangannya, maka setiap kali ke Seberang Jaya dan menginap di Sunway Hotel, aku akan berjalan kaki bersama suami dan anak (atau anak-anak) ke Sunway Carnival Mall (dekat je pun).  Tapi, tidaklah semestinya kami makan di Chicken Rice Shop itu sahaja...


Butter Grilled Chicken.  Aku pesan yang ini.  Saja nak merasa.

Ayah dan anak-anaknya pesan set nasi ayam.  Teh O Ais Limau
tak boleh tinggal.

Kali ini, Angah yang keluar belanja.  Tak sampai RM60 pun. :)

Pakcik tu kenapa? ;-)

Sup ini agak sedap.

Dah kenyang, jalan-jalan pulak.  Mulanya dia ajak tengok wayang.
Tak ada cerita yang seronok untuk ditonton pun.

Akhirnya berurut di kerusi urut ini...


20 ulasan:

  1. Aii..aii...kakcik g seberang jaya ke? dekat dah ngan tempat kerja saya...saya kalau g sunway carnival makan nandos @ kenny rogers je...sekarang gila makan sandwich subway pulak hehehe

    BalasPadam
  2. salam kakcik, bestnye tkyah susah2 masak gi makan2 bawa anak2 smpai tersadai dah tu..

    BalasPadam
  3. Apa rasa butter grilled chicken tu? Sedap ke tidak?

    BalasPadam
  4. belum breakfast lagi sbbxde geng.. tgk gambar2 ni wat jadik makin lapar...

    BalasPadam
  5. Wow kak....nampak sodap....tapi tang ayam tu...den raso tak leh masuk...nampak corah mcm tak masak.....ahakz

    BalasPadam
  6. Anak2 dah besar siap blh belanja keluarga..lambatnya anak saya nak besar..heheh

    BalasPadam
  7. Lepas makan kena urut dgn kerusi mmg syokkk!

    BalasPadam
  8. smlm pun dana n kwn2 baru lyn CRS, tp kami amik menu lunch yg hrga rm6.90 mmg murah n cepat, banyak pulak utk sorang...
    sedap tak kakcik ayam keju tuh... pasni nk try lah

    BalasPadam
  9. Kakak terliur tengok butter grilled chicken tu kakcik.
    Adik berurut lepas makan macam org tua hihi...

    BalasPadam
  10. kakcik, along dah minum sd2 baper tin ek?

    BalasPadam
  11. Peria sedulang untuk ditanam,
    Kulat mati diketuk andang;
    Saya datang memberi salam,
    Hajat hati untuk bertandang.

    Sedapnya...airlior dh menitik ni.... :D

    BalasPadam
  12. tmpat selalu lpk2 tgk wyg,karoke..hehe

    BalasPadam
  13. Nyum2 sedapnyaa makan nasi ayam.. :)

    BalasPadam
  14. acu pun cuka butter grilled chicken tu..sedap!

    BalasPadam
  15. butter grilled tu banyakkan..sedap mmg sedap tp tak terlarat nak abiskan sorang..hehehe..

    BalasPadam
  16. Kakcik...Teh O Ais Limau dia sedap kan...? Kdg2 macam tak puas minum...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.