Kawan-kawan kakcik

Rabu, 16 Januari 2013

Kufikirkan tertelan senduk...

Rupa-rupanya dipatuk ular senduk!

51 ulasan:

  1. hehehe.. ayat x jelas dan lengkap..

    BalasPadam
  2. sama la ...pagi2 baca agak terkejut gak pasal senduk nie...alahai metro...hahaha

    BalasPadam
  3. hahaha..tajuk pun ntah pape.. nk suh kite beli n lariskan sokkabar dia la tu kak cik.. editor ptt amik serius hal ni..

    BalasPadam
  4. ularnya dah lari kot ..

    * soalan tentang gunung tu telah saya jawab di blog saya.

    BalasPadam
  5. Kahkahkah...rosak bahasa dibuatnya.

    BalasPadam
  6. senduk dan ular senduk jauh bezanya...

    BalasPadam
  7. wei ular2 ni mmg KA paling takut kakcik !

    BalasPadam
  8. assalamualaikum kakcik...kekadang tu mmg ada buat silap juga kan...:)

    BalasPadam
  9. hihi..saya dah bayangkan leher dan berbetuk senduk..

    Dulu masa kat rumah tok, ular senduk putih sebesar lengan masuk kepalanya dalam baldi yang tok serkup dengan serkap ikan...dalam baldi tu ada ikan puyu..

    Dahla saya duduk sorang masa tu..panjang dia memang sangat panjang...macam pili bomba kot..saya pun taktau berapa panjang sebab tak nampak hujungnya...

    takut sungguh masa tu ular masuk rumah..tok pula pergi masjid tnggal saya sorang2..
    itu la kot dalam hidup saya nampak ular sebesar tu...

    cakap pasal ular2 ni, bila saya kena denda ngan mak sebab buat perangai..mak denda duduk luar rumah..ular mesti dtg duduk berlingkar kat kaki.banyak kali jadi..nasib baiklah masa saya terkejut ular tu pun terkejut lari juga..hihihi..mak kata, kebetulan ular dtg sebab kakak tak dengar ckap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau ada pertandingan komen paling panjang..sayalah pemenangnya...hihihi..:)

      Padam
  10. Tajuk yang terlalu sensasi sehingga menjadikan orang yang membaca tersalah tafsir.

    BalasPadam
  11. dengar ja nma ular terus scry..haha..sgt takut!

    BalasPadam
  12. haa yelah ...
    tajuk entah aper2 ..
    tgk surat khabar punn ada typing error ! ahahha ;)

    BalasPadam
  13. erm.. tajuk yg pelbagai. nak naikkan publisiti lebih kot.. bahasa......

    BalasPadam
  14. kesian budak tu alhamdulillah selamat ye..

    main2 pulak diorg ye..

    BalasPadam
  15. saya pun baca tajuk ja tadi ...

    ooo ular sendukkk ...

    BalasPadam
  16. Tajuk catchy.. tu yang orang nak tau ceritanya..

    BalasPadam
  17. iyer ler kakchik kalau baca tajuk tu je mesti ramai yg fikir mcm mana kakchik fikir hehe...

    BalasPadam
  18. Salam Kakcik..

    Hehe..,kalau baca tajuk tu, memang akan terfikir tertelan senduk juga ni, hik!.

    BalasPadam
  19. tu nak jimat dakwat ke apa tu??hahahaha

    BalasPadam
  20. Laa klu x baca habis memang ingat senduk memasak tadi.

    BalasPadam
  21. tajuk berita yg memang mengelirukan...mujur selamat budak tu

    BalasPadam
  22. yang menulis surat kabor sekarang ni menulis ikut suka..keliru pembaca je..

    BalasPadam
  23. senduk yg tuh lebih bahaya, racun nyer kalu lambat boleh bawa maut, tp nyer kalu tertelan senduk aik takkan beso bebeno mlt nyer

    BalasPadam
  24. aa ku fikir pun gitu juga ... tertelan sendukk... hahahah

    BalasPadam
  25. Dia nak menarik perhatian pembaca tu :)

    BalasPadam
  26. bahaya "senduk" ni kakchik..banyak makna lain yg tersirat..huhu...

    BalasPadam
  27. Nasib baik selamat budak tuh..kan..

    BalasPadam
  28. Eeeee....berani tgk ular...takutttt

    BalasPadam
  29. Omak aiii...ulau senduk...dgr nama nya pun den gerun.....

    BalasPadam
  30. salam kakcik..tu yang anak anak fail bahasa melayu!!!

    BalasPadam
  31. allah,,kesiannya...
    ni mesti kosmo ni..tajuk selalu gempak..kadang berita takdak apapun

    BalasPadam
  32. strategi melariskan suratkhabar lah tu....

    BalasPadam
  33. hai kak cik.. lama tak jalan2 sini...kakcik sihat ke...

    BalasPadam
  34. Kak Cik, tajuk dia tu mmg nk catchy sebab nk tarik minat pembaca tuk beli surat khabar la tu.

    BalasPadam
  35. pandai diorng saiko kita kan..biar laris paper diorng ..bahasa jiwa bangsa kan kak cik:)

    BalasPadam
  36. headline double meaning ni salah satu headline yang lemah... tapi paper akan rasa itulah headline yang paling baik!! haish!

    BalasPadam
  37. Mengejutkan pelanggan dari kemanglian!

    BalasPadam
  38. cerite pasal ular ni baru mlm ahad lepas ada ular kat porch umah jiran selang 2 buah dengan umah bunda..mereka sedar jam 11 mlm..dihalau masuk umah cina yang betul2 sebelah umah bunda plk...bomba tak jumpa cari...bunda tak berani bkk pintu ..kol abg long balik dia beli serbok belerang tabur kat pintu2 n sekeliling rumah...

    BalasPadam
  39. tajuk mesti gempak kak, baru orang nak baca huhu.. tu la, kita kena baca berita tu sampai habis, x leh baca tajuk je..

    BalasPadam
  40. patut le tersedak... ada orang subut2 nama saya

    BalasPadam
  41. hehe..tajuk yang buat orang akan membacanya

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.