Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 25 Januari 2013

Jalan-jalan di Pudu Sentral...

Dikenali juga sekarang sebagai UTC (Urban Transformation Centre) atau dalam Bahasa Melayunya - Pusat Transformasi (dari Bahasa Inggeris juga) Bandar.  Di Tingkat Dua terdapat banyak pejabat/agensi Kerajaan seperti Imigresen, JPJ dan JPN...








44 ulasan:

  1. besarnya tempat dia...mesti semua kemudahan ada kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak kemudahan yang ada di sini, Dayah. :)

      Padam
  2. BS nak buat paspot kah?

    morning Kak!!

    BalasPadam
  3. Pudu sentral nie ke dulu puduraya kak...?

    BalasPadam
  4. Awat nampak lengang je kak? Nak pi melancong le tu...buat passport hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semalam hari cuti, memang takde orang lain pun selain pengatwal keselamatan. :)

      Padam
  5. Saya pernah naik ke food court atas tu. Memang jauh sedikit dari tempat menanti bas tu. Tapi macam kurang popular jer. Tak ramai orang. Mungkin sebab agak jauh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Medan seleranya memang agak lengang. Kakcik pulak kesian menengoknya...

      Padam
  6. Salam Maulidurrasul Kakcik, seronok dpt jalan2 kl kan? zana dgn aziz terperap je cuti ni, nak buat mcmna....kita ni isteri. Kalau org tak bawa jln, ginilah jadinya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Zana. Semalam kami tiga beranak pergi balik dengan menaiki LRT je. :)

      Padam
  7. tak tahu bila nak jejak kesini... tempat baru best kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun baru pertama kali pergi sejak dinaiktaraf. :)

      Padam
  8. Yg depan adik tu menu 1 rakyat ke kakcik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takde maknanya menu 1Malaysia tu. nasi goreng kampung yang agak tawar, harganya Rm 5.50. :(

      Padam
  9. rasa2nya masa kakcik banyak dihabiskan di luar rumah, kan? hehe
    tentu dgn tujuan tertentu yg baik2 kan kakcik?...BS la yg untung dpt selalu tukar2 selera...jauh berjalan luas pemandangan, ya tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya semalam tu kami pergi 'tengok2' tempat supaya senang nak berurusan hari ini. :)

      Padam
  10. pernah masuk sekali tp x sempat explore...amboi hepi tul si adik ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kami banyak masa semalam, bolehlah melawat kawasan. :)

      Padam
  11. Assalamualaikum kak cik..

    Ini pudu raya kan kak...
    Wahh, memang sangat hebat transformasi dia...Beza ngan pudu yang lama....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam. Dah habis jutaan ringgit mestilah hebat transformasinya walaupun bab kebersihan dimmedan selera mungkin kurang menyenangkan..

      Padam
  12. Lawa sudah Pudu kita ni kan....lum sempat menjengah lagik....

    BalasPadam
  13. eh.sape yg merajin tgkap gmbr budak sepet melompat ngan menyorok tu? mak ke? sportingnya! hahaha

    BalasPadam
  14. Senang bila kerajaan buat macam ni. One stop centre. Semua urusan boleh dilakukan di bawah satu bumbung. Takyah nak pegi parking banyak2 kali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang senang. Sementara nak tunggu pasport siap, boleh pergi baharui lesen atau buat kad pengenalan baru atau selesaikan urusan cukai pendapatan. :)

      Padam
  15. semua adakan kak..mudah berurusan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang mudah. Urusan pun agak cepat. :)

      Padam
  16. haah.. dah besar cantik... tingginya dia melompat! =)

    BalasPadam
  17. eh situ pn ada lah blh la renew pasport kat situ ja..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. Urusan kaunter Isnin hingg Jumaat 8.30 pg hingga 10.00 mlm.
      Sabtu dan Ahad 8.30 pg hingga 1.00 ptg,
      Cuti Umum - tutup.

      Sama juga waktu urusan di JPN. :)

      Padam
  18. tak pernah sampai bila dah cantik ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcikmtiap2 hari lalu kat situ tapi batu je masuk semalam. :)

      Padam
  19. kakcik p renew pasport ek??? nk pergi mana tu????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saja buat dulu, manalah tahunada rezeki nak ke luar negara, kan? :)

      Padam
  20. JPN pun ada...wah ada banyak perubahan.

    BalasPadam
  21. best jalan-jalan kat pudu seleps di ubah ni. cantik akak kan..

    BalasPadam
  22. wah... dah lain gila keadaan pudu sekarang.. bertukar 360 darjah terus

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.