Kawan-kawan kakcik

Isnin, 3 Disember 2012

Terima kasih Anim (dan lega rasanya) ...

Walaupun ringkas saja komen ANIM, ianya sangat membantu.

Kepada yang belum mengenali blog ANIM dan ingin berkenalan
dengannya, bolehlah ke blog beliau di SINI.
Kakcik juga rasa sangat lega bila melihat status album web picasa kakcik ini.  Lega itu kerana sebelum ini melihat/membaca ramai kawan-kawan yang menghadapi masalah untuk memuatnaik gambar ke dalam blog gara-gara album web yang telah penuh...


Baru hampir 15% sahaja yang digunakan.  Jangan tanya kakcik
bagaimana kerana kakcik memang tak tahu hendak menjawabnya!
notataksiapatanya :  sebenarnya hari ini kakcik bercadang hendak buat catatan tentang hari Ahad (2/12/2012), tapi kabel kamera tertinggal di rumah.  Tak 'seronok' nak buat catatan tanpa gambar (kononnya)!

16 ulasan:

  1. kakcik...dulu masa templete lama dulu...nak upload gambar,saya akan tgk dulu berapa peratus baki yg ada..skrg,blogspot buat new template ni..dah tak tau nak godek kat mana hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun sebenarnya tak tahu nak godek kat mana, jadi kakcik terus je 'search' album web picasa... :)

      Padam
    2. dah jumpa kakcik...cuma tinggal 20% ja lagi...:)

      Padam
  2. kakcik,la..saya pun godek dari blog lain. malu saya, macamlah terror sangat :D))

    p/s saya sedang rangka tutorial berblog utk "org lama" dgn Ipad krn kak chik pernah bgtau masalah upload gambar dgn Ipad. dah settle belum? setelah 5 bulan guna Ipad, baru pandai guna ni (3 entry terbaru saya). maklumlah..orang lama, orang dah lari jauh, saya baru panaskan badan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, kakcik dah boleh muatnaik gambar ke blog melalui iPad selepas 'teguran' ringkas Anim itu. Terima kasih, ya. :)

      Padam
  3. Salam KC

    Moga hari ini mengembirakan KC..mama tak sahlah kalau x de gambar..!

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam MJ...

      kadang2 kakcik buat juga catatan tanpa gambar. Tapi sebenarnya, ada gambar2 yang kakcik rakam semalam rasa sayang kalau dibuang. :)

      Padam
  4. As salam Kakcik,

    Marya pun mengalami masalah yg sama tp skrg dah ok! :)

    Seronok nampaknye kakcik shopping cokelat kat Langkawi tu :)))

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Marya...

      cokelat tu dah selamat diagih2kan di kalangan adik beradik kakcik! ;-)

      Padam
  5. sy masih terkial2 buat entri guna iPad ditambah pula intenet lembab... muatnaik gambar pun terlalu slow

    BalasPadam
  6. Itulah gunanya rakan kak.. Nur pun dah alaminya bulan lepas setelah 4 tahun membina blog CR.. Pelik juga sebab banyak album Picasa rakan2 blogger yang turut penuh walaupun baru berblog..

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Kak Cik

    Alhamdulillah

    tu yg gambar header cukup gembira...saya pun turut gembira

    BalasPadam
  8. ooooo...saya tak pakai picasa, jadi tak tahu pasal ni kakcik, hihihihihihi

    BalasPadam
  9. boleh dijadikan panduan kalau alami masalah yg sama ni!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.