Kawan-kawan kakcik

Selasa, 4 Disember 2012

Hotel Bayview, Langkawi...

29/11/2012 ...
Alhamdulillah.  Selamat mendarat di Lapangan Terbang Langkawi.

Masuk ke bilik 613, terus teringat pada anak-anak.  Bilik ini cukup
luas untuk menampung anak-anak sekiranya mereka ada bersama.

Selesa.

Pandangan ke arah laut dan pulau memang tidak menjemukan.

Ada kolam renang yang luas.  Sempat berskype dengan Bangcik
dan Budak Sepet untuk tunjukkan kolam itu.

Dilarang merokok di dalam bilik ini.
Suami kakcik pun bukanlah seorang perokok.

Peralatan di bilik mandi (toiletries).  Bilik mandinya sangat luas.
Boleh masuk katil!
Lagi pemandangan...

... dan lagi!
Untuk mengetahui lebih lanjut (bagi yang belum tahu atau ingin tahu) tentang Hotel Bayview Langkawi ini, bolehlah capai pautan INI.

43 ulasan:

  1. Saya pernah duduk hotel ni masa g langkawi dulu, bilik air memang luas..puas duduk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun dah beberapa kali duduk di hotel ini, tapi masa tu tak ingat pulak nak buat catatan khas. :)

      Padam
  2. salam kak cik..
    tidak diberitahu nak datang langkawi..
    boleh kita berjumpa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya, kakcik dah buat satu catatan 'Langkawi Aku Datang' sebelum kakcik ke sana. Mungkin Nisah tak perasan. :)

      Padam
    2. iya lah kak cik, nisah terlepas pandang pula.
      :) insyaAllah, ada masa, panjang umur.. datang lah lagi ya. boleh kita berjumpa :)

      Padam
  3. SERONOKNYA CUTI TOGETHER2 NI KAN...HEHEHEHE....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kiranya macam 'buuuulannnn maduuuuu di awan biiiruuuuu...' hehehe

      Padam
  4. huhu.. tak pernah pergi langkawai lagi ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah, ada rezeki nanti pasti Deno akan sampai ke sana. :)

      Padam
  5. selesanyaaa.
    indah pemandangan mengadap lautan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Setidak2nya taklah kakcik bosan sangat duduk dalam bilik. :)

      Padam
  6. Aina dah lebih 10 tahun tak pi Langkawi walaupun tiap2 kali balik kampung mesti lepak2 area Kuala Perlis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun tumpang En Suami yang ada kerja kat sana je... :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Tak silap kakcik, bilik yang kakcik duduk tu RM260.00 semalam. :)

      Padam
  8. luas! katil 2. besor. tapi berdua kan ke lebih baik mak....? heheheh~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe... takkan nak berdua selamanya, kan?

      Kena ada juga anak2 untuk memeriahkan keadaan. :)

      Padam
  9. mak.smpai skrg sy tak tahu skype tu utk apa..tak pernah cuba pun..mak hebat! hahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skype tu macamana nak kata ek? Alat perhubungan macam YM juga... boleh buat voice call dan video call. Tapi kena guna talian internet dan ianya percuma. :)

      Padam
  10. kalau mmurah best la.. syok nye nk g bercuti :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi syok kalau duit banyak di tangan/poket/dompet! :)

      Padam
  11. Selesa hotel nya...
    Boleh saya KIV hotel ni kalau nak ke Langkawi..dah lama tak ke sana!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dari hotel ini, boleh berjalan saja untuk ke kedai2 bebas cukai di Pekan Kuah tu (terutamanya ke Haji Ismail Group!) :)

      Padam
  12. hotel ni dkt je kalau ank berjalan kat kedai-kedai kan.. tp mahal.. tak mampu lak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun duduk di situ sebab 'menumpang' suami je...

      Padam
  13. wah..bestnya.entah bilalah akan berkesempatan nak ke langkawi tu..

    BalasPadam
  14. cantik view sunset dari bilik kakcik.. :-)

    BalasPadam
  15. yes, hotel ini mmg best! sila menginap disini lagi jika ke langkawi.. saya pon penah tido sini dulu.. hehehe~
    rindu nk swim kat pool tuh lagi.. best~ kakcik swim x?? hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best sangat...

      tapi kakcik tak pergi pun ke kolam tu!~ :)

      Padam
  16. harganya boleh tahan untuk bilik sebesar itu....terasa nak ke langkawi....

    BalasPadam
  17. IM juga bukan perokok. Bahagia kan punyai pasangan hidup yang bebas rokok?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syukur, sekurang2nya duit tidak dibakar begitu saja. :)

      Padam
  18. kenapa tak bawa anak2 kak cik? kursus ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suami kakcik ada kerja di sana. Kami pergi dengan kapalterbang. Lagipun anak2 ada aktiviti masing2. :)

      Padam
  19. cantiknyeee
    hotel pun puas hati ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.