Kawan-kawan kakcik

Sabtu, 29 September 2012

Kecurian di majlis perkahwinan...

Telah berlaku kecurian di majlis perkahwinan anak jiran kakcik.  Beberapa tetamu yang merupakan kawan-kawan kepada pengantin perempuan, dilarikan beg tangan mereka yang ditinggalkan dalam bilik.  Kunci kereta turut dibawa lari menyebabkan mereka terpaksa meninggalkan kereta di kawasan perumahan kakcik.

Ujian buat mangsa dan kasihan kepada pencuri yang tak beretika.   Sanggup mereka mengisi perut dengan bara dan semoga mereka teringat untuk bertaubat segera,,,

16 ulasan:

  1. Di mana2 pun ada org yg ambil hak orang lain..Merosakkan mood orang2 yg meraikan majlis tu saja...Geram sungguh!

    BalasPadam
  2. Prnh berlaku di kampung saya, kecurian pada malam selepas majlis perkahwinan. Mungkin sbb org dah penat sgt smpi dah tak sedar orang mencuri.
    Rumah atok saya, malam selepas kenduri arwah hari pertama.
    Mereka tahu time tu orang letih dan tak sedar kejadian berlaku. Sepupu saya sedar ade bunyi tp takut arwah atok 'balik rumah'. Dia tido-tidokan juga mata dia..hehe.

    BalasPadam
  3. Kakcik happened to us too.. but ALHAMDULLILAH takat 3 hand phones.

    BalasPadam
  4. Orang yg mencuri tu dah tahu dan dah plan ler tu. Kesian, kan? tuan rumah kenduri pun mesti susah hati tu.. aduhaiii...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam sejahtera,
      yalah, diaorang mesti dah plan. Dulu ada citer cincin pun prg curi. kesiankan?

      Padam
  5. cekap betul dorang ni buat kerja la..

    BalasPadam
  6. dah byk kejadian camni berlaku kt rumah kenduri. beg2 ke jgn tinggal kat dlm keta..sorokkan sikit. tahun lepas cermin kereta kena pecah dgn pencuri sebab diorg nampak beg kat tempat duduk blkg. padahal itu beg telekung je pun bukan ada duit.

    BalasPadam
  7. kesian pada mereka yang menjadi mangsa.. :(
    satu hal pulak nak p report atas kehilangan tu..

    BalasPadam
  8. kasihan nya... tempat2 mcm ni pun nak mencuri yea..

    BalasPadam
  9. Salam.. tentu yang mencuri tu pun berpakaian cantik seperti tetamu majliskan.. sape sangka yang mereka tu sebenarnya berniat mencuri..agaknya macam mana mereka atau dia tu bawa keluar beg2 tangan tu ya..

    BalasPadam
  10. Salm kak cik,
    Kesimpulannya, mereka sangt tidak beretika dan tak tahu nak fikir kesusahan orang lain..
    Takziah kepada mangsa, kesian mereka semua

    BalasPadam
  11. ingatkan sorang yg kena..nie over berani..sedap agaknya makan bara tu..

    BalasPadam
  12. Time majlis khwin memang selalu berlaku kehilangan mcm ni.time khwin sepupu door gift hilang sekotak

    BalasPadam
  13. Ya ALLAH...! macam ni pun ada ye...?Semoga sabar pada yang ditimpa musibah tu..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com