Kawan-kawan kakcik

Isnin, 13 Ogos 2012

Iman Mutiara (Raihan)...

Video ini kakcik letak di blog ini atas permintaan anak kakcik siBangcik.  Semoga dia menghayati dan memahami serta menjadikan panduan atas apa yang didengarinya ini ...



Iman adalah mutiara
Di dalam hati manusia
Yang meyakini Allah
Maha Esa, Maha Kuasa


Tanpamu iman bagaimanalah
Merasa diri hamba padaNya

Tanpamu iman bagaimanalah
Menjadi hamba Allah yang bertaqwa

Iman tak dapat diwarisi
Dari seorang ayah yang bertaqwa
Ia tak dapat dijual-beli
Ia tiada di tepian pantai

Walau apapun caranya jua
Engkau mendaki gunung yang tinggi
Engkau berentas lautan api
Namun tak dapat jua dimiliki
Jika tidak kembali pada Allah

Jika tidak kembali pada Allah

13 ulasan:

  1. suka lagu ni... sy pun baru dgr kelmarin... dh lama xdgr kan...

    BalasPadam
  2. saya suka lagu ni kakcik...Raihan dan Rabbani adalah dua group nasyid yg pada saya, terbaik!

    BalasPadam
  3. salam..dulu2 saya selalu dgr lagu nI....bestnya kalau dpt menghayatinya..

    BalasPadam
  4. saya suka dengar lagu ni, terus masuk dalam qalbu... teringat "Iman tak dapat diwarisi
    Dari seorang ayah yang bertaqwa", teringat kat ayah....

    BalasPadam
  5. Salam Ramadhan Kak Cik

    lirik yg penuh makna

    BalasPadam
  6. saya rindu nak dengar balik full first album raihan. lagu-lagu depa best sangat kan mak?

    BalasPadam
  7. hahaha... setiap kali dengar lagu ini, teringat masa belajar kat itm penang tahun 96 dulu. seramai beberapa org pelajar di PAKSA menghadiri kem bina insan pada cuti semester kerana suka ponteng kelas. hahahaha, saya antara daripadanya.

    BalasPadam
  8. Semoga kita semua dapat kembali kepada-Nya dengan tenteram dan sejahtera.

    Untuk kakcik sekeluarga, diucapkan selamat menyambut hari raya. Maaf zahir batin.

    BalasPadam
  9. kumpulan nasyid yg digemari rmai

    BalasPadam
  10. lagu ni dulu pernah menjadi satu fenomena.. saya pun suka lagu ni

    BalasPadam
  11. Lama x dengar lagu nie...mmmg best

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com