Kawan-kawan kakcik

Selasa, 1 Mei 2012

Pasar malam di Kota Kinabalu...

Orang kata goreng dan makan macam makan jemput-jemput, sedap ni.
Betul ke? Kakcik tak pernah cuba makan pun.


Lebihkurang macam di Chow Kit...

Kalau di sini, mesti kakcik borong bawang yang kelihatan 'cantik' itu.

Pisangnya nampak kurang segar.

Buah apa ni?  Avocado ke?

Ikan yang murah-murah (agaknyalah, sebab kakcik kurang arif tentang harga ikan).

Tuna.  Kalau beli seekor, mahu tak habis makan setahun!

Sayur-sayuran kampung pun ada.



8 ulasan:

  1. Kalau pasar mlm KK saya plg geram tgk ikan2nya kakcik..dh la besar2 + fresh pula tu..kalau boleh rasa nak je angkut bawa balik....

    BalasPadam
  2. memang betul lah.... mewah dengan makanan kat sana

    BalasPadam
  3. wahhh....best laa...Avocado pun byk tu. Mesti byk beli belah kakcik kan...

    BalasPadam
  4. Salam sayang kakcik..
    wahhh..lamanya ida tk kesini..dah 12 tahun rasanya :))..seronok bila ke pasar malam kan....tang buah2an yg ida suka sgt..

    BalasPadam
  5. ikan fresh dia tu yang best tu..

    BalasPadam
  6. semuanya fresh nampak sedap terutama tongkek peberet yuyi. walaupun peberet dia cik ina tak pernah goreng sendiri kat rumah selalu beli je kat pasar malam: )

    BalasPadam
  7. kakcik!
    saya tak makan punggung yg dijual kat pasar malam tu..entah basuh bersih ke tidak.. ngeri!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.