Kawan-kawan kakcik

Rabu, 30 Mei 2012

Mari fikirkan...

Kakcik terima gambar-gambar ini melalui emel.  Mungkin ramai juga yang telah melihatnya...






Perlukah kita ketawa tanpa memikirkan apa-apa?

35 ulasan:

  1. Terima kasih kakcik, pertama kali tengok.

    BalasPadam
  2. Adoiii. Jawapan kpd Nenek tu .. rasanya sgt tak sesuai lah.

    BalasPadam
  3. soalan matematik tu yg tak tahan..boelh pecah perut...budak2 tak tau simbol < dan > bantai lerat [or]

    BalasPadam
  4. pecah kaca, pecah gelas,
    sudah baca harap balas.

    BalasPadam
  5. aduhla... baca surat cinta tu bt teringtkan zaman masa sekolah2 rendah dulu... eheheh

    BalasPadam
  6. akal budak ni kadang tak terfikir kita yg dewasa ni.
    lucu sgt kejadian tu..tp sedih pun ya jugak hehe

    BalasPadam
  7. Gambar 1, ada relevannya Kakcik. Hiks. Gambar 2, zaman sy pun ada gak surat cinta persis mcm nie. Gambar 3, Amboi! Berani mati! Gambar 4, Telus betul hati seorang budak, kan? Gambar 5, Cikgu2...dah sampai masanya bt post mortem agar tidak mengelirukan anak murid.

    =D

    BalasPadam
  8. Kadang2 apa yang kita fikir tak sama dengan yang mereka fikir. Kadang2 cara mereka menerima soalan juga tak sama dengan cara kita menerima soalan.

    BalasPadam
  9. adeh..teruk budak2 sekarang kakcik..risau saya.. lebih2 lagi bila anak2 petah bercakap..

    BalasPadam
  10. hehehee..... macam2 budak sekarang...

    BalasPadam
  11. Nak gelak pun ada..rasa kesian pun ada..anak2 seusia dan sementah ini..meraka hanya menjawab berpandukan apa yg mereka lihat dan dengar...

    BalasPadam
  12. suruh nenek tutup tv katanya...
    hahahahah

    selalu gak terima emel2 jenaka macam ni...

    BalasPadam
  13. gelak2 jugak,,,tp....budak2 skrg ni tlebih advance...dlu sy mana brni tulis2 mcm tu

    BalasPadam
  14. maaf lah sejujur nya masa tengok gambar2 nie
    memang acu gelak...tapi betul lah kata mak
    mesti ada sebab kenapa budak2 nie tulis begitu
    cara pemikiran setiap orang tak sama :)

    BalasPadam
  15. masa tengok memanga acik gelak..tapi kalau disuruh berfikir..memang hilang gelak

    BalasPadam
  16. kahakahakahahahha.
    kelakar. saya baca pun tergelak tergolek.

    thanks kakcik dapat release tension petang2 nih...

    BalasPadam
  17. memang la kelakar kan kakcik..tapi ada yang tak kena.. hmm, apa ye..

    BalasPadam
  18. Tapi kakak tak boleh tahan kakcik memang nak ketawa...

    BalasPadam
  19. hahahahaha..aduyai...yg first tu tk boleh tahan la lawak dia :D

    BalasPadam
  20. Bahaya surat budak sekolah macam tu kan...

    BalasPadam
  21. hmmm.... mula2 tersenyum2 tengok semua gambaq tu... tapi ayat kakcik tu buatkan is terfikir pulak.. hmmm~

    BalasPadam
  22. hee...soalan2 berat tu kak..

    best sekali tu, cheating tu...

    BalasPadam
  23. jawapan telus dari kanak2 tu hihi

    BalasPadam
  24. Adehhhh!!
    Tp betullah, bahaya kalau ada student macam ni kan..

    Mmg berat tugas cikgu

    BalasPadam
  25. Budak2 zaman sekarang memang kadangkala menulis jawapan yang di luar jangkaan

    BalasPadam
  26. mmm...saya rasa mcm nak debik je budak budak ni. huu~

    BalasPadam
  27. Hahahaha... memang penat lah cikgu camni..

    BalasPadam
  28. adei... tabley tahan tgk surat cinta tu
    alahaiii.. budak darjah berapa punye surat tu???

    BalasPadam
  29. senyum pastu tergelak2 membacanya.. ;)

    BalasPadam
  30. tadi dapat emel ni. heheh. agak lucu la.. hilang mengantuk sekejap. tapi yang ambil pic ni pun.....

    BalasPadam
  31. boleh wat gelak sensorang nie.....:)

    BalasPadam
  32. hahahaa saya tak penah tgk lg ni....hehhehehee

    BalasPadam
  33. dalam semua gambar ni..hanya budak baju kuning tu saja yg guna akal dgn bijak...hehehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com