Kawan-kawan kakcik

Isnin, 16 April 2012

Nasi Arab di Al-Amin Food Corner, Greenwood...



Sup kosong dan sambal.

Nasi mandy ayam bangcik punya

Nasi mandy kambing ayah punya

Nasi ayam adik punya (eh! mana ayamnya?)

Roti arab dengan kari ayam, adik juga yang pesan

Inilah ayamnya untuk nasi ayam adik


Inilah tempatnya.

Pergi ke sini sewaktu selera kakcik belum terbuka, jadi kakcik hanya memesan segelas miloais sambil menemani suami dan anak-anak makan.  Mengikut kata suami dan anak-anak, makanannya memang sedap dan lembut.  Sesuailah dengan selera mereka.  Termasuk semua yang dimakan dan diminum serta sebungkus nasi mandy ayam panggang untuk Along, harga yang dibayar ialah RM67.40...



32 ulasan:

  1. saya pun suka nasi arab ni kak..
    biasanya makan di Restoran Saba :))

    BalasPadam
  2. kat restoran nasi arab pun ada nasi ayam eh?



    *nampak na kau tak pernah masuk restoran nasi arab kaklong...kehkehekh!

    BalasPadam
  3. tak patut .. tak patut. nanti bila selera dah garang semula, minta dia orang bawak datang ke sini lagi.

    BalasPadam
  4. Owh sedapnya kak Cik, boleh Cuba nnti ;)

    BalasPadam
  5. salam kakcik. syukur dah sembuh. semalam saya mimpi jumpa kakcik, tp lupa nak bergambar... hehe

    BalasPadam
  6. kat sinilah harga yang paling murah antara nasi arab yang pernah saya makan. ada la 3-4 kali makan kat sinih. rasanya biasa sahaja & sesuai dengan harga

    BalasPadam
  7. sedap tu kakcik, ni belum sarapan lagi ni..kakcik dah ok?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pagi ini kakcik rasa 'goyang'. Malam tadi kakcik tak boleh tidur. :(

      Padam
  8. selamat pagi kakcik..dah sihat yee..
    sedap jer nnpk makanan pagi2 mcm ni..

    BalasPadam
  9. Kakcik ikut jugak ke? Goyang takpe...jgn tumbang tau.

    Zana tak pernah rasa nasi pak arab kat mana2 kakcik, agak jakun skit. Buat sendiri kalau nak makan.
    Kakcik, 27 hb tu...rasanya hubby takde, dia kena pergi Sandakan. Zana tak pasti ikut ke tak, kalau tak ikut pun, tak pasti dpt jumpa kakcik. KK kerumah zana dlm 12 km gitu. Kakcik takde fb ke twitter?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zana...

      twitter kakcik tak aktif. Fb kakcik - Kakcik Juariah. :)

      Padam
  10. ingatkan mak gi makan~~saya ingat nak sound je tadi dah~nasib baik mak tak makan~~

    *jaga makan ye mak~~

    BalasPadam
  11. Aslkm KS
    Moga KS terus sihat.
    Mahal tak tu? Saya pernah ke Sabak, alhamdulillah tapi rasa dia biasa2 saja.

    BalasPadam
  12. Amboi adik order sekali dua meti mak tolong makan sama ye dik...

    Kakcik nasi mandy dia panjang-panjang - terliurlah kakak.

    BalasPadam
  13. ma..lama tak bukak blog ( 3 hari je pun)
    ma kenapa??x sihat erk???

    BalasPadam
  14. alhamdulillah kakcik dh sihat yek... dh boleh jln cari ns arab... heheh tgk menu2 tu sume sedap2... harga pun nmpak cam berpatutan je kn kakcik... sbb tgk ayamnyer besar2

    BalasPadam
  15. Kakcik mcm ne? Dah ok ke skg? Selera dah ok tak? Mkn tau Kakcik. Tak byk, sikit pun ok. Janji perut berisi. Nanti msk angin, lagi seksa. Huhuhuhu....

    Sy dah lame teringin nak mkn nasi arab. Tp asiklah tak kesampaian...huhuhuhu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fara...

      pagi ini kakcik baru minum milo panas je. Beli mihun goreng, tapi selera macam takde nak makan. Kepala pun masih goyang (hari ini kakcik tak ambil ubat, sebab nak elak dari menggigil).

      Padam
  16. macam sunyi pulak nasi mandy tu tengok ayam seketul tu je..sayur2 tadak eh..

    BalasPadam
  17. hari apa kak cik g ni? semalam saya pun kesana dlm kul 2 gitu... Nasi arab kat sini mmg sedap.. anak saya makan bertambah2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pergi Jumaat malam Sabtu. :)

      Padam
  18. kat CyberJaya ni banyak restoran nasi arab nie

    BalasPadam
  19. dapnyeee kambinggggg.. :)
    kakcik dh discaj ye.. alhamdulillah..
    bykkan berehat tau!

    BalasPadam
  20. last week lynn baru try nasi ni(mandy) nie kat USM..sup kat atas tu cair..yg lynn makan..sup tu pekat sangat..org arab tulen yang masak..ok la..sedap gak..1 set RM8..termasuk air blackcurant..

    BalasPadam
  21. kak cik punya mana..acik teringin nampak roti arab tu kak cik..nampak sedap..

    BalasPadam
  22. nasi arab ni mkn ckit pun dah kenyang kan kak :)

    BalasPadam
  23. Lama dah x mkn nasi arab nie....

    BalasPadam
  24. Offer groupon lebih murah... Try google hadramaut, as salam, hyderabad atau yang terkini de kebab siap 5 star ambiance plus penari gelek arab lagi

    BalasPadam
  25. Sedapnyaa tgk nasi mandy kira murah laa.. harga yang dibayar..tuh.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com