Kawan-kawan kakcik

Selasa, 17 April 2012

27 hingga 29 April 2012...

di Kota Kinabalu
adakah sesiapa sudi bertemu

bukan ingin minta dibelanja makan
hanya sekadar hendak berkenalan

Hahaha... kakcik... kakcik...!!!  Kakcik ingat kakcik tu artis ke???




65 ulasan:

  1. wow...bestnya kakcik, bercutikah ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik bercuti, tapi Abg Mus ada kerja di sana. :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Nak? Nanti kakcik belikan, InsyaAllah. :)

      Padam
  3. Kakcik nak g Sabah eh? Nanti Kakcik janji bt entry complete psl Sabah eh? Bley bt reference. Teringin gak nak ke sane...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fara...

      di bawah sebelah kanan blog kakcik ini, Fara taip perkataan 'Integrasi Nasional' di ruangan 'Apa yang dicari?'. Nanti Fara akan jumpa catatan2 pengalaman kakcik menyelusuri seluruh Sarawak dan Sabah. Mungkin tidak lengkap, tapi bolehlah.... :)

      Padam
    2. Fara boleh juga taip dan search perkataan 'Kinabalu' untuk catatan perjalan sekitar KK dan Gunung Kinabalu. :)

      Padam
  4. kakcikkkk!!! nak ikottt... bestnya jalan jalan...

    BalasPadam
  5. bestnya kakcik,

    kakcik,
    malam isnin lepas saya mimpikan kakcik. saya peluk dan usap bahu kakcik dan bagitahu kakcik semoga cepat sembuh. tapi masa mimpi tu saya lupa pula bergambar.
    *mungkin sebab saya jeles tengok entri bergambar uncle gedek dan kakcik masa kat hospital tempohari.
    hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. eLL...

      komen eLL ini betul2 buatkan kakcik sebak. Doalah semoga kita dapat berjumpa satu hari nanti, InsyaAllah.

      Padam
  6. wahh seronoknya nak gi sabah...
    sama macam fara jugak..jangan lupa ye tunjuk tpt2 yg menarik kat sana tuu...saya pernah pergi sekali jer..mesti dah byk perubahankann..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ain...

      sama juga macam jawapan kakcik untuk Fara. Selepas 'search' tu, jangan lupa tengok bahagian atas blog ni, senarai akan keluar di situ. :)

      Padam
  7. jelesss jer bila dgr org dpt ke sana.. teringin sgt2 tapi setakat ni masih jadi 'keinginan' jer la.. blum tercapai lagi..huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik dapat pergi selalu pun sebab ikut suami yang ada tugas di sana. Alhamdulillah. :)

      Padam
  8. jaga diri bebaik mak~jangan lupa bawak ubat~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Bujal. Mak akan ingat pesananmu itu. :)

      Padam
  9. Kakcik nak kesana lagi? Dah berapa kali dah kakak rasa kakcik ke sana ye... kali ini nak panjat Kinabalu kot:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selagi Abg Mus nak bawa, bolehlah kakcik ikut. Alhamdulillah. :)

      Padam
  10. selamat bercuti rehat rehatkan diri ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Siti. Terima kasih juga kerana sudi telefon bertanya khabar kakcik tadi. :)

      Padam
  11. boleh masukkan saya dalam beg baju mak tak? ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalaulah mak boleh masukkan GB dalam tin macam masukkan buah bundu.... ;-)

      Padam
    2. ngeee...mak ingat lagi peristiwa buah bundu tu eh? hihihihi~

      Padam
    3. Mak belum hilang ingatan tau... hehehe...

      Padam
  12. wah2 ada kursus apa kt sana tu yek kakcik... nun jauh di sana...

    BalasPadam
  13. bcuti berdua je ye kakcik? amboi ala2 hneymoon lah ni ye. syoknya klau dpt mkn seafood best sabah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik saja yang bercuti, suami kakcik ada kerja di sana.

      Padam
  14. kalau kat kota bharu...boleh la calling2. huhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jumaat ni (20/4), suami kakcik ke KB. Pergi pagi balik petang , jadi kakci tak ikut. :)

      Padam
  15. Balasan
    1. Boleh. Nanti bagi alamat/no hp untuk kakcik hubungi. :)

      Padam
  16. So, Kakcik tak pegi la kenduri kawin anak auntie Marina ye? 29hb kan kenduri kawin anak dia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu yang sedih tu. Kakcik dah maklumkan kat Kak Nani kakcik tak dapat hadir. Kalau buat di rumah, bolehlah kakcik datang malamnya. :(

      Padam
  17. oh kakcik ikut suami ada keje sana ya? bestnya. suami sy pegi KK gak ujung minggu nih tp sedih la sy x boleh itott

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selalunya, kalau suami pergi lebih dari satu malam (dan ada duit!), dia akan bawa kakcik ikut sekali. :)

      Padam
  18. safe journey ye kak...
    boleh lah rehat2kan badan kat sana...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap2nya nanti kakcik dapat betul2 berehat. :)

      Padam
  19. Kakcik nak pegi KK pulak. Aduss...jeles macam ni..
    teman kan husband ke atau kakcik berkursus ni..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam biasalah... temankan cik abe. :)

      Padam
  20. Bestnya kakcik bercuti ke KK.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap2nya seronoklah nanti. Silap2 memerap dalam bilik je sementara suami pergi buat kerja dia. :)

      Padam
  21. wah.. bestnya kak nak bercuti ke KK.. nak ikut..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jomle... tapi kakcik pulak rasa nak ikut Fea pergi ke Turki nanti. :)

      Padam
  22. Salam kakcık,
    Selamat menyongket ke KK! Semoga sonok jumpa kawan2 blogger! Meh check nama Kakcık kat blog akak pasa peraduan teka nama 'Y' arı tu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Yong...

      takde pun kawan blogger yang nak ditemui di sana nampaknya. :(

      Tak sangka pulak kakcik berjaya meneka nama taruna Turki tu. :)

      Padam
  23. Waah KakCik nak gi KK ker.. Selamat bercuti yer.. dan selamat dlm perjalanan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih untuk doa Rinna. Nak kirim kuih cincin tak? :)

      Padam
  24. Wahhh...kak cik masuk ni dah berapa kali gi KK. Rindu dengan Taman Lautnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik tak ingat dah berapa kali kakcik ke KK. Taklah banyak kali sangat. :)

      Padam
  25. wahhhhhhhh kakakkkk
    berjalan aje yeee
    jelesssssssssssssss
    take care kakak ..
    semoga selamat pergi dan balik ..
    jgn lupe ole2 buat ieda ;)
    ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah Ieda... Kalau ada rezeki, adalah nanti. :)

      Padam
  26. saya tak sampai kk lagi.. nak nya pi sana..

    tqs kakcik buat entri tu.. segan la saya.. udah le proses mengepos kat pej pos huru hara dgn pegawai tu.. bukak sampul, gam sampul dll.. hehee.

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah, satu hari nanti Mulan akan sampai juga ke sana.

      Kesian Mulan, terpaksa menghadapi proses pengeposan yang huru-hara. :(

      Padam
  27. Kakcik... pasti temui saya :) hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cyana... itu sudah semestinya megi... hehehe...

      Padam
  28. salam...

    kalau belanja makan apa salahnya,makanan kat sana kan murah-murah...

    semoga selamat pergi dan balik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Syira...

      terima kasih untuk doa. :)

      Padam
  29. kalau ke kota saya pula, beritahu, ingin saya bertemu. kalau artis, sah saya tak mahu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah Nur. Mulanya hari ini kakcik nak letak gambar waktu kakcik ke sana puluhan tahun lalu, tapi scanner meragam pulak!

      Padam
  30. Bukan semestinya artis saja baru orang nak jumpa..

    Anak makchaq kata, Imam Abdul Rahman Sudais berebut orang nak jumpa, lepas bagi salam sembahyang berpanjat2 orang nak pi salam dengan dia, sampai kena kepong dgn petugas masjid...

    Seronok dapat pi KK, terutama pi dengan orang tersayang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pernah juga terserempak dengan artis, tapi langsung tak teruja nak mendekati mereka. :)

      Padam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com