Kawan-kawan kakcik

Khamis, 1 Mac 2012

Dari sebuah jendela...

... mata memandang, hati 'mengarang'.  Namun benarkah apa yang dikarangkan oleh hati itu?  Semoga kita tidak menjadi manusia yang sentiasa tertipu dengan nafsu untuk membuat andaian sedang hakikat sebenar tak pernah kita tahu ...








29 ulasan:

  1. kengkadang kita ni suka buat penilaian sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penilaian itu kerana mata 'berkata' begitu...

      Padam
  2. Balasan
    1. Agihan makanan percuma untuk mereka yang 'dhaif'.

      Padam
  3. jangan-jangan .. entah-entah ~ semuanya pemula kata bagi ayat berbau andaian. Bahaya andaian itu. Kalau tersalah langkah, dah berbau fitnah.

    BalasPadam
  4. bersedekah itu amalan mulia...:)

    BalasPadam
  5. Tak apalah kakcik renung keluar tingkap sekejap. kalau itu lebih tenang itu lebih baik dari merenung tulisan yg boleh merenggut sakit hati...

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah jika di agihkan kepada mereka yang dhaif... jangan nanti pula ada yang mengambil kesempatan

    BalasPadam
  7. oh sy igt ada orng eksiden tadi .maaf.
    salah tengok

    BalasPadam
  8. kakcik, semoga along lekas sihat... tak payah kakcik ambik gambar dari jendela tu lagi, amin!

    BalasPadam
  9. alhamdulillah.. sungguh mulia hati orang itu..

    BalasPadam
  10. kat mana ni kakcik, nampak macam kat masjid kg baru

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa yang Tina nampak itu adalah betul. :)

      Padam
  11. ingatkan apa tadi org berkumpul ramai2 kat situ..
    org bersedekah yee...

    BalasPadam
  12. alhamdulillah..
    biasalah hati manusia kakcik,"kadang2" mesti nak berkata-kata jugakkan..hehe

    BalasPadam
  13. makanan untuk orang gelandangan ye Kak Chik

    BalasPadam
  14. semoga yg memberi dan yg menerima sentiasa dimurahkan rezeki hendaknya..

    BalasPadam
  15. siapa yang selalu menipu tu kakcik?
    mata atau hati?...

    BalasPadam
  16. kena sentiasa bersangka baik kan kakcik... tak kira apa sekali suasananya, sangka baik dulu... confirm kan citer dulu..

    BalasPadam
  17. wahh...setailo la perspektif post ni kakcik.unik dari segi penceritaan dier... :)

    and terima kasih jugak untuk komen kakcik untuk post yang wanita suka tayang tayang tu.
    bukan maksud sy yang perempuan tak boleh dipandang,tetapi tujuan seseorang wanita itu dipandang,itu yang sy pertikaikan... :)

    terima kasih skali lagi kak! :D

    BalasPadam
  18. aah manusia nie kak .. x lepas dari sangka2 macam nie ;)

    BalasPadam
  19. Dalam hidup ni kita tak boleh buat kesimpulan secara melulu kan :)

    BalasPadam
  20. Salam kakcik..

    Kakya singgah tengok photo2 Dan memilih tidak membuat sebarang andaian. :)

    BalasPadam
  21. Ramai yg beratur yer..nak ambil makanan.. Moga org yang bersedekah itu mendapat pahala dan dmurahkan rezeki lagi...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com