Kawan-kawan kakcik

Isnin, 27 Februari 2012

Yang sakit itu...

... adalah Along.  Terima kasih kepada semua yang mendoakan semoga kesihatan beliau kembali pulih.

Di samping itu juga, kakcik ada menerima pesanan ringkas dari Dato' Luah Fikiran yang agak terganggu kesihatan beliau beberapa hari kebelakangan ini.  Beliau berkirim salam kepada semua rakan yang mengenali.  Sama-samalah kita doakan semoga Allah SWT mengembalikan kesihatan beliau dengan sepenuhnya.



Wajah dia ni ada di mana-mana tempat yang maknya ada...
 
Dia ni bukan tak lawa kalau senyum, tapi bila dia 'tarik muka', perempuan meroyan pun tak boleh lawan!

Menurut kata doktor, ada virus dalam darah putih Along dan juga ada sinus di mukanya. 




27 ulasan:

  1. moga cepat2 sembuh.. rajin2 makan ubat ye along.. :)

    *betul gak kakcik ckp.. jika org dewasa senantiasa betul.. takkan ada huruhara.. perang sana perang sini kannn.. bdk kecik tak reti semua tuh kannn..:)

    BalasPadam
  2. Assalamualikum kakcik..

    Dah banyak hari tak singgah sini...hujung minggu berkejar balik kg..malam tadi hampir pukul 10 sampai rumah dalam keadaan basah..mujur ada keta sapu sudi ambil di Bandar Baru...ingtakan pagi ni mst penat dan nak cuti....alhamdulillah masih boleh bekerja dgn baik...

    kita diuji dengan berbagai cara..semua ujian dari Allah ada hikmah yg kita tak nampak...kalau kita tak sakit anak2 pulak yg sakit...ida sihat mak pulak yg tak...jadi bolehlah ida kerap balik menjaga mak...kalau ida yg sakit pasti mak berkejar datang jenguk ida pulak...

    Mudah2an along cepat sembuh..insyallah..berubat cara alternatif (dgn ustaz2 yag tahu) adalah lebih baik bila 'diganggu' begitu...manusia..memang tk lepas dari hasad dengki....mudah2an kak cik dn suami bersabar...

    BalasPadam
  3. Doa buat Dato LF..mudah2an beliau kembali sembuh dan dapat bersiaran seperti biasa....Insyallah.

    BalasPadam
  4. Berubat tu berikhtiar..tak kira lah guna kaedah apa, janji tidak menyalahi hukum hakam agama kita..Semoga dia cepat sembuh..setiap penyakit ada ubat kan?

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum my dear KakCikS:)

    Moga Along diberikan kesembuhan nanti..
    Sebegitu juga Dato' LF..

    Jangan susah ati yaa kakcikS..

    BalasPadam
  6. semoga along cepat sembuh..dan semuga dipermudahkan..

    BalasPadam
  7. Salam buat kakakku kakcik...
    Moga along segera sembuh.. Mungkin musim skrg ni.. Sy pun x sihat dlm seminggu ni..kakcik jaga kesihatan ye..

    BalasPadam
  8. along ke yg masuk spital?? sekrang mcm mana keadaannya mak?

    *zaman sekarang ni byk penyakit. saya sedar banyaknya juga berpunca dari unsur2 lain. termasuk keluarga saya..

    semoga along cepat sembuh.

    nnti saya nak tanya uncle LF mcm mana pulak keadaannya. risau pulak bila ramai dah sakit2 ni..

    BalasPadam
  9. semoga along cepat sembuh...harap kakcik juga jaga diri dan kesihatan...

    saya doakan segalanya dipermudahkan..buat LF..semoga tabah dengan ujian dari Allah.

    BalasPadam
  10. salam kakcik,

    kalau ada bab2 gangguan tu, kekuatan sebenar ada pada Along, saya mmg percaya wujudnya benda2 camtu, tp kdg kala rimas bila sakit sikit, mesti ada yg beritahu kena gangguan...tu semua akan menimbulkan teka teki samada kita sengaja atau tidak utk menuduh org2 tertenut yg kononnya dengki la bagai...lazimnya sekilas fikiran akan terfikir begitu, maklum kita ni manusia biasa...

    pengalaman kita mungkin tak sama, tapi saya PUAS dgn cerita2 camni...maaf cakap...sebagai imam, banyak surah2 yg ada dalam diri Along yg boleh dizikirkan, selebihnya adalah kekuatan dalamannya sendiri dan seterusnya berserah LillahiTaala...jiwa mesti tenang, hati mesti bersih...

    sehat memang lawannya sakit...sementara diuji begini, redha, mudah2an terhapus serba sedikit dosa yg mungkin ada. Kita hanya manusia biasa yg tak sempurna. Tidak org pun tidak saya...

    maaf kakcik, saya luahkan ini kerana sayang...

    BalasPadam
  11. kalau betul lah,bila along dah keluar hospital nanti,cuba pula rawatan islam...

    ini cadangan kaklong shj...

    semoga along dan dato' cepat sembuh...
    insayallah..

    BalasPadam
  12. moga along cepat sembuh..!! kami semua doa..

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum kakcik

    Kakya Ada masaalah loading ke blog ni sejak siang tadi. Harap along cepat sembuh. Musim demam di mana- mana sekarang ni. Harap along jaga makan Dan rehat sepenuhnya.

    Begitu jua Dato LF.. Semoga cepat kebah.

    BalasPadam
  14. Salam Kakcik... semoga Along cepat sembuh. Akak pun kena jaga kesihatan, nnt kalo mak yang sakit mmg akan lumpuh satu keluarga...sbb Kakcik adalah nadi mereka.

    BalasPadam
  15. moga along cepat sembuh..insyaallah ya kakcik...

    BalasPadam
  16. hopefully along kakcik ni sihat. begitu juga dato' LF. sakit itu penghapus dosa. takpun penambah pahala jika sabar mengharunginya.

    BalasPadam
  17. Moga along sepat sembuh. sabar dan doa.

    BalasPadam
  18. hospital view cantik... cepat semboh ya!

    BalasPadam
  19. Sedih bila orang yang kita kenali mesra, berada dlm duka dan ditimpa musibah. Semoga segalanya berjalan dengan baik dan kembali sembuh...

    BalasPadam
  20. Saya doakan Along dan Dato' LF cepat sembuh. Moga kedua2nya tabah dan kuat menghadapi dugaan Allah SWT.

    BalasPadam
  21. kakcik..semoga along cepat sembuh.begitu juga dgn Uncle LF

    BalasPadam
  22. moga along cepat sembuh.

    wah! semuanya anak kesayangan emak ya..

    BalasPadam
  23. Moge Along & Dato' LF disembuhkan Allah, amiinnn

    BalasPadam
  24. Saya doakan semoga Along cepat sembuh..Ameen..

    BalasPadam
  25. Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh..rahsia hilang segala sakit dan tingkat ketrampilan daripada alam semulajadi nano mikrofungus dan tumbuhan

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.