Kawan-kawan kakcik

Selasa, 14 Februari 2012

Semoga Allah memberikan hidayah...

Diambil dari : http://uwaisqarny.blogspot.com/


29 ulasan:

  1. ermm...mudah2an dibukakan pintu hatinya..

    BalasPadam
  2. speechless
    moga Allah memberikan dia hidayah...


    senyum sokmo ma..sihat2 sokmo neh =)

    BalasPadam
  3. sedeh kan bila kata sedemikian dari anak islam kita sedangkan yang belum islam ada yang hati tersentuh dan akhirinya memeluk islam dari mendengar keindahan azan.
    macamana hati boleh menjadi buta dan keras sehingga terasa sedemikian, tentu kerana tiada ilmu dan input negatif di sekeliling yang berleluasa, menggelapkan hati dan tak nampak cahaya. budaya barat yang dikagumi dan bangga dengan sikap tak beradab. kita perlu tingkatkan usaha menyelamatkan mereka.

    BalasPadam
  4. ya Allah apa nak jd la cakap mcm tak der agama... moga di beri hidayah tuk kembali kepangkal jln...

    BalasPadam
  5. Semoga anak-anak kita bersih minda & lembut hati mencari kebenaran.

    BalasPadam
  6. mgucap panjang saya baca tweet dia..tapi bila cari tak jumpa lak dah account tu .. dah buang gaknya..smoga Allah mberi ptunjuk yg sebenar pada hamba Allah ini. Tak mustahil pun orang2 cmani wujud kat dunia nie :(

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum.
    Sampai ke tahap ini?
    Semua yang dipelajari berkaitan agama Islam semasa bersekolah tak lekat dalam otak/pemikiran?
    Semoga Allah memberi hidayah kepada mereka ini.

    TQ

    BalasPadam
  8. Anakku, moga Allah merahmati kamu, Allah masih sayangkan kamu!Begitukan rasa hati anak muda?

    BalasPadam
  9. Ada jugak manusia mcm ni...
    Semoga dilembut hatinya kejln yg benar...

    BalasPadam
  10. ada org purposely buat mcm tu sebab nak uji/duga/cabar sejauh mana kebebasan bersuara boleh digunapakai. islam atau tak pun boleh jadi persoalan. kalau islam, sudah pasti mereka mmg tak yakin akan wujudnya Allah dan hari pembalasan. kalau bukan islam, nama & gambar profile dah tak boleh jadi ukuran sekarang ni. lagi byk feedback dia dapat, lagi dia suka.

    BalasPadam
  11. setau mama la kann.. si sofia nih org indo yg mmg suka nak menghuruharakan islam itu sendiri.. cam cr pasal ngan org islam arrr.. alahualam..

    BalasPadam
  12. saya setuju dgn pendapat GB. Mereka nak test market.

    BalasPadam
  13. Astagfirullah..
    jika dia orang islam semoga dia diberi hidayah sebelum terlewat..bukan saja terlewat untuk kiamat kecilnya tapi terlewat dari Allah yang mungkin berpaling darinya...

    Jika dia buka islam, hentikanlah provokasi dan fitnah dengan menggunakan nama seorang islam.

    mudah mudahan doa kita untuk kemungkinan 2 situasi ini mendatangkan hidayah allah padanya..

    mudah mudahan hati kita kekal cinta pada allah..

    BalasPadam
  14. Astaghfirullahalazim! mengucap byk2

    BalasPadam
  15. kokye pun nak test market jangan ler sampai sanggup gadaikan akidah wey ... tu lagi giler dari giler..

    BalasPadam
  16. mcm endon jer.... maybe dia menyamar je nama muslim kut tp sebenarnya bukan muslim..

    BalasPadam
  17. zaman ni, orang selamba je buat dosa

    BalasPadam
  18. Astagfirullah..moga diberi hadayah.

    BalasPadam
  19. pd pendapat saya, dia bukanlah s'org yg beraga Islam, sebaliknya menggunakan nama 'Melayu' utk menggaburi dan m'punyai agenda yg tersembunyi. Selalu sangat jumpa cerita yg menghina agama Islam diforum-forum dgn m'gunakan nickname isteri nabi sedangkan sebenarnya mereka adalah kafir laknatullah...

    BalasPadam
  20. astaghfirullah..harap2 apa yang sudip kata tu betul..janganla orang islam yang buat macam ni..

    BalasPadam
  21. ehmm niler nilai kebebasan bersuara... nak buat camner...

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju ngan sudip, cik ina pun tak berani nak cakap, kalau dia islam moga Allah SWT bukak pintu taubat utk dia, kalau dia bukan islam, cik ina bagi amaran , jangan dia cuba nak memperkotak katikkan agama islam, tunggu je balasan Allah SWT

      Padam
  22. Kasihan sgt dgn budak tu. Semoga kita semua dilindungi Allah dari kejahatan dan keburukan.

    BalasPadam
  23. kepadanya jika islam..bertaubatlah, masih terbuka ruang untuk memperbaiki diri, Allah Maha Pengasih dan Penyayang menerima taubat umatnya.

    kalau bukan islam..baiki moral, hormati dan halusi hak orang lain. (tempat untuk mereka Allah telah persiapkan!)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com