Kawan-kawan kakcik

Selasa, 21 Februari 2012

Mak Adik sentiasa cantik...


Tiba-tiba sahaja sewaktu aku di dapur pada petang semalam, budak sepet di atas masuk sambil berkata tanpa henti 'mak Adik sentiasa cantik.  Nak tidur pun cantik.  Tak payah pakai mekap. Mak tahu tak, mak kawan Adik pakai mekap macam hantu Cinaaaaa... sampai terkejut Adik tiba-tiba dia keluar masa Adik main basikal'.

Ooooo... maksud yang dia nak sampaikan tu, bukanlah mak dia benar-benar cantik.  Tapi, bila pakai mekap maknanya wajah yang tak cantik bertambah tak cantik jadinya.  Macam itulah agaknya, ya Dik?  Hehehe....


35 ulasan:

  1. hahahahahahaha sakit perut baca hehehehe..budak2 pun reti kan..tak semestinya makeup tu akan jadi cntik kan ;)

    pandai le adik tapi .. mmg cantik semulajadi tu lagi pnting ;)

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak Cik

    adik tu belajar memuji drp orang yg selalu memujinya dan dia lakukan kpd guru yg mengajarnya

    BalasPadam
  3. hahahahaha
    adik adik...
    sabo jela =)

    BalasPadam
  4. terlampau lbh makeup jadi lain gamaknya hehe..klakar adik:)

    BalasPadam
  5. saya penah kena..tengah pakai produk safi rania (baru je pakai)..hero tanya umie nak cantik mcm dalam tu ker?umie kan dah cantik..

    terharu.sob sob sob
    budak2 x pandai menipu kan?
    senyum

    BalasPadam
  6. bila adik remaja nanti .. kompom girlfriends keliling pinggang.

    BalasPadam
  7. Pandai dia puji ibunyaa cantik.. sukanyaa.. bila anak pujikan.. :)

    BalasPadam
  8. bagusnya adik, semua anak patut kata ibu mereka ialah wanita tercantik...make up tu semua kesan sementara saja kan...

    BalasPadam
  9. siapa lagi nk puji mak dia kalau bukan anak2 kan kak cik...

    BalasPadam
  10. mak kawan adik tu pakai bedak sejuk mcm tepung gomak kot kak cik keh keh keh

    BalasPadam
  11. waahhh...suwet ja adik berkata:-mak adik sentiasa cantik...

    BalasPadam
  12. macam pelakon opera wayang pekji hihihiiii

    kakcik, problem tak boleh settle lagilah...

    BalasPadam
  13. Ala...manisnya kata-kata adik tu. Sweet sgt!

    BalasPadam
  14. alahai pandai adik puji maknyer...hehe..betul tu kakcik makeup over sgt pun tak sesuai jugak...:)

    BalasPadam
  15. kakcik saya setuju 101% ngan BS ...

    BalasPadam
  16. hahaha..pndainye adik =)

    btul la tu, pandangan jujur dia..kalau mekap lebih2 nampak menakutkan =P

    BalasPadam
  17. mmg betul pun kata adik.. mmg maknya cantik.. sweet sgt pujian tu dari anak sendiri.. terasa sejuk hati mendengarnya..

    BalasPadam
  18. Pandai adik ambil hati mak yer...sejuk telinga dengar...

    BalasPadam
  19. kata -kata adik sweet, tapi firdaus kan dia kata cik ina tak cantik kalau tak make up.nakalkan dia.

    BalasPadam
  20. wah mahal pujian tu kak cik :)


    kesilapan org bermekap..pttnya mekap menonjolkan kecantikan bukan mekap yg lebih tertonjol dari muka hehe

    BalasPadam
  21. budak2 kecik memang jujur, maknanya yg dia lihat tu la dia kata, mak dia memang terrrcantik,... macam akak, muka buruk mana pun, kakak iman mesti puji macam princess...

    BalasPadam
  22. hehe..best kan kena puju dengan anak sendiri. tgk diorang pun tak kuas tgk org mekap macam tepung gomak dah tebalnya...

    BalasPadam
  23. maksud dia tu jg nk tujukan kpd bondanya...

    BalasPadam
  24. terkadang pernah jgk anak komen muka macam hantu china.. nak buat camna kulit duduk tepi laut garing hari2.. hehe..

    BalasPadam
  25. dia tak nak mak dia pakai mekap...mak dia cukup dengan natural beauty...:)tu la maksud dia tu..

    BalasPadam
  26. ada udang di sebalik mi udang le tu...

    BalasPadam
  27. ekekekek cantikkkkkkkkkkkkkkk ;)

    BalasPadam
  28. mak adik memang sentiasa cantik.. walaupun tanpa make-up..

    BalasPadam
  29. He...he....den suka wanita yg cantik tanpa make up...ahakz....

    BalasPadam
  30. Sweet la dia, pujian yg ikhlas dari hati Adik :)

    BalasPadam
  31. Salam Kakcik, cam nerlah mekap mak kawan Adik tu, sampai terkezut dia!

    BalasPadam
  32. Mak Adik cantik tiade, manisnye ade.. :)

    BalasPadam
  33. Hehehe...tergelak saya baca ni kakcik... :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com