Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 3 Februari 2012

Berbeza...

Bagi yang berada dan mungkin sedikit mengada-ngada, banyak mintanya...

Perompak tu tahu ke yang dalam kereta tu siapa?

Bagi yang tidak berada, dapat makan begini pun cukup besar rasa syukurnya...

Sesenduk nasi, sayur keladi (macam nak bagi makan ibukusiikankaloi) dan ikan goreng bersambal = RM3.50


27 ulasan:

  1. sedapnya gulai sayur keladi...

    lepas ni ada lagi lah yg bertandak ye...
    apa agaknya lagi yg depa nak ubah, pinda dan tambah
    mengikut selera depa????

    BalasPadam
  2. hmm, saya tak kaya jadik tingkap kereta pun biasa jer..lauk simple tu lah yang sedap kakcik..

    BalasPadam
  3. sedap tu kak nasi sayur keladi...erhmmm cermin hitam? kalau utk keselamatan apa salahnya tapi rasanya lebih banyak tak baik dr baik...so biarlah kerajaan yg memikirkannya

    BalasPadam
  4. Banyak perkara org kaya rugi kakcik...sebab dorang jaga kelasss. Betapa sedapnya sayur keladi tuh..

    BalasPadam
  5. cheqna tak makan sayur keladi..apa2 sayur je la hehehehe

    BalasPadam
  6. sayur keladi masak asam pedas eh..sedapnyeeee....

    buat la mcm mana gelap pun, klau dah Allah nak duga, terduga akhirnya...kena hati2 xkira masa n tempat.

    *harini xblackout pulak...klau x boleh kita shopping2 =)

    BalasPadam
  7. Nasib baik Rm3.50, kalau kat tempat kerja Aina belum tentu dapatnya. Teh tarik pun Rm2.

    BalasPadam
  8. sedapnya nasi, sayur keladi & ikan gerang bersambal tu.. lagi simple lagi menyelerakan..

    BalasPadam
  9. boleh ke gitu?dabelstandad huhu..murah dan sedapkak menu tu..murah lagi dr menu satuM..

    BalasPadam
  10. Perompak bukan kita artis ke siapa, dia agak org berduit dia sapu je kakcik...

    Lebih kurang macam kakak makan juga kakcik. Kakak tadi makan dgn kangkung goreng dan ikan goreng harga pun sama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehh dekat mana nak komen ni? saya baru dua kali datang sini tak tau nak komen kat mana.

      tadi baru saya masak sayur keladi masak lemak sedapnyaaa hehe

      Padam
  11. Sambal Ikan goreng..everet ALin tu..Kak Chik..jgnlah segan2..jemput datang tau...

    BalasPadam
  12. salam kakcik cayang,

    bagi yang tak ada apa2
    dapat hidup sihat pun dah ..alhamdulillah :)

    BalasPadam
  13. salam kakcik, saya pun terbaca semalam, dan share dekat FB, haha, pelik2 lah permintaan diorng, apa beza artis ni, nak kelebihan mcm ni, perompak ni nak rompak, bila ada peluang, artis ke x, mana dia tahu, artis bawa harta bayk, sumpah lawak! apa lah zed zaidi ni

    BalasPadam
  14. perompak tak kira siapa...asal dia fikir dia boleh dapat barangan berharga dan keadaan ketika tu sesuai untuk merompak...

    ada juga perompak yang merompak...aleh-aleh dapat 10 ringit je....!

    nak hitamkan cermin bukan penyelesaian...

    nasi lauk gulai keladi penyelesaian bagi yang lapar...murah lagi.

    BalasPadam
  15. keladi sekarang lagi mahal harganya dari ayam .. saya pun terfikir nak tanam sendiri.

    BalasPadam
  16. set nasi tu sedap, tang sesenduk yg tak tahan tu hehe

    BalasPadam
  17. Salam,

    Anak bungsu perempuan minta juga kebenaran gelapkan cermin kereta sebab dia selau balik kerja dari airport lewat malam, gelapkan cermin dapat mengelakkan org luar nampak dia perempuan dan bersaorangan.

    Lauk keladi masak asam rebus faveret rumah akak.
    Ikan bersambal memang selang sehari dimeja kami..
    hehehehehe

    BalasPadam
  18. kalau jpj bagi kebenaran, biar semua blh jgn artis saja, baru adil kan..lama tak makan sayur keladi..

    BalasPadam
  19. sedapnya sayur keladi
    dah lama tak makan.
    terliur jadiknya...

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum Kak Cik

    kena betul2 masaknya
    kalau tidak, nanti gatal2

    BalasPadam
  21. Assalammualaikum kak cik,

    yg penting kena bersyukur dengan apa yg ada..

    BalasPadam
  22. Sedap tgk lauk sambal ikan tuh.. menyelerakan plak.. :)

    BalasPadam
  23. Ikan Kaloi tu bukan makan bertih ker? heheheh

    BalasPadam
  24. Macam2.. Moga kita dijauhkan dari kejadian2 tak diingini.

    Sangat suka sayur batang keladi.. :)

    BalasPadam
  25. sedapnyaaa... ikan cili.. hehehe

    BalasPadam
  26. kete saya tak tinted pun mak....

    *

    masak keladi tu kan faveret tun mahathir. faveret saya jugak tuh. ehehehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.