Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 13 Januari 2012

JTK - Wallahu'aklam...

Diambil dari SINI




16 ulasan:

  1. Salam,
    Tkasih atas perkongsian. Macam mana ni kakcik ... ada saje benda yg tak halal! Sebarkan .

    BalasPadam
  2. nasib tak pernah beli tp tak taulah kalau beli yg letak dlm roti ke kan.. adusss. Thanks kak cik for sharing

    BalasPadam
  3. Alamak...pernah terbeli satu dulu...buat namanya je jenama melayu(tentunya islam)...macammana boleh ikut terjebak!

    BalasPadam
  4. Saya tak pernah beli tapi dah tau pasal ni, tapi kalau tak silap hari tu macam pihak RAMLY menfikan tentang ini..

    BalasPadam
  5. tak pernah mkn jenama ini, sehinggakan menjadi ragu2 atas kesahihan semua mknan terbabit isshhhh

    BalasPadam
  6. hmmm..dah berkerut dah kening saya ni....

    BalasPadam
  7. selalu beli frankfurter ayamas, moga tiada keraguan kelak...

    BalasPadam
  8. jawapannya senang " patutlah sedap". Esok kita cari ayam kampung ajelah...benda yang namapak depan mata

    BalasPadam
  9. Mmg selalu saya guna product Ramly ni ...dah nama pegusaha Melayu...tak sangka pulak begini...

    BalasPadam
  10. Salam Kakcik,
    Saya harap kita tidak cepat melatah dihari Jumaat yang mulia ini. Walaupun kita rasa sgt perihatin tentang haram halal, tapi biarlah tidak berat sebelah. Kita seharusnya mendengar Dari kedua belah pihak. Ramly Burger adalah 100% hak bumiputra yang sudah bertapak selama 30 tahun. malah syarikat juga mempunyai jabatan halal diketuai Mohamad Rafizie Kastor (berkelulusan dalam bidang syariah Universiti Sains Islam Malaysia) dan turut menubuhkan jawatan kuasa halal dalaman dianggotai semua jabatan terbabit dalam pemprosesan untuk mengeluarkan produk mengikut standard manual Jakim.

    Berita penuh ada di Mymetro. Maaf saya x reti nak link.


    Menurutnya, terdapat penggunaan pembungkusan bukan milik Ramly Food Processing Sdn Bhd dengan nombor batch yang tidak tepat dan pihaknya sudah membuat laporan polis berhubung perkara itu bagi mengenal pasti pihak yang melakukan sabotaj terhadap produk syarikatnya.

    Kalau betul lah Ramly Burger di sabotaj, biarlah kesahihannya terbukti, sebelum kita turut menambahkan kekalutan yang sedia ada.

    Maaf kakcik...kerana saya memandang dari perspektif yang berlainan.

    BalasPadam
  11. D/O...

    terima kasih. Sebab kakcik pun tak pasti sama ada isu ini telah selesai atau sebaliknya, kerana itulah kakcik letak tajuk 'Wallahhu'aklam' - hanya Allah Yang Maha Tahu.

    Semoga ada penjelasan yang sejelas-jelasnya. :)

    BalasPadam
  12. iols selalu jugak beli produk ramly ni...
    esp the nuggets and frankfurter ayam....

    BalasPadam
  13. kakcik, saya baru jer beli produk ramly semalam, walopun bukan frankfurter tu.. aduh..
    beli sebab namanya ramly, bukan ahcai.. abih caner ni.. ??

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.