Kawan-kawan kakcik

Ahad, 27 November 2011

PAD... ini adalah majlis untuk kita semua...

Jangan sesekali ada yang beranggapan bahawa pertemuan yang dirancang ini adalah ANJURAN KAKCIK mahupun ANJURAN DATO' LF.  Ini adalah majlis yang kita rancang dan akan jayakan bersama.  Justeru itu, kakcik dan Dato' LF amat mengharap dan mengalu-alukan sebarang pandangan mahupun cadangan bagi mempastikan majlis kita nanti adalah satu majlis yang bermakna dan akan berjalan dengan lancar.

Rakan-rakan semua boleh mencadangkan sama ada kita mahu mengadakan warna tema pakaian, aturcara apa yang difikirkan sesuai dan sebagainya.

KEMUNGKINAN BESAR, kita akan solat Zuhur berjemaah (bagi yang tiada keuzuran) dan akan ada sedikit tazkirah yang akan disampaikan oleh Ustaz Jemputan atau Dato' LF sendiri.

Sekiranya ada yang ingin menyumbangkan bekas makanan pakai buang (seperti pinggan, mangkuk, sudu garfu dan kertas pengesat tangan), bolehlah berbuat demikian dengan memaklumkannya kepada kakcik melalui ruang komen blog ini.  Walaubagaimanapun, kepada bakal penyumbang, diharap dapatlah datang seawal mungkin kerana bekas2 itu perlu digunakan sebaik majlis dimulakan.

Salam Bersambut, Ukhwah Bertaut.

57 ulasan:

  1. SALAM,
    TKASIH ATAS N3, KAKCIK. INI PERJUMPAAN KITA, UNTUK KITA DAN OLEH KITA. DENGAN TUJUANNYA YANG BAIK, DIIKUTI DENGAN KEIKHLASAN KITA SEMUA, KERANA ALLAH TAALA, INSYALLAH ALLAH AKAN SAMPAI HAJAT KITA SEMUA. SALAM BERSAMBUT, UKHWAH BERTAUT.

    BalasPadam
  2. setelah berfikir panjang lebar saya cadangkan temanya "salam bersambut ukhwah bertaut" ..

    ehh .. sama pulak dengan tema yang kakcik cadangkan. jadi pakai yang kakcik punya jer lah ! hehe

    BalasPadam
  3. Biasalah abg al mcm tu ... hehehe

    Saya baru tahu tentang gathering ini dari tijah malam tadi.

    BalasPadam
  4. W/salam Dato'...

    saya cuba sedaya mungkin menyampaikan melalui blog ini apa yang kita bincangkan dan Dato' cadangkan semalam. :)

    BalasPadam
  5. Kanda AL...

    agaknya semalam saya terbaca lintasan fikiran tuan, tak? :)

    BalasPadam
  6. gB...

    setidak2nya beliau berjaya membuatkan kakcik tersenyum. :)

    BalasPadam
  7. YB...

    jemputlah datang sama nanti, ya :)

    BalasPadam
  8. saya sampai lepas zohor boleh kah?

    BalasPadam
  9. ati ni mengikut saje kakcik..

    insyaallah tiada aral melintang
    sampailah kami 5 beranak :)

    BalasPadam
  10. bujal...

    kamu tak nak jumpa mak, ya? :)

    BalasPadam
  11. Ati...

    InsyaAllah, kita jumpa lagi nanti. :)

    BalasPadam
  12. Mesti yg nak pergi dah tak sabar nak bertemu...

    BalasPadam
  13. Kakzakie...

    InsyaAllah, semoga ianya bukan satu pertemuan yang sia-sia. :)

    BalasPadam
  14. Insya allah kak cik ,saya akan sampai kt sane nnt...
    Tak kisah saye ikut ajer...saye pun tengah piki2jugak nk bwk ape nanti kt sane tu yeee...

    BalasPadam
  15. Ain...

    kalau tak ada yang nak bawa bekas2pakai buang tu, mugkin kakcik sahaja yang akan bawa (kakcik tak pandai nak sediakan hidangan yang sedap2, jadi kakcik mengelat sikit, boleh kan?) :)

    BalasPadam
  16. macam nak sangat pegi. tapi still tak leh comfirm lah kakcik.. maklum cuti sekolah ni. takut hubby ajak ke mana2 je..

    BalasPadam
  17. pakcik pengkomen no 2 tu lupa lagi lah tu kakcik..

    adeiih hehe

    BalasPadam
  18. wah..bagusnya..tp dee rasa dee tak berkesempatan utk join..maaf dipinta, salam kepada semua yang hadir..

    BalasPadam
  19. Dr Izat...

    sayang dia juga...mmmuah! :)

    BalasPadam
  20. Yan...

    kalau tak ke mana2, datanglah nanti ya. :)

    BalasPadam
  21. Q...

    takpe... kakcik maafkan atas kepelupaannya (marah pakar bahasa ni nanti!) itu. :)

    BalasPadam
  22. Dee...

    belum jodoh untuk kita berjumpa nampaknya. :(

    BalasPadam
  23. ibuintan...

    InsyaAllah. Jemputlah datang nanti. :)

    BalasPadam
  24. Sallam kakcik,

    Nak sangat berjumpa rodong2 semua ni tapi belum pasti lagi boleh join ke tak, tak ada kenderaan nih...Semuga majlis ini nanti akan di berkati Allah...

    BalasPadam
  25. ehehheheh... nk nyebok gaks even tader per mau ckp... semernyer still mcm yg kiter putuskan semlm...alalalalalalalal....

    BalasPadam
  26. W/salam Lipislady...

    harap2nya Allah permudahkan dirimu untuk turut serta nanti. :)

    BalasPadam
  27. Ayu...

    Irfan baru lepaskan laptop ke? ;-)

    BalasPadam
  28. kakcik, saya baru teringat 18 disember anibeseri kami. bukan beday adik saya... beday adik saya 18 nov jumaat lepas. hadoila... luper daaa..

    jadiknya, insyaAllah saya akan turut serta ye. sebab ikutkan hubby, dia ada plan plak utk hari anibeseri kami tu..

    kot maner pun, dah dekat masanya nnt, saya akan bagi tau.

    BalasPadam
  29. Niez...

    nanti bolehlah kita sambut enibeseri Niez sekali di waktu itu. :)

    BalasPadam
  30. kakcik tahniah ... menyambung persahabatan disukai Rasulullah s.a.w

    BalasPadam
  31. AM...

    InsyaAllah, kita sama2 mencari yang baik. :)

    BalasPadam
  32. wa,, bgosnyer..=)

    jom bacer kejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

    BalasPadam
  33. baru baca pasal meeting utk gathering tu kt FB AA..rasa mcm2 bila ingat pasal gather tu..seram sejuk panas hangat..

    p/s saya cdgkan nanti pakaian yg sesuai ialah baju kurung utk wanita..lagipun buat pun di musollah kan...

    adakan juga sesi suai kenal..mengenalkan diri dn nama blog...alamak ni yg paling malu.

    BalasPadam
  34. Ida...

    tentang pakaian itu, terserahlah pada kemahuan masing2, asal jangan pakai pakaian yang menjolok mata! :)

    Bagaimanapun, InsyaAllah akan ada sesi mengenalkan diri dan nama blog nanti. :)

    BalasPadam
  35. nnt sy tgk bekas2 mknn yg ada dan bleh d gunakan..sy bw

    BalasPadam
  36. kali ke2 jeles... bagi kami org jauh ....

    BalasPadam
  37. Chik Att...

    mari turun ke sini. :)

    BalasPadam
  38. pasti ramai dah confirm attend..

    ayu mendoakan dari jauh semoga ukhwah yang baik2 ini berpanjangan.. amin

    BalasPadam
  39. Ayu...

    kakcik akan buat catatan nanti tentang siapa yang mungkin datang dan apa yang mungkin mereka bawa. InsyaAllah. :)

    BalasPadam
  40. ramai yg confirm dtg ye akak .. sure meriah nie
    kalau dekat sure ieda mendtgkan diri :)

    BalasPadam
  41. menarik ada program ilmu, sya cuba hadirkan diri juga insya'allah...

    BalasPadam
  42. wah2 bestnya....tapi sygnya daku berada nun jauh diutara tanah air...

    BalasPadam
  43. Salam kenal dari Che Mid.. selama ni padang dari jauh je 'umah' ni.. tapi pagi tadi lepas solaot sunat, tetiba terdetik dalam hati kata, " folo blog kakcik.." sambil terbayang rupa profil akak..

    BalasPadam
  44. salam kasih sayang buat semua kakcik..

    BalasPadam
  45. semoga usaha murni ini akan mendapat keberkatan Allah SWT! InsyAllah...

    BalasPadam
  46. Salam cik,
    Masa bincang haritu ada bincang buat buku pendaftaran tak cik. Siapa yang datang, daftar dulu nama dan nama blog.. hehe..

    BalasPadam
  47. Kakpah...

    InsyaAllah, akan ada buku pendaftaran. Azie akan buatkannya. :)

    BalasPadam
  48. wah menarik gk tentatif progrem nih..hope ada kelapangan nnt..nk gk join..

    BalasPadam
  49. tuhlaa, kakcik. bercinta menunggu... ralat* imran bkn spt yg dinyatakan...eheheheh

    BalasPadam
  50. kak chik.. tiba tiba rasa berdebar pula bila semakin dekat harinya...

    BalasPadam
  51. Assalam kak chik,

    Bila mama chek kabinet dapur, masih ada 50 keping lebih pinggan pakai buang belum digunakan lagi. Insyaallah esok mama bawa sekali.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com