Kawan-kawan kakcik

Rabu, 7 September 2011

Adik beradik...

... tapi ramai yang sangka mereka anak-beranak.



60 ulasan:

  1. Mimi...

    dah namanya adik beradik - dari acuan yang sama. :)

    BalasPadam
  2. Salam kakcik, sejuk perut mengandungkan mereka..amat segak gambar kedua2 anak lelaki kakcik..Alhamdulillah

    BalasPadam
  3. PN Nani...

    Alhamdulillah. Hanya anak2lah harta yang saya ada. :)

    BalasPadam
  4. Hihihi...boleh jugak kalau nak dikata macam anak beranak..:P

    BalasPadam
  5. oh..
    adik beradik rupanya...
    kalau kakchik tak bagitau saya pun ingat depa anak beranak..
    heheheheh

    BalasPadam
  6. Dr Faiz...

    Dulu bila Along bawa adiknya ke Masjid, ada yang bertanya 'anak Imam ya?'...hehehe...

    BalasPadam
  7. yelah kak, dah mcm anak beranak pulak...

    berapa beza umur mereka kak?

    BalasPadam
  8. Harta yang akan membahagiakan di akhirat kelak

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum Kakcik, ha ha...memang sapa sangka ni adikberadik sepusat sepusing! Sonok adik ada abang Long yg besor, boleh dukung2 dan manje2!

    BalasPadam
  10. Diana...

    mereka adalah anak sulung dan anak bongsu kakcik. :)

    BalasPadam
  11. ha ah macam anak ngan bapak jek.

    BalasPadam
  12. betul3 dh macam anak-beranak dah

    BalasPadam
  13. Along kan besar... tapi pada kakak nampak adik-beradik sebab muka adik lebih kurang dgn along. Kalau Angah dgn bangcik lain sikit...

    BalasPadam
  14. bujal...

    jarak usia mereka hampir 14 tahun. :)

    BalasPadam
  15. ~yus~...

    mungkin disebabkan tubuh Along yang besar itu sedangkan jarak usia mereka hanya hampir 14 tahun. :)

    BalasPadam
  16. Wa'alaikummussalam Yong Halima...

    hanya Adik je yang suka buli Along dia tu. :)

    BalasPadam
  17. AzMask...

    Along kena kecikkan badan dia untuk kelihatan sebagai abang. :)

    BalasPadam
  18. Musang...

    mujur Along tu lelaki. Mahu jatuh saham dia kalau perempuan. :)

    BalasPadam
  19. Kakzakie...

    memang antara Along dan Adik, ada irasnya. Angah berbadan lebih kecil dan Bangcik pula tinggi orangnya. :)

    BalasPadam
  20. along dan adik kan?????

    along dah sesuai jadi bapa..
    hehehhe

    BalasPadam
  21. along dah hint kat emak dia tu...
    hehehee...moga dpt isteri soleha...

    BalasPadam
  22. beza umurnya jauh sangat lah tu.

    BalasPadam
  23. yang sulung ngan yang bongsu ker tuh akak?

    BalasPadam
  24. apa-apa pun kata orang janji mereka berdua gembira dan sihat walafiat seadanya kak chik.dua-dua segak.

    BalasPadam
  25. Orang Penang kata 'gabai'. Orang gabai ni biasanya selalu kelihatan happy!

    BalasPadam
  26. salam kakcik..


    moga sihat di sana

    sama2 segak

    BalasPadam
  27. skali tgk, mmg sangkan ayah ngn anak...:-p

    BalasPadam
  28. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    BalasPadam
  29. alaa kak...kalau kita tak kenal...sure den kata depa ni anak beranak.....ahakz

    BalasPadam
  30. sihat2 anak2 kakcik ye... kakcik bagi makan ape?? (",)

    BalasPadam
  31. Assalam Sis! Sihat hendaknya sekeluarga.

    Ini macam klu, adik duduk atas kepala abg pun, abg tak marah punyer....sayang gilerr!!!

    BalasPadam
  32. hehe..sekali pandang mmg nmpk mcm anak beranak

    BalasPadam
  33. ha, haaa ... saiz yg bezakan mereka... maaf ya, maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  34. Assalamualaikum..

    Bezanya sebab keadaan fizikal mereka berdua tu...

    BalasPadam
  35. kalau adik bejanggut, lagi nampak serupa hehe..

    BalasPadam
  36. rupanya samalah kakchik.tapi sorang kecik sorang besar.berapa beza umur tu kak chik

    BalasPadam
  37. Ayu...

    Along tu badan je besar, umur muda lagi. :)

    BalasPadam
  38. Niez...

    comel macam mak dia orang! :)

    BalasPadam
  39. Q...

    along tu memang - cakap je nak kahwin, duit tak simpan juga! Makan yang lebih... hehehe...

    Amin untuk doa yang diberikan. :)

    BalasPadam
  40. Yan...

    hampir 14 tahun je bezanya. :)

    BalasPadam
  41. Cik Ina...

    Alhamdulillah. Betul tu. :)

    BalasPadam
  42. IM...

    semoga anak2 kakcik tu sentiasa gembira dan menghargai kehidupan mereka. :)

    BalasPadam
  43. W/salam ibuintan...

    semoga sejahtera juga hendaknya. :)

    BalasPadam
  44. J.M.R...

    Along tu, kalau orang tengok dengan ayahnya, orang ingat mereka adik beradik. :)

    BalasPadam
  45. Wanita2u...

    terima kasih atas jemputan. :)

    BalasPadam
  46. jeBateja...

    ramai yang kata macam tu. :)

    BalasPadam
  47. Fuad...

    kakcik bagi makan nasi dari beras pilihan Bernas... hehehe...

    BalasPadam
  48. W/salam Rayyan...

    kalau angin abangnya tak betul, kena marah juga! :)

    BalasPadam
  49. Rina...

    kena pandang berkali2. :)

    BalasPadam
  50. AM...

    kalau tak 'jaga', siadik kemungkinan akan ikut saiz siabang! :)

    BalasPadam
  51. Wa'alaikummussalam Ustaz...

    sorang besar, sorang lagi 'masih kecil'. :)

    BalasPadam
  52. Kak Pah...

    tujuh tahun lagi, adik juga berjanggut kot! :)

    BalasPadam
  53. Lea...

    beza umur mereka hampir 14 tahun. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.