Kawan-kawan kakcik

Selasa, 23 Ogos 2011

Leganya...




Semalam seharian mencari perbezaan sebanyak RM2,206.84.  Sampailah jam 9.15 tadi baru selesai.  Ahhhh... leganyaaaa...


34 ulasan:

  1. saya tak boleh tengok nombor banyak2 ni..
    nak pitam..kalau nombor kat duit kertas tu tak pe pulak..
    hahahah

    BalasPadam
  2. Diana...

    kalaulah itu duit yang ada dalam akaun......

    BalasPadam
  3. Pn Dr...

    eh! kakcik tak boleh tak tidur. Lagi tak nampak angka nanti, :)

    BalasPadam
  4. bab ni saya lemah teramat! disebabkan tu, saya kagum dgn kakcik!

    BalasPadam
  5. walaupun bekerja dgn nombor.. tapi bila dah angka yang besar2 macam ni.. rasa mau pitam bila tak boleh selesaikan.

    BalasPadam
  6. mamaainul pun selalu camtu jugak~~kalau time saya ambik dia balik kerja pastu dia senyum je saya akan tanya :

    akaun da belen eh?

    he~~

    BalasPadam
  7. gB...

    susahnya bila dah selalu main dengan angka ni, semua benda pulak nak 'berkira'...hehehe...

    BalasPadam
  8. KakCik
    Tu akaun 'jual kopi' ke? :-)

    BalasPadam
  9. RK...

    bagi kakcik, alang2 tak sama biar angkanya betul2 besar. Bila sikit2, lagi sakit nak mencarinya! :)

    BalasPadam
  10. bujal...

    kamu untung ada isteri akauntan. Tak macam mak yang asyik kira biji kopi. ;-)

    BalasPadam
  11. CS...

    lebihkurang macam tu la. :)

    BalasPadam
  12. JULING mata tengok angka juta2
    sebab tu saya fail bab akaun.. hehehe

    tahniah kakcik!!

    BalasPadam
  13. Kalau ada disputes figure memang buat kita pening nak buat sampai tally kakcik...

    Leganya kakak dapat rasakan macam mana...:)

    BalasPadam
  14. Dr Hanie...

    tapi terer bab penyakit dan ubat, kan? :)

    BalasPadam
  15. Kakzakie...

    memang lega sangat (dan boleh buat hal-hal lain pulak)! :)

    BalasPadam
  16. errrr pitam tgk nombor banyak2 hehe

    BalasPadam
  17. Afikah...

    setakat tengok tak apa lagi. Nak mendapatkan angka yang betul tu yang jadi masalah kalau tak hati2. :)

    BalasPadam
  18. alamak no .. saya akaun lemah la.. tapi kalau jumlah ni dalam akaun saya.. best la...hehe

    BalasPadam
  19. Fazz...

    kalau jumlah tu ada dalam akaun kakcik, dah lama kakcik berhenti kerja. :)

    BalasPadam
  20. wani suka main ngan nombor2 begitu :)

    BalasPadam
  21. Chik Att...

    bila dah diketahui punca masalah, tersangatlah leganya. :)

    BalasPadam
  22. Wani...

    kadang2 memang seronok, tapi bila tak jumpa punca, mulalah menggelabah 'giler'...

    BalasPadam
  23. itulah kepuasan org akaun, kalau balance dialah yg paling sronok skalik...kita serupeee

    BalasPadam
  24. bila melibatkan nombor, pasti en. suami yang akan saya jadikan rujukan.. tak perlukan calculator.. hehehe..

    BalasPadam
  25. main dgn nombor ni memeng boleh juling biji mata,selamat hari raya,maaf zahir batin...

    BalasPadam
  26. kakcik saya pernah merasa pengalaman itu.. dulu saya pernah kerja kat department yang transfer duit antara customer banks, tak balance 5 sen jer.. jenuh nak carik, ada beratus2 transaction.. cek guna bebola mata, bepinau pinau..

    BalasPadam
  27. Aizamia...

    kakcik kadang2 dah malas nak guna otak. Dah selalu sangat guna excel dan kalkulator, itulah padahnya!

    BalasPadam
  28. Maya...

    selamat hari raya. Sudikanlah terima kad dari kakcik kat atas tu, ya? :)

    BalasPadam
  29. Anaa...

    memang boleh pitam dibuatnya, kan? :)

    BalasPadam
  30. baru gembira di hari raya...kalau tidak...

    BalasPadam
  31. aduh kak,ni kalau kelip2 pun nampak angka..tp tahniah akak berjaya selesaikannya ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com