Kawan-kawan kakcik

Rabu, 6 Julai 2011

Rabu tanpa kata...



Angah dah cari orang Sabah,
Adik nak cari orang Sarawak pulak!


48 ulasan:

  1. salam kakcik yg ati rindu

    risau dpt org jauh
    takut nak dok sana terus..hehe

    BalasPadam
  2. W/salam Ati...

    kalau dah jodoh, tak boleh nak kata apa. :)

    BalasPadam
  3. Wahh jauh laa nanti Kakcik nak gi bertandang

    BalasPadam
  4. Rinna...

    entah sempat entah tidak kakcik ni bermenantu! :)

    BalasPadam
  5. AKT...

    iya, itu yang penting. Dekat tapi bercakaran, susah juga.

    BalasPadam
  6. jauhnya nak org sabah n sarawak
    hehehe

    satu rombongan kapal terbang nanti kena charter...

    BalasPadam
  7. MLD...

    kena tempah tambang murah awal2 la nampak gayanya. :)

    BalasPadam
  8. alhamdullilah..
    kalau angah dah bertemu jodoh..

    adik..
    kalau cari orang sarawak, kena belajar rajin2 ya..
    nanti mak tak pening fikir wang belanjer, nak bawa anty ayu lagi..
    hehehe

    BalasPadam
  9. Ayu...

    Angah tu tak habis belajar lagi. Sekarang sedang buat praktikal. InsyaAllah bulan 6 tahun depan baru habis. Jika boleh, kakcik nak dia sambung belajar sebab usianya masih muda.

    Sebagai ibu, kita mesti nak yang terbaik buat anak2 kita, kan? :)

    BalasPadam
  10. adik pun nak cari orang dari 'borneo' jugak...hee...:) kalau dah jodoh...ikan di laut, asam di darat..dalam kuali bertemu jua..

    BalasPadam
  11. Smti

    Kakcik, saya baru balikmdari situ hari tu, next week ke LBU pulak. Koh koh koh

    BalasPadam
  12. dua2 bakal menantu dari Malaysia Timur ke kakcik?

    Selalulah nanti dapat bertandang ke sana...:)

    BalasPadam
  13. dalam malaysia nie, sabah & sarawak jer belum sampai lagi ke sana....

    BalasPadam
  14. kalau dpt jodoh org Sabah atau Sarawak...jalan jauhlah nampaknya kan kakcik..

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum Kakcik,

    Tulah orang katakan, jodoh pertemuan di tangan Allah semuanya.

    BalasPadam
  16. Kak Cik,
    Sabah Bagus Bah.. (^.^)

    P/s: Salam tumpang baca :)

    BalasPadam
  17. ehem! adik...dah selalu sgt mak ayah kesana, takkan takder sangkut satu pun kan?

    hmm..susah betol nak masuk sini..asyik error jer...nasiblah kali nih
    fuh!

    BalasPadam
  18. nak kena fuh! fuh! baru dapat eh?

    BalasPadam
  19. Bgck nak yang dr America baru btol kena dengan taste bgck. :P :)

    BalasPadam
  20. tak ada apa tu... biasalahlah, remaja..

    BalasPadam
  21. kak cik dapat menantu orang sabah ye..tahniah..panjangkan ukhwah

    BalasPadam
  22. Siti...

    ajal maut jodoh pertemuan adalah aturan Dia Yang Maha Mengetahui... :)

    BalasPadam
  23. TRR...

    jom kita buat satu rumah kat sana, nak? hehehe...

    BalasPadam
  24. b.r.u.t.a.l.s.o.lo...

    salam kembali. InsyaAllah. :)

    BalasPadam
  25. eelobor...

    InsyaAllah, akan sampai juga nanti. :)

    BalasPadam
  26. Ida...

    sekarang pun kakcik agak kerap ke sana. :)

    BalasPadam
  27. Wa'alaikummussalam Kak Ani...

    saya main-main je... ketentuan Ilahi kita tak tahu lagi. :)

    BalasPadam
  28. missgee...

    ya, Sabah bagus bah. :)

    p/s : datang lagi nanti, ya?

    BalasPadam
  29. gB...

    mak dia memandai je tu... :)

    BalasPadam
  30. Q...

    petang tadi kakcik pun ada masalah nak masuk ke ruang koemn. Bukan blog sendiri saja, blog orang lain pun sama. :(

    BalasPadam
  31. syabas kerana membantu integrasi nasional !

    k/terbang pun dah banyak dan tambang pun dah murah.

    BalasPadam
  32. kakcik... nnt banglong bangchik cari utara selatan...senang kakcik mau jalan2 nnt. hiks

    BalasPadam
  33. jauh tu.. caya lah adik dah plan dari sekarang

    BalasPadam
  34. Q...

    hahaha... kena ada jampi serapah tu! :)

    BalasPadam
  35. Azie...

    sesaja je ... Along pun belum nampak bayang nak beristeri lagi! :)

    BalasPadam
  36. Bangcik...

    Amerika macam Malaysia juga - ada banyak bangsa. Negro pun ada tau! :)

    BalasPadam
  37. IM...

    apa yang diharap, tak semestinya apa yang didapat, kan? :)

    BalasPadam
  38. Suri...

    belum lagi... hehehe...

    BalasPadam
  39. IS...

    memang tak ada kening kot! :)

    BalasPadam
  40. Kanda AL...

    entah sempat entah tidak saya bermenantu! :)

    BalasPadam
  41. Cyana...

    jangan2 masa tu kakcik pun dah tak larat nak jalan2! :)

    BalasPadam
  42. cT n Honey...

    mak adik je yang merapu tu! :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.