Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 17 Jun 2011

Ayah dan ibu...




Ayah dan ibu

Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari

Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi

Ahai...

Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat

Ahai...

Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


Bahu mak sentiasa ada buat adik meletakkan kepala


25 ulasan:

  1. SALAM,
    AYAH IBU LF SUDAH TIADA ! JASA IBU BAPA TAK MUNGKIN DAPAT DIBALAS ! KITA DOAKAN KESEJAHTERAAN MEREKA (YANG HIDUP DAN SUDAH MENINGGAL)

    BalasPadam
  2. masa dengar lagu masih ok lagi. masa baca lirik2 lagu pun ok lg. tapi bila part "bahu mak sentiasa ada buat adik meletakkan kepala", serius amat tersentuh. nak telefon mama kat kampung sekarang gakkkkkk......

    BalasPadam
  3. untunglah sapa yg msh mempunyai ayah dan ibu

    curahkanlah bakti anda semaksima mgkn

    berbaloi2 :-)

    BalasPadam
  4. Beruntung masih ada bahu mak utk di sandar dan dilentukkan....

    BalasPadam
  5. kalau dgr lagu ni..mmg syahdu sungguh...boleh nangis...sedih rasenya...

    BalasPadam
  6. sayu...

    walaupun ibu masih ada tetapi masa terlau membataskan waktu bersamanya...

    tetapi di bahunya tetap tempat aina menumpahkan air mata...

    BalasPadam
  7. baru je dgr lagu nie kat hot fm...sebak

    BalasPadam
  8. comel le gambo adik tu...

    sementara masih ada keduanya di dunia...
    hargai - sayangi - jaga dengan baik...

    BalasPadam
  9. saya bertuah sb masih ada mek dan ayah yang sihat lagi..

    BalasPadam
  10. Ate sudah tiada ayah ibu..boleh Ate menumpang bahu kakcik utk meletakkan kepala??? ;)

    BalasPadam
  11. rindu mak ayah ciku..esok balik ..yeahh
    Umrah

    BalasPadam
  12. br jumpa parents last week minggu ni mcm dah tersa lama sgt pulak huhu

    BalasPadam
  13. ah poh jr nyanyi 'ayah dengan ibu' dan ulang² lirik tu sampai habis lagu, yang bunyinya lain langsung dari lagu ni, hehe (tapi dia memang nyanyi lagu ni)

    BalasPadam
  14. sedihnya ... tetiba teringat pada ayah dan ibu ... rinduuuu

    BalasPadam
  15. cheqna pun bersyukur sebab masih ada ma yang sentiasa menemani.....

    BalasPadam
  16. Bersykur Mp masih ada ayah dan ibu....Mrekalah insan paling ISTIMEWA..

    BalasPadam
  17. shahdu dgr lagu ni kakcik..
    Sayangi ibu ayah selagi hayat mereka masih ada..

    BalasPadam
  18. beruntung lah org yg boleh bermanja dgn ayah ibu...

    BalasPadam
  19. isk isk isk...jgnla kakcik....pagi2 ni syahdu2 ni...Aspen sedih ni ingat arwah ayah ni....jgnla kak cik....janganlaaa......uwahhhhhhhhhh!!!!

    BalasPadam
  20. bahu kakcik tu nak letak keFAla FA boleh?? :D

    BalasPadam
  21. salam wmt kakcik..

    walau segunung emas dan selautan berlian pun takkan terbalas jasa dan pengorbanan mak dan abah..

    BalasPadam
  22. assalamualaikom kakcik shayang..
    rindunye kat arwah Mak+Apak..
    semlm anak buah teman aplod gmbr2 lame kt FB.. ade gmbr teman+Mak.. tergenang ayormate..

    krm cubetpipi kt BS!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.