Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 15 April 2011

Tolong doakan semoga semuanya selamat...

Semoga Allah SWT sentiasa memelihara mereka walau di mana berada

Berkali-kali aku cuba menghubungi Along, namun tertera mesej di skrin telefon bimbitku 'number barred'.  Panggilan dari Along juga hanya masuk seketika dan senyap!

Akhirnya pada jam 11:22:59 tadi aku menerima pesanan ringkas dari Along : 'flight ditunda. airport ditutup sebab jerebu yang melampau, angin taufan dari negara Kuwait'Mungkin kisah tentang cuaca ini ada keluar dalam berita di televisyen tapi aku ketinggalan untuk mengetahuinya.  Aku bosan menatap berita yang sebenarnya merupakan kempen pilihanraya sehingga mengenepikan hal ehwal dalam dan luar negara yang lain! :(


Walaubagaimanapun, sama-samalah kita doakan agar Along dan semua para jemaah yang sedang menanti penerbangan untuk pulang ke tanahair berada dalam keadaan selamat.  Semoga juga cuaca di sana segera pulih seperti sediakala.  InsyaAllah.


Petikan dari Kosmo Online :   Dubai dilanda hujan lebat. 
Dari Utusan Malaysia : Kuwait gantung ekspot minyak akibat ribut pasir



15/4 = 12:20pagi

32 ulasan:

  1. insyaAllah kak...smuanya selamat...

    BalasPadam
  2. Salam... kakcik jangan risau... di tempat saya pun cuaca tak menentu sekarang ni... harap2 anak kakcik akan selamat sampai ke Malaysia nanti

    BalasPadam
  3. Mimi...

    selagi tak dapat melihat Along atau mendengar suaranya, kebimbangan itu tetap ada.

    BalasPadam
  4. W/salam iCe...

    terima kasih atas doa. Itu juga yang kakcik harapkan - semuanya dalam keadaan selamat. InsyaAllah.

    BalasPadam
  5. assalamualaikum..
    kakcik......
    ayu mendoakan along dan sahabatnya jua kesemua ahli jemaah selamat pergi dan balik....

    semoga kakcik tabah yer

    BalasPadam
  6. Saya doakan anak-anak Kak Cik semuanya dalam lindungan Allah.Insyaallah kak, insyaallah...selamat semua tu...

    BalasPadam
  7. Salam Kakcik;

    Insyallah.. segalanya akan selamat.

    BalasPadam
  8. Wa'alaikummussalam Ayu...

    terima kasih untuk doamu dik.

    BalasPadam
  9. Cikgu Nurin...

    terima kasih. Kakcik risau je walaupun tahu mereka semua dalam perlindungan Allah SWT.

    BalasPadam
  10. W/salam Isa...

    InsyaAllah. Terima kasih, ya.

    BalasPadam
  11. INSYALLAH kak...the best INSYALLAH

    BalasPadam
  12. kak chik mungkin berita pasal kuwait jerebu last last kot, sebab ada berita yang lebih penting cam kempen pilihanraya kot. sabar ye kak chik tak lama lagi Insyaalah dapat jumpa along.

    BalasPadam
  13. ..insyaallah..semuanya selamat...
    Jangan susah hati my dear sis...InsyaAllah.!

    BalasPadam
  14. moga anak kak cik dan semua yg lain terutama para haji dan hajah selamat pulang ke tanah air...

    BalasPadam
  15. Didoakan agar semuanya selamat dan terus mendapat berkat daripadaNya

    BalasPadam
  16. Salam.
    aminnnnnnn....
    insyaAllah, akan dipermudahkan segala urusan dan kembali dengan selamat.

    Bersabar.


    ICE > skang tempat baru kat mana plak tuh?

    BalasPadam
  17. Yan...

    terima kasih. Iya, Kita hanya boleh mengharap, semuanya terjadi dengan izin dan kehendak Allah. InsyaAllah.

    BalasPadam
  18. Chik Ina...

    itulah. Nak menunggu berita lain keluar, macam menunggu kucing bertanduk! :(

    InsyaAllah, mungkin esok kami akan bertemu semula.

    BalasPadam
  19. Tinie sayang...

    rasa susah hati tu tetap juga terselit walaupun kakcik percaya dengan ketentuan Ilahi. Terima kasih dik.

    BalasPadam
  20. KM...

    terima kasih kerana mendoakan keselamatan mereka. Amin.

    BalasPadam
  21. W/salam Azie...

    mendapat sms dari Along pagi ini, lega sikit rasa hati kakcik. InsyaAllah semuanya akan selamat.

    Terima kasih kerana mengaminkan doa. :)

    BalasPadam
  22. salam kak cik...

    ummi pun doakan along selamat sampai ke pangkuan kakcik dgn selamat...

    sabar yer kakcik..hati ibu mana yg tak risau kaaaan ...

    BalasPadam
  23. W/salam Ummi...

    Terima kasih untuk doa. Begitulah hati ibu kita dulu agaknya bila tiada khabar berita dari anak2...

    BalasPadam
  24. insyaAllah... akan tuba dengan selamat...

    BalasPadam
  25. semoga semuanya selamat yer kak..Amin...

    BalasPadam
  26. itu sebahagian dari ujian beribadah tu kakcik.. :D

    BalasPadam
  27. Semoga along selamat kembali ke pangkuan keluarga hendaknya Aminn..

    BalasPadam
  28. insyaAllha semuanya selamat kak cik..

    jgn risau deh..jgn nenong tau..hehee

    BalasPadam
  29. InsyaAllah kak, moga semuanya selamat ya...

    BalasPadam
  30. semoga anak kakcik selamat..

    saya pun dah malas tengok berita..asik2 cerita yg memualkan..

    tengok citer cina lagi best! :)

    BalasPadam
  31. kakcik, qema pun tgk gitu2 je berita skrang, banyak hal politik isu yg sama diutarakan huhu

    semoga along selamat disana..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.