Kawan-kawan kakcik

Khamis, 26 Ogos 2010

Dah dapat...

Selepas tiga empat kali berbalas emel dan mengisi borang di laman web Air Asia, akhirnya hari ini aku mendapat e Voucher dari Air Asia.  Sayangnya voucher ini tidak boleh ditukar dengan wang tunai.  Jadi sekarang aku tengah fikir nak 'berbulan bintang madu' ke destinasi mana dengan tiket yang kubayar dengan sakit belakang selepas puas berhempas pulas tidur baring menunggu selama lebihkurang 3 jam di KKIA T2 tempohari.

Kepada kawan-kawan yang pernah mengalami masalah ini (penerbangan terlewat - rasanya melebihi 2 jam), rajin-rajinlah 'menggodek' Air Asia untuk mendapat voucher sebagai gantirugi/saguhati menunggu sebanyak RM200.00.




32 ulasan:

  1. Tahniah KAKCIK. Berbaloi gak tuh.

    Lagipun dah nak dekat ujung tahun, Cuti sekolah nanti boleh la pegi berjalan ke mana-mana...

    BalasPadam
  2. wah...berbaloi nie...
    acu pun nak try gak la..
    masa ke vietnam yang terbaru nie
    flight delay hampir 2 jam gak...
    cuba nasib..mana la tau kan...hehehehee

    BalasPadam
  3. hari tu masa saya pergi kota bharu, mas terlewat 3 jam. dengan mas boleh claim juga ke ?

    BalasPadam
  4. Azie..

    tak nak jalan-jalan. Nak naik kapeyterobang! Susah2 ikut aje Abg Mus out station.. macam tak biasa.. hehehe.. :)

    BalasPadam
  5. wah kak cik bestnyer angah bole dapat tak?? angah pun ada gak heheh...

    BalasPadam
  6. sapa nak kasikan kak voucher 200 camtu...cepat kak decide..nnt bleh bwk ole2 utk saya ekekekeke

    BalasPadam
  7. Acu..

    cubalah. Rugi kalau orang tak tahu, kan? AA bukan nak bagitahu pun kalau kita tak tanya. Mungkin ada dalam T&C masa kita beli tiket, tapi kita tak pernah ambil berat.

    BalasPadam
  8. Kanda AL..

    MAS kakcik tak pasti. Cuma masa kakcik mengalami kelewatan dulu, MAS bagi voucher untuk makan je. Tapi baru2 ni, suami ada claim dari MAS pasal pasu yang kami bawa balik dari Kuching, pecah. Dapatlah balik 50% dari harga barang tu...

    BalasPadam
  9. Mimi..

    kena bincang dengan suami dulu. Dia punya tak dapat lagi... Boleh pergi hanimun berdua2an ni. Mimi nak apa? Kalau 'mampu' boleh kakcik cari dan belikan. :)

    BalasPadam
  10. Wah kakcik rm200 boleh tukar tiket gi HK tu...
    Saya tak tau pulak boleh claim..2-3 tahun lepas masa asik ke indon memang selalu delay pergi balik dah lah tu berjam - jam.

    BalasPadam
  11. Salmi...

    kakcik ingat nak survey pergi Langkawi la.. Nak bulan madu sempena anniversary ke 24.. hahaha... :)

    BalasPadam
  12. Firuz..

    hehehe.. terima kasih. :)

    BalasPadam
  13. terlewat pun boleh claim jugak ke?

    untung la kalau camni kan kakcik....

    ain tak pernah naik kapal terbang, bila la dapat merasa agaknya....

    BalasPadam
  14. Ain..

    ala.. tiba masanya nanti, takut Ain pulak tak larat nak naik. InsyaAllah, pasti akan tiba masanya. :)

    BalasPadam
  15. Salam kakcik

    Eh eh... KZ tak tau pulak boleh claim. Tahun lepas pergi Bandung terlewat 2 jam lebih... wah rugi.. rugi. T.kasih beritau sbb bulan depan nak ke KK... manalah tau kalau terjd kelewatan...

    Selamat berbulan madu

    BalasPadam
  16. Salam KZ..

    bagus juga kakcik kongsikan perkara ini kerana kakcik tahu ramai yang tak tahu. Selepas ini, semoga kita tidak lagi berdiam diri bila terjadi kelewatan yang sememangnya amat merimaskan. Banyak hal jadi tergendala.

    Anniversary kakcik bulan 12 nanti. Saja nak kepoh..hehehe.. :)

    BalasPadam
  17. better dapat wang daripada makanan mereka bagi dulu di medan 2005 tak sampai rm20 pun... syabas! berbaloikan?

    BalasPadam
  18. o ye ke boleh dapat ganti rugi. Tak taulah pulak.

    nak berbulan madu ke mana pulak tu hehe..

    BalasPadam
  19. IMAF..

    kenalah rajin buat follow-up.. kalau kita fed-up, mereka lagi suka. Apa pun tak dapat.

    BalasPadam
  20. Kakpah...

    hehehe.. itu;ah kakcik bagi tahu, sebab ramai yang tak tahu. :)

    sebenarnya kakcik tak pernah pun ada 'bulan madu' bagai ni... tambah sekarang dah beranak-pinak. Kalau bercuti, suami suka bawa anak2 sekali. Kalau kami 'jalan berdua' tu, sebab suami bertugas dan kakcik jadi pengiring! :)

    BalasPadam
  21. Pandai gak yer Air Asia... strategi pemasaran...

    Nak berjalan satu keluarga kang terpaksa beli tiket untuk anak2...

    Yang penting motif utama... "walaupun penerbangan aku terlewat... kamu tetap kena naik kapal terbang aku juga lenkali.." ekekekek

    BalasPadam
  22. Vic...

    tapi tak kisah la kan, yang free ni kita naik lah.. lenkali kalau nak naik flight lg.. kita tuko yg lain plak..

    tapi, kalau rajin (kalau kebetulan nak naik flight la..), cuba2 belek web MAS, kemungkinan dapat harga lbhkrg AA - siap ada makan, bantal dan selimut lg! (kakcik pernah dapat) :)

    BalasPadam
  23. Salam kenal dan selamat berpuasa kakcik.
    Macamana nak godek-godek tu. kalau lebih sikit dari 2 jam pun boleh dapat ke? Bukan dia terus bagi automatik ke? Banyak tanya plak saya ni. Hehehehehe....

    BalasPadam
  24. Assalamualaikum wbt
    Hai toghobang lagi le kokcik kite ni.... Tinggei le keme kebawaoh.

    BalasPadam
  25. Wahhh...
    tahniah kak.

    sapa sangka kan ?


    * pernah tunggu sejam jer dulu...tak boleh claim kot sebab dah lama dah.. hehe..

    BalasPadam
  26. Salam kenal Zezebel..

    kena godek borang komplen kat lama web AA - masukkan semua butir-butir yang dikehendaki dalam borang tu. Jangan harap dia nak bagi secara automatic - jawabnya macama tunggu kambing jantan beranak le... :)

    BalasPadam
  27. Wa'alaikummussalam Yop..

    yang dighisokan - dah beghiye2 ngelim, sudohnya tebiyo macam tu je.. hapah tak ke mana! :)

    BalasPadam
  28. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o...

    mana ada duit - baucer je tu .. utk beli tiket AA juga.. :)

    BalasPadam
  29. Reen..

    kena cuba - kalau tak dapat pun, pihak AA akan berutahu.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.