Kawan-kawan kakcik

Isnin, 12 April 2010

Telur masak kicap

Entah kenapa, hari rasa teringin sangat nak makan telur masak kicap.  Punya teringin sampai dah terasa-rasa  kat tekak.  Tapiiiii... malas kurang rajinlah pulak nak membuatnya.  Masa Along keluar nak ke masjid, pesan tolong belikan telur masak kicap.

                              (gambar dari pakcik google - nak muatnaik gambar dari kamera pun mmmmm... ish..ish..ish)
 
Sebagai anak yang patuh, memang Along tidak akan menghampakan maknya!  Tapi, sayangnya apa yang diidamkan tidaklah sama dengan apa yang didapati (Padan muka - malas  kurang rajinlah lagi!)

Berangan nak makan telur masak kicap macam dalam gambar tu.. tapi, yang dapat macam masak paprik pun ada..  tak kisahlah.. janji telur!

10 ulasan:

  1. Salam! Kokcik,
    Dalam tara umor kite ni kokcik, tagham je apa yg buleh aseikan berselera. Yg ad berkepit dgn kite pun, bukannya ghamei. Masak je lah kok cik walor pun `wajudah` - aseikan siap je udah....

    BalasPadam
  2. Salam Yop..

    tekok ni kekadang datang mengada2nye.. teman skrg kengkadang masok ikut apa yang anok2 mintok.. tak laghat kighe nak membuang rejki.. :)

    BalasPadam
  3. Hehehe.. pandai gak dia masak untuk, dapat gak menghilangkan rasa lapor mak dia.

    BalasPadam
  4. Salam Vic..

    dia masak kat kedai! :)

    BalasPadam
  5. Salam Kak Cik,
    Wah terkezut saya. Masuk je blog kak cik ni tepandang telur masak kisap tu ingat kak cik dah beralih minat ke bidang masakan lak, hehehe. Jgn marah ye kak cik, sy gurau2 je

    BalasPadam
  6. Salam Aidah..

    kadang2, kalau kakcik rajin, kakcik akan letak jugalah gambar masakan kakcik yang tak seberapa tu.. :)

    BalasPadam
  7. Salam Kak Cik.. akhirnya jumpa dah alamat baru umah Kak Cik niii...

    BalasPadam
  8. Salam Kak Chiks

    jaga kesihatan baik2 ya kak.
    jangan buat kerja2 berat dulu ya.
    wah Along ni memang anak yang baik sangat.

    BalasPadam
  9. Salam Azie..

    inilah pondok baru kakcik.. jangan tak singgah, ya? :)

    BalasPadam
  10. Salam Qaseh..

    terima kasih.. mudah2an anak2 kita semua akan selalu membuatkan kita rasa bahagia.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com