Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 30 April 2010

Ke pejabat semula

 
gambar di ambil dari : sini

Sepatutnya hari ini (30/4/2010) aku masuk ke pejabat semula selepas bercuti sakit hampir 2 bulan.  Memandangkan hari ini adalah hari kerja terakhir bagi bulan ini, aku mengambil cuti tahunan untuk sehari.  Alang-alang ada orang lain yang 'menanggung kerja' aku, biarlah aku bagi dia peluang untuk mendapat elaun sebulan penuh bagi bulan ini.  Insya Allah, aku akan masuk kerja Isnin depan.  Ingatkah lagi agaknya diriku cara-cara membancuh air???   Aduhai..  kalaulah boleh, rasanya aku ingin pencen sahaja. 

22 ulasan:

  1. mana boleh lupa cara bancuh air kak
    kat umah pun membancuh gak...hehehehe

    BalasPadam
  2. @cu.. kat rumah kakcik guna yang 'segera' punya! hehehe..

    BalasPadam
  3. Ehhh Kak Cik.. bancuhan air orang lama ada aura tersendiri tau.. So jangan biar skill terperap dan berkarat...

    Kena polish balikkkk... Chaiyok! Chaiyok! Chaiyok! Kak Cikkkk!

    BalasPadam
  4. Adoiii Azie...

    nak gilap skil mejahit macam mana pulak ni??? :)

    Jari-jariku dah kecut semua.. asyik kena air! hahaha...

    BalasPadam
  5. jangan pencen dulu, jika tiada perancangan yang konkrti untuk berbuat sesuatu. kalau tidak, boring giler nanti !

    BalasPadam
  6. Salam Kanda AL..

    jawabnya, kalau tak buat apa2 - duduk kat rumah membesarkan badan.. :)

    BalasPadam
  7. selamat kembali bertugas atau selamat bertugas kembali> Mana satu yang betul ni? Babah saja yang tahu jawapannya.

    BalasPadam
  8. Salam Abu Muaz..

    lebihkurang samalah tu.. yang pasti.. kena masuk pejabat dan buat kerja.. :)

    BalasPadam
  9. waaa.. bestnya pengganti kakcik.. boleh dapat elaun tambahan bila memangku tugas kak cik..chik na dulu kalau cuti 2 bln bersalin tuh, bila masuk kerja macam buat 2 kerja plak.. kena buat yg current + kerja yg dah 2 bln tinggal...

    BalasPadam
  10. jom lah dok umah jadi jemaah combi ;p

    BalasPadam
  11. Chik Na.. mestilah ada orang yang kena jalankan tugas2 khas tu.. kalau tak, nanti semua oerang kekeringan tak dapat minum! Lagipun, siapa yang buat kerja tu, dapat 'elaun tanggung kerja' :)

    BalasPadam
  12. Combi.. kalau mampu laaa.. memang nakkkkk sangat jadi jemaah Combi.. :)

    BalasPadam
  13. Welcome back buat kak Cik... bab buat air tu mesti kak cik dah superb ... lainlah Nida ni, banyak guna air segera je..hehe

    BalasPadam
  14. Salam Nida..

    Adoi... lepas ni tak dapatlah lagi kakcik mengadap The Biggest Loser.. :)

    BalasPadam
  15. Tentu kerusi meja kak cik dah rindu betul dengan kak cik. hehehehe..
    Betul tu kak cik.. kita ni kalau diberi peluang duk umah sebulan dua memang excited - tiba time kena balik kerja semula rasa malas pula.
    Tapi bila dah 2-3 tahun tak kerja... jumpa plak dengan kawan2 seangkatan yang masih kerja... dah ada career advancement plak... kita pun jadi jeles... terasa nak kembali bekerja. Itu mak vic yang ckp la...

    Lagipun wanita bekerjaya ni tak dinafikan lebih terbuka mindanya dan luas pengetahuan berbanding yang tak bekerja. Betul tak?

    BalasPadam
  16. Hahaha.. betul tu Vic.. Kenyataan yang akhir tu memang kakcik setuju sangat.. Duduk kat rumah ni, fikiran pun macam 'bengap' je.. harap berita dari internet, tv dan suratkhabar sahaja..

    BalasPadam
  17. Salam! kkcik,
    Ate dalam usia kite macamni, elok bebenorle kite ada pikior nak pencen awei! Tapi kalor ompuan buleh le, tapi bagi keme ni saghat beban betoi2 jeghangkop kat bahu keme. kalor ikut teman lepaih kat tengkok makan sekeluarga kira dah cukup, tapi mane nya mau le ni, semuanya bebayor cuma buang angin je yg masih ada belas kesian tak payoh bebayor. Pikior2 balik, teghuih kanlah apa yg seada sekarang, kira dah cukup `adjustment` jgn usik apa2 lagi!

    BalasPadam
  18. Salam Yop..

    dek keghane semenye nok kena bayo tu le yang mbuatkn tak 'sampei ati' nok pencen awei tu.. tamboh pulok anok2 sekolah lagi...

    BalasPadam
  19. bila dah lama dok umah mng akan rasa mls nk bekerja semula..
    tp ida ni jenis tk reti tk bekerja...nnti tmbh sakit pale bila dok saje2,pulak tu bukannya besarkan bdn pun, gitu je..

    apa2 pun selamat bekerja smula kak cik syg..

    BalasPadam
  20. Terima kasih Ida.. bagi semangat kat kakcik.. walaupun rasanya... hmmmmm... :)

    BalasPadam
  21. Salam kakcik,

    Selamat bertugas kembali, setelah lama berehat dan mudah-mudahan baik sepenuhnya. Cantiknya tempat bertugas tea lady. Tak seperti di kebun tempat saya bertugas..

    BalasPadam
  22. Salam Hj. Zed..

    tu gambar dari pakcik google.. tempat kakcik bertugas taklah secantik itu! :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.